Sanal alemde dertleşmek ve çekişmek moda idi. Şimdi buradan iç muhalefet yapmak moda oldu. Dış muhalefeti anladık da iç muhalefetin bu denli densiz muhalefetini anlamdık. Ben aslıda bunu gala bile almak istemiyordum, ama bazı İnternet yazarları arkadaşlar baktım gala almışlar ve yazılarına taşımışlar. Ne bu muhalefet Ak Muhalefet ismi ile açılan site. Muhalefetin böylesini ilk defa gördüm, çünkü bu site konak boşaltması sonrası ortaya çıktı.

      Bu site içerisinde ismimi vermeden benim yazılarımda konu olmuş. Nevzat Beye yaptığım eleştireler bir yerlerine batmış olmalı. Çok acıdı ise bana haber verin o okları ben çıkarırım. Orası sosyal tesis olarak yapılmış bir konak, bunun içinde 3 gün fazlada otursan da çıkacaksın diretmenin ne gereği var. Yada mağduriyet rolü oynamanın anlamı ne?

     Sayın Haluk Şahin Yazgı henüz göreve başlayalı 3 ay olmuş yıpratma kampanyası için düğmeye basmışlar. Bu düğmeciler seçimde de düğmeye basmışlardı ve hatta az oy almasını istiyorlardı. Peki, ne oldu vatandaş hem de paralel yapıya rağmen gereğini yaptı ve o koltuğa oturttu. Yarın seçim olsa %70 ile yine o koltuğa oturacak güçtedir.

     Efendim nevzat Beyin yaptığı yolları bozup açmışta bu başarı mı imiş. Evet, başarıdır, varsa yanlış yapılan bir şey düzeltmek başarıdır. Çıkın seçmene ve Aksaraylıya sorun sizin gibimi düşünüyor yoksa oy vermemekle pişman mı oldum diyor. Çok samimi olduğum bir MHP’li arkadaş geçen bana şunu söyledi: “ Erdoğan Bey ben Haluk Beyin bu işi becereceğine inanmadığım için oy vermedim ama çok pişmanım. Şu kaldırım işgali bile benim çok başarı. Hiçbir Başkanın söylenip yapamadığını bir günde yaptı “ dedi.

      Üç ayda halkın gönlüne giren Bir Başkana karşı kampanya aşmak ne kadar başarılı olur göreceğiz. Bir seçilmiş idareciye en az 6 ay zaman verilir. Biz hiç zaman tanımadan nasıl yıpratırızın hesabı içine girdik. Ama göreceksiniz ki Haluk Başkan bu şehirde efsane Başkan olacak onu yok edeyim derken kendiniz yok olacaksınız.

      Yaptığı çalışma ve projeleri hayata geçirdiğinde söz söyleme hakkınız olmayacak. Be kardeşim 12 yılda Sayın Başbakan bile yoruldu. Sen yorulmadın ve benden başkası olursa tufan misali tek olsun bizim olsun düşüncesi ile saldırıyorsun. Kimse bulunmaz Hint kumaşı değil yeri doldurulmaz değil. Memlekette çok cevherler var ki, süper idare eder.

     Ben isterseniz konuya bir padişah fıkrası ile devem edip sonra yorumlayayım:

     “ Aslan, kurt ve tilki ava çıkmışlar. Bir yabani eşek, bir ceylan ve bir tavşan avlamışlar. Avları yere yatırıp bakarken, aslan kurda sormuş: “Nasıl paylaşacağız?”. Kurt: “Tabi ki yüce kralım ceylanı alacak, ben eşeği, tilki de tavşanı.” demiş. Aslan bu cevaba hiddetlenmiş. Bir pençe vuruşu ile kurdun kafasını koparmış. Sonra tilkiye dönerek, ”Söyle bakalım sence nasıl paylaşmalı?”. Tilki, “Önce eşeği, sonra ceylanı yiyeceksiniz. Tavşanı da şöyle uzandığınız yerde yavaş yavaş, tadını çıkararak atıştıracaksınız.” demiş. Bu cevap aslanın çok hoşuna gitmiş. “Ne güzel söyledin.” demiş. “Söyle bakalım bu güzel konuşmayı kimden öğrendin?” Tilki : “Kurdun kafasından.” diye cevaplamış. Sizde yarın tilki gibi kurt kafasından anlarsınız.

     Muhalefet partilerine bakıyorsunuz, başarısız seçimlerin sonunda kendiliğinden çekip gidiyorlar. Hem de ne kavga nede gürültü yaparak, ben bu işi yapamıyorum diyor. Biz ise Sayın Başbakan sayesinde yakaladığımız başarıyı hanene yazıp çaka satıyorsun. Eğer Genel seçim olsa idi milletvekili sayısı 2-1 idi. İl Genel Meclis sayın 18’den 14 düşmüş bunun hesabını bir ver kardeşim. Ondan sonra gel İl Belediye başkanına muhalefet yap.

      Efendim ben Nevzat Bey’i seçim sonrası sürekli eleştiriyormuşum. Bu yazıları bana Ali Rıza Bey yazdırıyormuş. Nevzat Beyle benim yıldızım hiç barışmadı, ne ben onu nede o beni sevemedi. Kendisini 2009 yılından sonra en ağır eleştirenlerden birisiyim. “ Bizim Aynadan Yansıyanlar” kitabıma bakanlar bunu açıkça görürler. Eleştirirken yaptığı iyi işleri de övdüm, hem de o yazıların arkasındayım. Hatta beni az eleştirmem için Ali Rıza Bey rica bile etmiştir. Yarın Haluk Başkanı eleştirecekmisin diyorlar, varsa yanlışı yarına koymadan şimdiden eleştiririm. Ama çok kısa zaman güzel işlere imza atıyor, halkta kendisinden memnun.

      Muhalefet işbaşındaki insanları kamçılar, başarıya götürür. Koltuklar kimsenin babasının malı değil bırakın birazda başkası yapsın. Siz artık kullanılma tarihinizi doldurdunuz geçip köşenize oturun. Halkta böyle düşünüyor, seçmende bizim gibi düşünmüyor boş işlerle uğraşıyorsunuz. Ama iktidar içinde her dönem muhalefet olmuştur buda gayet normal. Onun için bekleyin biraz buda geçer yahu.

 

 


10.07.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Buda geçer yahu

Buda geçer yahu