Aksaray Hava Sporları Kulübü Derneği, Başkanı Rasim Gül ve Hava Sporları İl temsilcisi Abdullah Kahraman, Türk Hava Kurumu başkanı hemşerimiz, eski müsteşar ve bakanımız Cenap Aşçı’yı tebrik ederek, Aksaray’daki faaliyetler hakkında bilgi sunduk.

Bilindiği üzere Cenap Aşçı, Türk Devletinde en netameli Gümrük ve tekel bakanlığında MÜSTEŞARLIĞA kadar yükselip sonra da bakanlık görevine getirilen, Ülkemiz de ender bulunan tertemiz kalan bürokratlardan biridir. Dolaysıyla bu hemşerimizle ne kadar gurur duysak azdır ve hakkımızdır.

Türk Hava Kurumu gibi yaklaşık yüz yılı arkasında bırakan vede Ülkeye çok ciddi hizmetlerde bulunan dev bir kurumun iflas haline getirenlerin elinden alınarak kurtarılması için bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cenap Aşçı ve ekibine verilmiştir. En kısa zamanda düştüğü durumdan kurtarılacağına yürekten inanıyoruz.
 Dünya Hava Sporları federasyonu (FAİ) ın üyesi olan Türk Hava Kurumunun, ülkemizde ve ilimizde yapılacak bütün hava sporları için ne kadar önemli olduğu tartışılmaz. Önemli olan bu kurumla, Aksaray Üniversitesi Hava Sporları derneği ve Aksaray Hava Sporları derneği ile Türk hava Kurumunun birlikte spor konularında ilimize ve ilimiz gençliğine hizmet etmesidir. 

Türk Hava Kurumu başkanımıza, Hasandağı ve Ekecik dağlarımızın Dünya Yamaç Paraşütü konusunda bir marka olduğunu ve ilk üçe girdiğini, Dünya Hava Sporları Federasyonunun ve Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonunun kabul ettiğin dolaysıyla, 2022 de TÜRKİYE de yapılacak Dünya Hava Sporları 
Oyunlarının belli bölümlerinin Aksaray’a alınması, Aksaray’ın Dünya ca tanınmasını sağlayacağından bu fırsatın kaçırılmamasını yetkililere ve halka anlatılması üzerinde mutabık kalındı.   

Cenap Aşçı, Hasan dağının Dünya da ilk üçe girdiğinin belgelendirilmesini rica etti. Hava Sporlar il temsilcisi Abdullah Kahraman’da, Dünya Hava Sporları Federasyonu ve Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu başkanları ile Lozan da görüşerek elinden geleni yapacağını ifade etti.

Cenap Aşçı başkanımız, Türk hava Kurumunun Avrupa da şifahi temsilcisi olarak, Abdullah Kahraman’ın girişimde bulunmasını ve Dünya hava sporları başkanı Stefan’a, FAI SPORTİF DİREKTÖRÜ Markus’a ve Dünya yamaç Paraşütü başkanı Goran’a selamlarını götürmesini rica ederek makul bir zamanda kendilerini Türkiye de misafir edebileceklerini ifade etti. 

2020 ve 2022 yıllarında, Aksaray Hasandağı ve Ekecik dağlarında yapılacak hava etkinliklerinde, Aksaray Üniversitesi, Türk hava Kurumu, Aksaray Hava sporlar Derneği ve Aksaray Türk Hava kurumu şubesi ile birlikte üzerlerine düşeni yapacakları ortaya çıkmıştır.

 Valimiz Ali Mantı, milletvekillerimiz ve belediye başkanımız Evren Dinçer’in Hasandağı yolunun bakımı ile Ekecik dağında veya Sinandı Dağında yolu hazır olan GÜNEY UÇUŞUNU açması çok ciddi bir eksikliği ortadan kaldıracaktır.

İlimizde bulunan başta yarı kamu kuruluşu niteliğindeki ile tüm sivil toplum örgütlerimize de yardımcı olmak ve üyelerine ve halkımıza duyurma konusunda ciddi görevler düşmektedir. Hava sporları ve benzeri tüm etkinliklerle ilimizin tanınmasını, kalkınmasını sağlamak bir görevimizdir. 

                                                   Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.
 


13.11.2019 13:30:00

Rasim Gül

Cenap Aşçı, Türk Hava Kurumu Başkanı Oldu