Ülkemizde 24 Haziran seçimleri, demokrasi tarihinde yapılan en önemli seçimlerin başında geliyor. Çünkü bu seçimle sistem değişiyor BAŞKANLIK SİSTEMİ başlıyor. Bakanlar milletvekillerinden değil dışarıdan oluyor.

       Bütün güç başkanda toplanıyor. Başkan istediği zaman atıyor ve de istediği zaman görevden alıyor. Kısacası böyle.

       Bize göre Aksaray´da da 24 Haziran seçimlerine paralel milletvekili listeleri ondan daha önemli. Çünkü bildiğim kadarıyla son OTUZ-KIRK YILDIR iktidar olan partilerimizde büyük oranda milletvekilleri arasında veya milletvekilleri teşkilat arasında sorun hiç ama hiç bitmedi.

      Hatta bu iç çekişmeler sokağa bile döküldü. Adalet ve Doğru Yol iktidarların da, Anavatan ve Ak Parti iktidarlarında, çekişmeler hiç bitmedi.

     Peki bu yersiz ve gereksiz çekişmelerden; AKSARAY alacağı hizmetlerin en fazla yarısını aldı. AKSARAY buna layık mı? Bizce hayır asla layık değil.

     Ası geçen partiler iktidarında mutlaka çok hizmetler getirildi. Gelen hizmetleri körler görür, sağırlar işitir.

    Ancak biz bunlarla yetinmiyoruz. Vilayetliğimiz elimizden alınmasından tam 56 (ELLİ ALTI ) yıllık zaman kaybımızı telafi etmemiz için Devlet ve Hükümetimizin verdiğinin İKİ katını almalıyız ki kaybımızı telafi etmeliyiz.

    Hizmet ve kalkınma yarışında modelimiz KONYA ve KAYSERİ´DİR. Biz Konya ve Kayseri ile yarışmalıyız. Siyasette bu illerin uyguladığı metotları uygulamalıyız.

    Konya- Kayseri nasıl yapıyor diye düşünüp incelediğimizde şunları görüyoruz; iktidar partisinde milletvekili olanlar, parti teşkilatını yönetenler arasında çok ciddi yarış var ama bu yarış HİZMET YARIŞI.

     İktidar mensupları ile Sivil Toplum Örgütleri arasında yarış var ama bu yarış HİZMET YARIŞI.

    İktidar la bürokratlar arasında bir yarış var ama bu yarış HİZMET YARIŞI.

   İktidar mensupları arasında ki yarış ehliyet ve liyakat´e bakmaksızın, atamalarda senin adam benim adam olursa,  

  Milletvekilleri arasındaki yarış birbirinin önünü kesme yarışı olursa,

 Teşkilat mensupları milletvekillerinin dedikodusunu yaparsa,

Milletvekilleri ve teşkilat mensupları. Belediye başkanlarının başarısını istemez, belediye başkanları da milletvekilleri ile teşkilat başkanlarını takmazsa,

  İşte ile gelecek hizmetlerin yarısı kafadan gider, huzur kaçar, metal yorgunluğu başlar. Bu durumlar da Konya ve Kayseri yi takibi bırak ancak nal toplanır.

  Bir de iddia ediyorum Ankara da ki yetkililer nezdinde gücünüz hızla aşağılara iner. Ankara ve Aksaray bürokratları arkanızdan güler.   

  Biz rüyamızı yazıyoruz,liste de yer almasını istediğimiz CENGİZ AYDOĞDU ve MUSTAFA SERDENGEÇTİ nin yanına Konya-Kayseri usulü birlikte çalışacak İKİ adayın konmasını önce CENABI HAKTAN sonrada başta RECEP TAYYIP ERDOĞAN DAN  VE diğer yetkililerden talep ediyoruz.

    Takım çalışmasını yapacak bir iste olduğunda ilimiz hizmetleri İKİ-ÜÇ katlamazsa ben bu ilden namerdim çeker giderim.

    Biz aklımıza gelenleri, gördüklerimizi, yaşadıklarımızı, olanları, olmayanları dillendirdik. Sizler bunların çok daha fazlasını biliyor ve yaşıyorsunuz.

    Sevincini, mutluluğunu, çilelerini çekiyorsunuz ne yazık ki susuyorsunuz, konuşma hakkınızı kullanmıyorsunuz. Veya bana değmeyen yılan bin yaşasın diyorsunuz; merak etmeyin o yılan bir gün size de değer. O zaman da iş işten geçebilir.

    Devlet ve Millet için, Din- Diyanet için kendimiz ve neslimizin geleceği için pısırıklığı bir tarafa bırakarak gerektiği yerde gerektiği zamanda doğruları söyleyelim ki gelecek nesillerden de bekleyelim.

     Rüyamın, dilek ve temennimin gerçekleşmesi dileğiyle.

                                                                HAYIR  OLA   MUVAFFAK  OLA   MUZAFFER  OLA.

 

 


26.04.2018 23:31:23

Rasim Gül

Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti Listede Hayırlı Olsun

Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti Listede Hayırlı Olsun