Gözümüz aydın olsun!

Bu müjdeyi tüm Aksaraylı hemşerilerimize veriyorum.

Haberi aldığımda bize sağlayacağı avantajını geçmişteki pratik başarısını bildiğimden sanki belirtilen makama kendim gelmişim gibi sevindim!!!

Nasıl sevinmeyeyim ki?!!!

Çünkü çeyrek asır sonra yeniden Aksaray´a hizmette zirve yapma imkanına kavuşmamızın yolu açılmıştı..

   Gelişmeyi 1989´da il olmamıza rağmen bizim vilayetliğimizi yok sayan komşu vilayet ve başkent Ankara´dan çıkıştan itibaren E.90 Milletler arası Karayolu boyunca bulunan 11 yeni mesafe ve yön levhalarına Aksaray isminin ilimiz milletvekili İlknur İnceöz tarafından yazdırılmasıyla ilgili haberi gazetede yayınlama çalışmasını sürdürürken aldım.

    Haberi aldığımda önce 1987 yılına!

   Ardından ise sırasıyla 1988,89 ve 90 yıllar ile 1991 Genel Seçimlerine kadarki zamanın tüm dilimleri gözümün önünden bir film şeride gibi geçti.

 Bu zaman dilimi içindeki Vilayet olma çabalarımız ve bu çabalarımızı birlikte 3 yıl boyunca tüm dışlanma, azarlanmalara, çekilen maddi ve manevi zorluklara rağmen ısrarla sürdürdüğümüz çabalarımızı,bu çerçevede can dostum kardeşim ve meslektaşım  Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli´yle başkent Ankara ile İstanbul´u yol etmemizi.

 Bu çalışmalar esnasında ikinci adresimiz haline gelen Meclisin genel kurul salonu ve koridorları,Milletvekillerinin büroları ve  lojmanlarını.

 Parkta sabahlamayı.

Meclis genel kurul salonunda sağ baştan ilk sırada oturan ANAP Grup Başkan Vekili merhum Raşit Daldal ağabey´in her gün TV kanallarının haberlerine yansıyan göğsümüzü kabartan görüntüsünü.

 Aksaray´ımızın 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtarılmasını sağlayan 3578 sayılı kanun 15 Haziran 1889 günü kabul edildiği oturumu yerinde takip etmek için gitmemi.

KIZIM SEYİRCİ LOCASINDA UYUYUNCA POLİS ZORUYLA DIŞARIYA ÇIKARTILDIK!!!

   Sabah ilk otobüsle Ankara´ya gitmemiz ve orada SSK´daki işlemlerimiz nedeniyle yorulan kızımın seyirci locasında uyuması nedeniyle akla ziyan Meclis iç tüzüğü emri gereği seyirci locasında uyumak yasak olduğundan 10 yaşında olduğu bile umursanmadan Polis soruyla dışarıya çıkartılmamız.

  Bunun üzerine tam kapıdan çıkarken Rabbimizin dek getirdiği Raşit Bey tarafından kanun görüşülmesini ve oylamasını takip edebilmemiz kızım Remziye ile birlikte Kor Diplomat locasına çıkartılmamızı.

 Kanun görüşülürken Mahmut Öztürk´ün o zamanki beldelerimizin tamamının ilçe yapılması için verdiği her biri ortalama 5 dakika zaman alan önergeler görüşülürken meclis genel kurul salonun boşalmasını!!!

     Bunu görünce kanunun çıkmayacağı korkusuna kapılmam üzerine heyecanımdan yerimde duramamamı gören Raşit Beyin gelip beni teskin etmesini.

 Aksaray´ın il olması ve tüm il  birimleri ile Aksaray´ın il olmasını sağlayan kanunla ilçe olan Güzelyurt, Sarıyahşi ve Ağaçören´in.

     Daha sonra Raşit Bey tarafından ilçe yapılan Eskil´le merhum Çapan Tekeli kardeşim ve benim katkımızla Raşit Bey tarafından ilçe yapılan Gülagaç´ın ilçe birimlerinin kurulması,personelinin atanması, tüm araç ile gereçlerinin alınması.

   40 Metrelik yolun açılabilmesi için Raşit Bey´in girişimleriyle Bayındırlık Bakanlığınca yaptırılan köprü ve diğer onlarca hizmet gözümün önünden geçti.

  Raşit Bey´in o zamanki Türkiye şartlarında bunları 1989-91 arasında 3 yıl içinde başarmasının sırrı neydi?!!!

 Bu sır resmiyette olmasa da fiiliyatta onun Bakanlarında üstünde olan bir makam olan ANAP´ın Meclisteki grup başkan vekili olmasıydı!!!

   ÇEYREK ASIR SONRA RAŞİT BEYİN MAKAMINA GELMEK İLKNUR HANIMA NASİP OLDU!!!

  Merhum Raşit Bey merhum Özal ve Altınsoy tarafından Aksaray´ın vilayet yapılması stratejisi çerçevesindeki yapılan plan gereği getirildiği iktidar partisinin grup başkan vekilliği ondan çeyrek asır sonra Ak Partiden 3 defa ilimiz Milletvekili seçilen İlknur Hanım´a ustalık döneminde nasip oldu!!!

   Kendisini şahsım ve hemşerilerim adına canı gönülden tebrik ediyor başarılar diliyorum.

 USTALIK DÖNEMİ AVANTAJIYLA İLKNUR HANIM HİZMET ALMAKTA RAŞİT BEYDEN DAHA ŞANSLI!!!

   İlknur hanım Raşit Beyle kıyaslandığında ona göre her yönüyle misli,misline şanslı!!!

  Çünkü Raşit Bey 29 Kasım 1987´de Meclise Niğde ili vekili olarak katıldı.

   15 Hazirana kadar 18 ay bu ilin vekili olarak görev yaptı.

  Ve daha acemiliği çıkmadan grup başkan vekili oldu.

  İlknur Hanım  ise  Raşit Beyin aksine 2 dönem boyunca Meclis de görev yaptı,Meclisin bir çok komisyonun yanında son olarak ta  Meclis Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu başkanlığını yapmasıyla  Meclisi, Bakanlıkları ve bürokrasinin işleyişini avucunun içini bilir gibi tecrübe sahibi oldu.

  Hiçbir Bakan ve Bürokrat kendisinin talepleri konusunda ipe un seremez!!!

   Bu nedenle;

 İnşallah Koalisyon görüşmeleri olumlu sonuçlanıp hükümet kurulursa2004´den bu yana Ak Partinin sözü olan ilimizin de olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla ve bu sözlerde belirtilmese de yapılacak birkaç kilometrelik ilaveyle Ulukışla ile birlikte makasla Çakmak tren istasyonuna da,dolayısıyla Konya´ya bağlanmamız.

KULU,CİHANBEYLİ,ŞEREFLİ KOÇHİSAR,EREĞİLİ,ALTUNHİSAR VE ULUKIŞLA İLE İŞ BİRLİĞİ YAPILARAK OTO BANA HİZMETE AÇILMADAN E.90´IN CAZİBESİNİN DEVAMI SAĞLANABİLİR!!!

   Ankara-Pozantı Oto Banı hizmete açılmadan bizimle birlikte Kulu,Cihanbeyli,Şerefli Koçhisar,Niğde Altunhisar ve Ulukışla ile Ereğli içinde önemli olan E.90 Karayolunun cazibesinin devam etmesini sağlayacak tedbirlerin bu yerleşim yerlerinin siyasileri ile atanmış ve seçilmişleriyle,Meslek Odaları ve STK´larıyla işbirliğiyle alınması.

 Başbakan Davutoğlu´nun 30 Nisan´daki sözü olan Tıp Fakültemizin ve Hasan dağı Hava limanımızın yapılması.

      Şehir hastanemizin hizmete açılması.

   Aksaray-Kırşehir arası duble yolumuzun hizmete açılması.

 Aksaray ile Tuz Köy Kapadokya Havalimanı arasındaki çalışmaları devam eden burasıyla aramızdaki mesafeyi 7 Km civarına indiren yolumuzun bitirilmesi başta olmak ihtiyacımız olan diğer hizmetlerin alınması daha da kolay.

    İlimizin istikbali olan hizmetlerin alınabilmesi için İlknur Hanımın yalınız bırakılmaması.

    İlimizin diğer Milletvekilleri Nevzat Palta ve Turan Yaldır´la birlikte,tüm atanmış ve seçilmişlerimiz, Meslek Odalarımız ve STK larımız  tarafından da gereken desteğin  verilmesi dileğiyle  İlknur Hanımı yeni görevinden dolayı  tekrar tebrik ediyorum.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun

 


14.07.2015 09:12:20

Ali Genç

Çeyrek asır sonra gelen şans

Çeyrek asır sonra gelen şans