Bugün Mevla’m izin verirse bazılarını Ervahtaki kabirleri başında ve bir kısmını ise gıyaplarında anacağımız memleketimizin hayırlı evlatları da  bir zamanlar bizler gibi sağlıklıydı.

  Onlarında bizler gibi aileleri,işleri sevdikleri ve sevenleri vardı.

 Onları sevenler ve onların sevdiklerinin bir kısmı halende bizimle birlikte yaşıyor.

  Onları bizden farklı kılan artıları ömürlerini başta Aksaray’ımız olmak üzere ülkemizin birinin bin olması için yaptıkları hizmetlerle geçirdikten sonra her nefsin ölümü tadacağı İlahi emri gereği kendilerine taktir edilen ömürlerini tamamlamalarından sonra aramızdan ayrılmalarıdır.!!!

 ZAMANI GELİNCE BİZDE ONLARA KAVUŞACAĞIZ!!!

   Bugün kabirleri başında ve gıyaplarında anacağımız merhumlar ömürlerini taktir edilen zaman içinde geçirip zamanı geldiğinde Hakka yürüdükleri gibi şu anda yer yüzünde yaşayan ve onları anacak olan bizlerde Rabbimiz tarafından bize taktir edilen ömrümüzü tamamladıktan sonra onlar gibi ahrete göçeceğimizi asla ve asla unutmamalıyız.!!!

    Atalarımız “Men Dakka,Dukka” demişler bunun anlamı kim ki başkasına hangi iyiliği veya kötülüğü yaparsa hem Dünyada hem de ahrette  mutlaka bunun karşılığını göreceklerdir.

   Bu yalın ve kesin gerçekle Bu günümüze ve geleceğimize hizmet eden memleketimizin bu hayırlı evlatlarının bizlerden tek beklentileri bir hayır duasıdır.

   Kim ki bugün bu kardeşlerimizin kabirleri başına gelip hayır duasında bulunurlarsa hem onlara hem de kendilerine iyilikte bulunacaklar.!!!

   Daha önce dünyada ebedi kalacaklarını sanan nicelerinin yaptığı gibi günümüzün mevki ve makam sahipleri ile etiketlileri de eğer ki yapılacak  anmaya mevki ve makamları ve buradaki işlerini bahane ederek gelmeyebilirler.!!!

   Gelip gelmemeleri kendi takdirleridir.!

    Daha önce Dünyada ebedi kalacaklarını sanarak yapılan davete katılmayanlar gibi şu anki etkili ve yetkililer dünya makamları sahipleri ile  meslek mensuplar bu güzel insanlara bir Fatiha ve  üç İhlasın okunacağı anma törenlerine gelirlerse kendileri duble  karlı olurlar.!!!

   Şayet gelmezler ise Yüce Mabudumuzun İlahi emri gereği ahrete göçtüklerinde onlarında ziyaretine gelip ölenlerin en büyük ihtiyacı olan hayır dualarından uzak kalırlar.!!!

   Gelen gelir, gelmeyenlere de selam olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


24.12.2014 13:57:07

Ali Genç

BUGÜN ERVAH’A GELENLER KENDİLERİNİN KABİRLERİNE GELECEKLER

BUGÜN ERVAH’A GELENLER KENDİLERİNİN KABİRLERİNE GELECEKLER