Dünkü yazımda belde ve ilçelerimizi gezdikçe sizlerle paylaşacağımı yazmıştım. Dün Ortaköy ilçemizin siyasi tablosunu yazmıştım. Bugün ise Yenikent, Yeşilova ve Yeşiltepe ziyaretlerimi sizlerle paylaşacağım. Yazımın başında hemen belirteyim, bu gezimde hiçbir adayla oturup ne sohbet ettim, nede görüştüm. Tamamen bölge halkı ile sokakta ve kahvede oturup sohbet ettim. Enteresan bilgiler alma imkanı buldum.

       Yenikent (amarat) kasabamızda benim çok eskilere dayanan tanıdık ve dostlarım var. Dostlarla sohbet ettim, her iki tarafla da sohbet ettim. Aldığım sonucu anlatacak olursam burada Ak Parti adayı Mehmet Akdere seçimin tek favorisi.

      Neden derseniz, Akdere kendi özel işleri nedeni ile önce aday olmayacağını duyurmuş. Bundan dolayı da yeni adaylar çıkmış. Eğer Akdere baştan adayım dese idi deniyor karşısına aday bile çıkmazdı sözlerini duydum.

        Çıkan bazı adaylar seçmen tarafından parlak görülmeyince Akdere´ye baskı yapılarak aday olmaya ikna edilmiş. Dolayısı ile aday olarak çıkan bazı adaylarda geri çekilmemiş. Bundan dolayı yeni adaylar çıkmış. Ama seçimin favorisi Akdere olduğunu söyleyebilirim.

        Neden derseniz muhalefeti iktidarı Akdere´nin herkese eşit davrandığını ve samimi yaklaşımı olduğunu söylüyorlar. Buna ilaveten ise kasabaya döneminde güzel hizmetler yaptığı Yenikentliler tarafından bize iletildi. Kendisinin yoğun işleri olmasına rağmen kasabaya zaman ayırarak güzel hizmetler yaptığı söyleniyor. Seçimi de farklı kazanacağı seçmenler tarafından bize aktarıldı. Yani seçmen hizmetten yana tavır koymuş.

       Buradan Yeşilova kasabamıza geçerek havanın iyi olmasından yararlanarak çarşıda ve kafede oturan vatandaşlarla sohbet etme imkanı buldum. Yeşilova´da aday sayısının fazla olması mevcut başkan Adnan Bayraktar´dan yana olduğunu öğrendik.

       Yenikent gibi yüklü borçla aldığı Belediyenin borçlarını kapattığı gibi kasabaya güzel hizmetler yaptığı seçmenlerce belirtilmektedir. En son yaptığı yeni Belediye binasının da bitirildiğini ve iç teşrifatının kaldığını gördük.

        Yeşilova kasabamızda da 31 Mart seçimlerinin favorisi yine Adnan Bayraktar olduğunu seçmenlerden duyduk. Yani seçmen hizmetten yana taraf olduğunu gördük.

       Yeşiltepe kasabasına geçtik, burada Ak Partinin seçim bürosu ve bayrakları kasabayı süslemiş. Diğer partilerin herhangi bir görseline rastlamadım. İkindi namazını kıldıktan sonra camiden çıkan Yeşiltepeliler ile görüştüm.

        Dışarıdan duyduğum şekli ile Tahsin Başkan yine CHP´den kazanır diye duyuyorduk. Bende bu duyumlar üzerine gerçekten öyle zannediyordum. Ancak Ak Parti adayı Muhammed Tosun aday olması ile burada havayı değiştirmiş.

         Hatta Tosun bir adım öne geçmiş durumda. Seçime kadar yapılacak çalışmalarda dahada güçlü duruma gelecekleri söyleniyor. Burada en önemli sıkıntı ise CHP´nin dışarıdan yazdırdığı seçmen konusu. Buna da Ak Parti itirazda bulunmuş.

        Eğer dışarıdan yazdırılan seçmenler Yeşiltepe ikametinden silinirse Ak Parti adayı Tosun seçimi daha rahat alacağı şeklinde söyleniyor. 150 civarında taşıma seçmen yazdırıldığı kasabalılar arasında konuşuluyor.

        Gördüğüm manzara ise Yeşiltepe de dengeler değişmiş. Tabi buradan birde Ak Parti Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu´nun olması Ak Partiyi favori haline getirmiş. Zaman ilerledikçe ibre Ak Partiden yana işliyor.

        Diğer bölgelerimizi de gezdikçe sizlerle paylaşacağım.

 


30.01.2019 21:38:23

Erdogan Kaya

Bugün Yenikent, Yeşilova ve Yeşiltepe notlarımız

Bugün Yenikent, Yeşilova ve Yeşiltepe notlarımız