?Bucağa geçme? teriminin başındaki? Bucağa? kelimesi ?Bucak ?tan gelir.

?Bucak? kelimesinin anlamı ise kullanılan yerin köşesi veya en bilinmeyen ücra yeridir.

Gerçek tende Aksaraylılarda bu sünepelik, vurdumduymazlıkla ölü toprağı ekilmişçesine derin uyku hali devam ederse o zaman görün acınacak halimizi!

   O vakit atı alan Üsküdar ı geçtiğinde elin adamı(larının) bırakın mücavirimize sahip çıkmalarını en ücra yerlerimize ve değerlerimize bile sahip çıktıklarında iş işten geçecek.

   Bahsettiğim konu 2011´in bu şekildeki önce aslı ve astarı olmayan bir yalanının kocaman kelli felli hem de bakanlık yapan küçük komşudaki bir siyasetçi tarafından ortaya atılan iddia.

    Bizim solduğu havayı, yediği ekmeği ve içtiği suyu hak etmeyen o dönemin sözüm ona siyasetçileri ile atanmış ve seçilmişlerinin umursamazlığıyla gelen 2. Atakla ardına saklanılan asılsız iddiayla il topraklarımızın 5/2´sinin istenmesi.

 Tarafımdan gösterilen ve buna can siperane şekilde karşı çıkan birkaç idealisti siyasetçi, STK yöneticisi ve Cihan Emel Demiryürek tarafından püskürtülen akla ziyan kalkışmanın tekerrürü, yani yeniden başka isim altında tezahür edilmesidir.

  MİSAFİR KÜLTÜRÜMÜZE´DE YAKIŞMAYAN HADDİNİ AŞAN ASILSIZ İDDİANIN GEREĞİYAPILMAZ İSE BUNUNMADDİ VE MANEVİ SORUMLULARI VE 2011´DEKİ GİBİ GEREĞİN YAPMAYANLAR OLACAK!

  Bu densizliğin yapıldığı toplantıya katılmayı çok istememe rağmen mazeretim nedeniyle katılamamıştım.

İyi ki katılmamışım ya değilse orada çıngar çıkartırdım.

Yapılan akla ziyan iddiayı benim yapacağımı yapan 2011´deki bu şekildeki dayanıksız iddiayı  püskürtmemizi sağlayan  tüm Aksaray´ın kendisine çırak durmaya bile layık olmadıkları bir hemşerimiz.

  Bu hemşerimiz Aksaray Kültürüne ömrünü adamış olan ve her zaman her şartta Aksaray´ın değerlerini koruyan,zarar vermek isteyenlerin karşısına  sıra dağlar gibi duran araştırmacı Cihan Emel Demiryürek.

    Emel kardeşimin verdiği bilgiye göre bu sene konunun onlarla hiçbir ilgisi bulunmamasına  ve  yaşadığı yer ile kabir ide bizim topraklarımızda olmasına rağmen daha önceki akla ziyan, gereksiz uygulama nedeniyle Kırşehir merkez ilçede yapılan Yunus Emre´yi anma programının yapıldığı yerde gösterilen bir sözde film!.

DOĞDUĞU,İRŞAT ALDIĞI VE  İRŞADA DEVAM ETTTİĞİ YER İLE EBEDİ İSTİRATGAHI BİZDE OLAN YUNUS EMRE HİÇ BİR  MANTIĞI OLMAYAN ZORLAMA İLE KIRŞEHİR´E MAL EDİLMİŞ!

   Bu bilgilerinin tamamına yakını Vilayet olmamızın 25. yıldönümünde kullanılan bilgi ve belgelerin tamamına yakını benden alınmasına rağmen başkasına yaşatılmasını asla  istemediğim şey samimiyetinden ve idealistliğinden emin olduğumda yaşatılarak.

   Alınan bilgi, belge ve dokümanlar için verilen emek ve nezakette yok sayılarak verilenlerle yapılan filmde pirin ebedi istiratgahı olarak görüntüde ziyaret tepe gösterilmesine rağmen anlatımda Kırşehir gösterilmiş.

    Bu hiçbir kalıba sığmayan zorlamaya ise sadece ve sadece Cihan Emel Demiryürek o gün orada bağırarak, daha sonra ise Sosyal medyada cevap verdi.

    Aksaray ise atanmış ve seçilmişleri,Meslek Odaları ile STK´ları ve Medyası ile yine üç maymunu oynamaya devam etti.

 YUNUS EMRE TÜRBESİ İL HUDUDU VE KADOSTRO KAYITLARINDA AKSARAY İL SINIRLARI İÇİNDE!

   Yazının girişinde de belirttiğim gibi Niğde´ye bağlı olduğumuz 1989 öncesi Niğde ile Kırşehir Vilayetleri tarafından ortak kutlanma uygulaması Aksaray vilayet olduktan sonrada nezaket gereği ortaklaşa anmaprogramı yapılmaya devam edildi.

   Aklen ve hukuken buna  Aksaray´ın hiç ihtiyacı yok!

   Çünkü hem Aksaray ile Kırşehir il hududuna bakıldığında hem de Tapu Kadastro kayıtları ve bu kayıtların gerçekleştirildiğinde Aksaray Kadastro Müdür olan Turgut Yiğidim amcanın verdiği bilgiye göre Yunus Emre´nin Türbesinin bulunduğu yer Aksaray ili hudutları içindedir.

 SELÇUKLU VE OSMANLI´DA KIRŞEHİR´İN KIZILIRMAKTAN BU TARAFTA BİR SANTİM TOPRAĞI YOKTU!

?Selçuklular Zamanında Aksaray? kitabının yazarı  Niğde Üniversitesinden Doçent Nevzat Topal´ın bu eserinde verdiği bilgiler ve harita ile yine tarihçi İbrahim Hakkı Konyalı tarafından verilen bilgilerde Osmanlı dönemindede Selçuklular dönemindeki gibi Kırşehir ilinin Kızılırmak´tan bu yana bir santim dahi toprağının olmadığı belirtiliyor.

Selçuklu ve Osmanlı dönemi ile son Tapu Kadastro kayıtlarının bu net kanıtlarına rağmen ortaya atılan bu asılsız iddianın Aksaray tarafından mutlaka çürütülmesi, ardından ise ortak anma programın dan vazgeçilmesi bu tür kalkışmaların önünün kesilmesine neşter olur!

    Aksaraylıların bu akla ziyan umursamazlıklarını terk ederek her konuda olduğu gibi diğer manevi değerlerimizle birlikte Yunus Emre´mizde sahip çıkılması konusundada gerekenlerin ivedilikle yapılması dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


26.10.2017 13:49:17

Ali Genç

Bucağa´da geçerler!

Bucağa´da geçerler!