İyi ki katılmışım. Çünkü bu ziyaretle olaylara bilgiyle konulan teşhis beni çeyrek asır geriye götürdü.

 Tuzu kuru olanlardan başlarına gelmeyenlerin umursamadıkları insanların canlarının, mallarının, en önemlisi de namuslarının esir alınmasının çığlığını 25 yıl önce bizzat yaşayandan yerinde öğrenmiştim.

   Hem de 1. ağızdan ve kendini bilmeyen tuzu kuru, haddini aşan birisinin ahmakça yaptığı küfür e ve bu küfre gerekçe olan aynı ahmaklıktaki özrü kabahatinden büyük olan savunmasına verilen haklı cevapla.

   1992´nin Ağustos ayında Kayseri´den muhafazakar ailelerden oluşan bir kafileyle doğu ve güney doğu Anadolu´daki inanç merkezlerini geziyorduk.

     Cuma sabahı vardığımız Elazığ´ın eski yerleşim yeri Harput´taki türbeleri gezdikten sonra bir asma söğüt ün altında kurulan çay ocağında sabah çayı içiyorduk.

TUZUNUN KURULUĞU İLE KENDİNİ BİLMEZ´İN HADDİNİ AŞAN GENELEME YAPAN KÜFRÜNE KARŞILIK ÇAY OCAĞI SAHİBİNİN GENELLEME YERİNE OLGUNLUKLA SADECE KÜFRÜ YAPANA VERDİĞİ CEVAP!!!

    Bizim kafilede bulunan tuzu kuru sözüm ona muhafazakar olmasına rağmen insanlıktan nasibini almamış, bölge şartlarından bi haber olan birisi suçun kişisel olduğu evrensel hukuk prensibini de umursamadan? Bu Kürtlerin hepsinin???.?diyen küfrüne çay ocağının sahibi olan Diyarbakır Kürdü? Tüm Kürtlerde Türk kardeşlerimin değil sadece senin?.?deyince haddini bilmez birde horozlanarak ?Bana nasıl küfredersin?? deyince ocak sahibi ise ?Sen nasıl tüm Kürtlere küfredersin?? dedi.

?SİZ KÜRTLER PKK´YA YARDIM EDİYORSUNUZ(!),EKMEK VERİYORSUNUZ(!)?

   Bunun üzerine küfürbaz ?Siz Kürtler PKK´ya yardım ediyorsunuz(!), onlara ekmek veriyorsunuz(!)?dedi.

    Bunun üzerine Çay ocağının sahibi önce bizlerden özür dileyerek ?Gün batınca asker köyümüzden çekiliyor ve kış aylarında  14 saat canımız ,malımız ve en önemlisi de ırzımız o PKK´lı teröristler tarafından esir alınıyor.

     Köye inen teröristler ekmek istediklerinde vermez isek canımızı alıyorlar.

      Canımızı da umursamıyoruz amma namusumuzuda almak istiyorlar.

      Ulan sen olsan bırak ekmek vermeyi ırzını da verirsin!

     Şu anda Elazığ´dayım burada canımız, malımız ve namusumuzda devletin korumasında PKK lılar burada benden bir şey istesinler karınlarını deşerim ? deyince aynı kafilede bulunanların tamamı haddini bilmez küfürbazı azarlayıp ?Sen haddini aşarak küfretmeseydin bu arkadaşta sana  küfredilmezdi? dediler.

    Yazının ilk satırından itibaren yazdıklarımı hatırlamama  68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti ile Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti üyeleri olarak birlikte yeni İl Emniyet Müdürümüz hemşerimiz Ali Karabağ´a yaptığımız Hoş geldin ziyaretinde yıllardır birlik ve dirliğimiz için söylediklerimi verdiği misalle bire, bir söylemesi vesile oldu.

ŞEHİRDE CAN TEHLİKESİ YAŞAMADAN GEZEN, EVLERİNDE EMNİYET İÇİNDE UYUYAN TUZU KURULAR BEKARIN AVRAT BOŞADIĞI GİBİ DOĞU VE GÜNEYDOĞULU VATANDAŞLARA OMURGASIZ DİYEMEZ!

   Uzun yıllar Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlıklarındaki bilgi ve tecrübesinin verdiği güvenle Ali Karabağ Bey tarafından dile getirilen bölge insanlarının on yıllardır çektikleri  kendilerini canlarından bezdiren maddi ve manevi sıkıntılara meslektaşlarımız  bilgi sahibi oldular.

    Ali Bey´in bir bölge muhtarının şahsında dillendirdiği oralarda yakın zamana kadar her gün belki binlercesinin ve günümüzde ise devletimizin var gücü ile bölge insanının canını ve malını güvenceye almasıyla.

    Oradaki dağdakinin şehirdeki elemanları tarafından kurulan paralel şehir yapılaşmasının da bertaraf edilmesinin 16 Nisan Referandumunda kendisini gösteren baskının milimize edildiğinin somut  kanıtı öncesi terör örgütü katillerinin bölge insanlarına yaşattıklarını bilmeyenler  bu  vatandaşlarımızı akla ziyan şekilde omurgalı durmamakla!, terör örgütüne destek vermekle! suçluyorlardı.!!!

    Allah(C.C.)´a şükürler olsun ki Ak Parti hükümetleri ile birlikte bölgede uygulanan insan merkezli politikalarla buralarda yaşan vatandaşlarımızın bu insanlık dışı baskılardan kurtarılması mücadelesi sürdürülürken antipati yerine  Ali Karabağ Müdür gibi konuya empati ile bakan kadrolar tarafından sürdürüldüğünden millet ve insanlık düşmanları tarafından oluşturulan üst akılın çabaları boşa çıkartılıyor.

   İmanları ve imanlarından gelen ferasetleriyle oluşturdukları empatiyle sürdürülen bu samimi mücadele esnasında bölge insanın bir taraftan uğradığı maddi zararlar sağlanan imkanlarla en aza indirilmesi sağlanırken, oluşturulan kardeşlik atmosferiyle de manevi zaiyatlar sıfırlanıyor.

     Mutlu Türkiye´nin istikbalinin birlik ve dirlikte olduğu, iri ve diri olmamız halinde bize yer yüzündeki hiçbir maddi gücün zarar vermeyeceği gerçeği ile yurt içi ve dışındaki tüm vatandaşlarımızın ülkemizi parçalamak isteyen medeniyetimizin ebedi düşmanları olan üst aklın oyununu bozmak için bir birimize empati yapmamız.

     Ali Karabağ gibi empati sahibi üst yöneticilerinde sayılarının yeterli hale getirilmesi, kendilerinin ve emirlerindeki arkadaşlarının suçlulara Hakkın izni ile balyoz, masumlara ise kadife olmaları dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


2.05.2017 00:01:31

Ali Genç

Çeyrek Asır Geriye Götüren Bilginin Işığındaki Samimi Empati

Çeyrek Asır Geriye Götüren Bilginin Işığındaki Samimi Empati