Cenab-ı Allah(C.C.) Peygamberimize kendi dilediğine imanı vereceğini,kimsenin zorla Müslüman yapılamayacağını!!!

       Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) ise Sahabelerine gayri Müslimlerle tartışmamalarını onlara ?Sizin dininiz size bizimki bize? demelerini emrediyor.

       Atalarımız ise bu emir gereğince ister Müslüman ,isterse gayri Müslim olsun  herkesin yapacağı müspet ve menfiliğin karşılığının kendisine ait olacağını belirtmek içi ?Herkesin çukuru(mezarı) kendisine.?derler.

     Bu üç örnek ışığında konu ele alınırsa bir Müslüman´ın bir gayri Müslime dinimize girmesini teklif etme hakkı olmasına rağmen teklif götürdüğü gayri müslime zorla dinimizi kabul ettirme hakkı yoktur.

    Müslüman her ferd Rabbimizin verdiği Emr-ibil maruf ( Bildiği dini emirleri lüzumu lisanla ve nezaket kuralları içinde din kardeşine nakletmek/anlatmak)ve Nehyi anil münker( Yaratanın emirlerini tebliğdeki gibi aynı şekilde nezaket içinde din kardeşinin yaptığı yanlışları söylemesi) dışında hiçbir ferdin Müslim veya gayri Müslim´in ibadetine,kıyafetine karşıma hakkı yoktur!!!

   28 Şubat döneminde zirveye çıktığı gibi İslam karşıtlarının Müslümanlara,Müslümanların ibadetlerine ve kıyafetlerine karışma hakkı olmadığı gibi İstanbul´daki  şortlu hemşirenin yüzüne tekme atanında karşısındaki Müslüman ise nezaket kuralları dışında  ona sözlü ve fiziki tepki göstermesine dini,milli ve ahlaki olarak hakkı yoktur.

    Bu bilgilendirmelerden sonra gelelim yazımızın konusuna.

     Hoca efendilerin her Cuma Hutbesi sonunda belirttikleri Yüce Kitabımız Hz. Kuranın Ali İmran Suresinin 19. Ayetinde Rabbimiz indindeki tek dinin İslam olduğunu,diğer dinlerin yanında muteber olmadığını belirtiyor!!!

MÜSLÜMAN DİNİMİZİN EMİRLERİNİ YERİNE GETİRİRSE SEVABA ,GETİRMEZ İSE GÜNAHA GİRER

     Yüce Kitabımız Hz. Kuran ve ardından da bu güzel kitabı biz ümmetine tebliğ eden Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) in hayatı boyunca ortaya koyduğu hareketleri olan mübarek sünnetleri ve söylediği mübarek sözleri olan Hadisi şeriflerine Müslüman´ım diyen herkesin uymak zorundadır.!!!

   Emredilen ibadetleri yapması,yasakladıklarından ise kaçması gerekir.

    Emredilenlere uyarsa ibadetleri yerine getirirse sevaba girer, yerine getirmez ise günaha girer.

   İSLAMIN EMİRLERİNİN BİRİNİ BİLE KABUL ETMEYEN DİNDEN ÇIKAR!!!

    Emredilenlerin birini bile Müslüman´ım diyen dinimizin kesin emrine rağmen mesela ?İçki neden haram olsun ki(!)??dese dinden çıkar.

   Birde bunu da aşarak dinimizin emirleri olan Namaz,Oruç,Zekat ve diğer ibadetlerin yapılmamasını!!!,dinimizin emirlerine göre kıyafet giyilmemesini istese!!!  İslam la savaşan diğer kafirlerin safına geçmiş olur!!!. Ahirette onlarla birlikte haşrolunur,yani yargılanır

HAYATINI İSLAMLA VE DEĞERLERİYLE MÜCADELEYLE GEÇİRENLER,ÖMÜRLERİNDE CAMİYE UĞRAMAYAN,YANINDAN GEÇMEYEN,OKUNAN EZANA KARŞI ÇIKANLARA RAHMET DİLENİYOR!!!

    Bu net açık emirlere rağmen hayatlarını dinimizle ve dinimizin ibadetleri ile kıyafetlerine karşı savaşmakla geçirenler,hayatları boyunca Camiye bırakın gelmeyi,yanından geçmeyen, Camilerin minarelerinden okunan Ezanı Muhammediye´den rahatsız olanlar.

     Yüzlerce Ayet ve sayısız Hadisi şerifte  maddi ve manevi ilimlerde ilerlemeyi emretmesine rağmen dinimize ve ona uyanlara sümme haşa gericilik manasına gelen ?Mürteci? damgasını vuranlar ölünce  önce hayatı boyunca uğramadığı,yanından da geçmediği  Camiye cesetleri tabut içinde  getiriliyor.

    Orada hayatında hiç sevmediği Namazı kılınıyor,kendisi için akla ziyan şekilde karşı olduğu Yaratıcıdan akla ziyan şekilde rahmet dileniyor ve Cennet kavuşması isteniyor.

   Cennet o kadar ucuz mu ki hayatı boyunca Cennetin sahibine ve onun emirlerine karşı savaş açanlar girecek?!!!

   Yok öyle üç kuruşa beş köfte.

   Tüm insanların Hakkı bilip hayatları boyunca onun emirlerini yaşamaları,yaşayamayanların ise karşı çıkmamaları dileğiyle.

 Cuma´nız mübarek olsun.

 Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

    


23.09.2016 08:28:56

Ali Genç

Cennet bu kadar ucuz mu?

Cennet bu kadar ucuz mu?