Pazartesi günü Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı Kanal 68 Televizyonuna program için geldiğinde program öncesi sohbet etme imkânı buldum. 2016 yılında Aksaray´ı şantiye çevireceğini söyledi. Bunun yanında hedeflediği projeleri anlattığında gerçekten ilimiz için mükemmel bir hazırlık olduğunu dinlemiş oldum. Önce bu yaz başlayacağı projeleri sıraladıktan sonra, hedeflediği ve üzerinde çalıştığı projelerden bahsetti.

       Bu sene inşaatı devam eden eski terminal projesinin hızlı bir şekilde devam edeceğini anlattı. Tabi ardından son aşamasına geldiği Bedir Muhtar külliyesi projesini hayata geçireceğini söylerken, ardından mevcut Toprak Mahsulleri Ofisinin taşınması ile yaptığı çalışma ile siloları şehrin merkezinden kaldırmaya çalışacağını söyledi.

      Siloların mevcut yerinin halkımızın dinlene bileceği bir alan olarak sosyal alan yapacağını ve yeşillendireceğini anlattı. Gerçekten bu bölge cazibe merkezi olurken, bu bölgede bir yeşil alana ihtiyaç vardı. Düşüncesi ve hedefi Aksaray için mükemmel.

      Program esnasında bölgeye bir altgeçit düşüncesinin olduğunu, ancak bu altgeçidin önce çevresinin düzenlenmesi gerektiğini anlattı. Bölgedeki eski terminal ve siloların kaldırılıp bitirilmeden başlamanın yanlış olacağını söylemeyi ihmal etmedi. Çok önemli olan bu iki bölgenin öncelikle bitmesi gerektiğine katılıyorum. Sayın Yazgının anlattığı gibi buradaki altgeçidin yapılacağı bölgede su, kanalizasyon, drenaj kanalları ve elektrik gibi bir sürü altyapı bulunmaktadır.

      Hedeflerindeki projelerden Tuzlu su projesi hayata geçirilecek dedi. Buradaki çalışma ise son aşamaya geldiğini ve buraya yapılacak çok amaçlı sosyal tesisler ve otel hayata geçecek. Burasını sürekli işleyecek ve çalışacak hale getireceğini söyledi.

      E-90 Karayolunun Tacin bölgesine girişin kapatılması bu bölgede oturan vatandaşları mağdur ettiği ile ilgili şikayetler geldiğini, ancak bu yolun Belediye ukdesinde olmadığını Karayollarına ait bir yol olması nedeniyle müdahale etme durumlarının olmadığını anlattı. Ancak şimdilik buraya geçici bir çözüm bulacaklarını Ankara´da Karayolları ile yaptığı görüşme ve girişimler sonucu buraya bir altgeçit yapılacağını söyledi.

     Üniversitenin gelişmesi sonucu, bir yurt projelerinin olduğunu, üniversite B girişi karşısına 4 blok yurt yapılacağını, 2 bloğun ise öğrenciler için sosyal tesis olacağını anlattı. Aksaray için gerçekten de böyle bir yurda ihtiyaç vardır. Öğrencisi olan aileler çocuklarının kalacağı yer için gittikleri yerlerde ne sıkıntılar çektiklerini iyi bilenlerdenim.

       Aksaray´ın göbeğinde üzeri kapalı bir şekilde Vakıflar tarağından açılan Kılıçaslan Hamamını hayata geçirmek için çalışmalar yaptığını anlattı. Tabi burasının bitimi ve hizmete girişi ile hem tarihi doku ortaya çıkacak, hem de güzel bir amaçla kullanılan bir başka tarihi mekan olacaktır. En önemlisi şehrin merkezindeki çirkin bir görünüm ortadan kalkacaktır.

      Kılıçaslan parkında en büyük ihtiyaç ise burada yazın mesire yapan insanlar namaz kılacakları bir yerin olmaması sonucu bu bölgeye bir mescit yapacağının da müjdesini verdi. Yazın tıklım tıklım dolan bu parkta gerçekten ibadet edecek düzgün bir yer olmaması namaz kılacaklar için bir sıkıntı idi.

     Çarşı merkezine kazandırılmaya çalışılan tarihi bir çarşı görünümünün PTT arkasındaki sokağa da farklı bir proje yapacağını söyledi. Bu sokağa şemsiyeli sokak adı ile bir görünüm vererek renkli bir sokak haline getireceğini söylemesi inanın benim merakımı uyandırdı. Nasıl bir proje olacağını ve insanlar bu sokaktan geçerken nasıl bir görünümden geçeceğini hep birlikte görme imkanı bulacağız.

      Sanayi projesinden sonra kentsel dönüşüme başlayacağını, ancak önceliğinin Sanayi projesi olduğunu anlattı. Bunu en kısa zamanda hayata geçireceklerinin altını çizdi.

    Ben burada size meraklanın diye hedeflediği projeleri yazmaya çalıştım. Birde Azmi Milli projesi bulunuyor ve bu yaz çalışmaya başlayacağını anlattı. Kendisine başarılar ve kolaylıklar diliyorum.


23.02.2016 12:53:52

Erdogan Kaya

Bu yaz Belediyeden proje atağı

Bu yaz Belediyeden proje atağı