Malumunuz 1 Mayıs günü işçi bayramının kutlanışını televizyon ekranlarında gördünüz. Kim diyebilir ki, bunun bayram olduğunu? Bayram mı yapıyoruz Savaş mı? Aslında 30 Nisanda 1 Mayıs Bayramı ile ilgili bir yazı yazacaktım. Yazacağım yazıya peşin hükümlü olduğumu söyleyenler olur diye bayram kutlamalarının sonunu bekledim. Nedeni okurlarım da görsün de öyle yazayım dedim.

       İstanbul da kutlanmaya çalışılan 1 Mayıs Bayramının kutlanma polemiği bir haftadır devam ediyor. Kaç tane işçiyi temsil ettiği belli olmayan ve bu kargaşayı tasvip etmeyen işçiler zaten bu kutlamalara katılmadılar. İlle de taksim de kutlayacağız naraları atılarak insanlar gerildi ve onca insanın tatili zehir edilerek evlerine hapis edildi.

      Devlete karşı direnen ne olduğu belli olmayan kişiler, ille de Taksim deyip tutturdu. 70 yıldır bu meydan kullanılmaya çalışıyor, bu meydanda kutlayınca boynunuza madalya mı takılıyor. Meydan bu sene kutlamaya müsait değil Taksim de inşaat çalışmaları var, normalde burasını mevcut insanlar zor kullanıyor diye açıklama yapılmasına rağmen direnmek ne akla hizmet?

       Taş, sopa ve Molotof attığınız bu insanları idare eden devletin yetkilileri size 1 Mayısı bayram ilan edip bir gün tatil vermedi mi? Bu Hükümet size karşı olsa neden 70 yıldır desteklediğiniz iktidarların bile vermediği imkânı size versin? Bundan daha iyi hoşgörü olur mu?

     Bizim bayramlarımızda barış ve kardeşlik yaşanarak sevginin en doruğuna çıkılır. Bayramda kucaklaşılır ve eğlenilir, güzel manzaralar oluşur. Peki ya sizler ne yapıyorsunuz, bayram bahanesiyle ülkede savaş çıkararak toplumun nefretini kazanıyorsunuz.

       Peki, bu bayram madem işçi bayramı ise bayrama ne kadar işçi katılmıştır? Partilerin bayrakları ve temsilcilerinin burada işi ne? Farklı örgüt elemanlarının ve üyelerinin bu bayramda işi ne? ÖDP ve CHP bayraklarının bu kutlamada işi ne?

      Hadi bunu anladık da işçi bayramında Orak çekiç ve Kızıl bayrakların burada işi ne? Soruyorum İstanbul’daki gösteride hiç Türk Bayrağı gören var mı? Canınız isterse Silivri cezaevinin önüne Türk Bayrağı alıp yürüyorsunuz. İşinize gelmeyince işçi bayramını bahane ederek fikir ve zikrinizi ortaya koyarak orak çekiç ve Kızıl bayrak taşıyorsunuz.

      Hele Cumhuriyet istismarı eden muhalefet partisini bu orak çekiş ve kızıl bayrak altında işçi desteğine ne dersiniz? Hanı sizin Diyarbakır’daki BDP mitinginden ne farkınız var? Onları eleştirip hükümete yüklenen muhalefet ne söyleyecek merak ediyordum. Kılıçdaroğlu, “bu rezaleti dünya seyretti” cümlesi beni çok şaşırttı. Neden bayrağınız burada yoktu feryadı etmiyorsunuz?

       Ey Türk milleti ve vatandaşı şimdi gördünüz mü kimlerin asıl ne yapmak istediklerini? Mesele sadece siyasi istikballerini devam ettirmek olduğunu bir kez daha gördünüz mü? Milliyetçilik ve Muhafazakârlığı elinden bırakmayıp Bayrak T.C tellallığı yapanlar bunlara ne diyecekler. İşte asıl bu ülkenin milliyetçisi de muhafazakârı da biziz.

       Ne ülkemiz ne devletimizi istismar ederiz, asıl ülkemizi karşılıksız biz seviyoruz. Hani işçiler nerede, meydanları parti ve örgüt elemanları ile dolduranların amacı ne? Sırtında okul çantası ile polise taş atan öğrencinin işçilikle alakası ne. Bayrama gelen işçinin kafasına kırmızı poşu bağlayarak kuş lastiği atması işçimi? İşçiler istismar edilerek belli siyasal görüşlüler meydanlara çıkmış devleti taşlamıştır. Halkımız işte bundan dolayı bu insanları desteklemiyor. Şimdi gördünüz mü halk neden Ak Partiyi desteklediğini anladınız mı?

       Aksaray da da işçi bayramı yapıldı, bakın kimler katılı. İnanın 50 tane işçi yoktu. Buraya biriken 150 kadar insanın ekserisi siyasi parti temsilcileri ve işçi olmayanlardı. İşçiler ise bu bir günlük tatilin keyfini çıkarmak için pikniktelerdi. Tanıdığım birçok işçiye sordum, “bayram değil siyasal toplantı oluyor buna alet olamayız” dediler.

       Eğer bunu adı bayramsa bayram her yerde kutlanır, ille de falan yerde kutlayacağız diye bir şey yok. Ama ne yapılmıştır bir haftadır terör estirmek için hazırlık yapılmıştır. Bu davranış ve tutum artık halkımız tarafından nefretle karşılanmaktadır. Ümit ediyorum ki, bu millet artık her seçimde bu davranışları toprağa gömmeye devam edecektir. Bayramları siyasallaştırarak terör havasına sokmaya çalışanları seçimlerde sandığa gömecektir.


2.05.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Bunun neresi bayram`

Bunun neresi bayram?