Yukarda başlığını okuduğunuz yazı 10.9.2009 tarihinde yazılmıştır. Geçen Salı günü Salı pazarı civarında idim bir tanıdık TMO Toprak Mahsulleri Ofisinin neden yıkıldığına şaşırdığını ve şehrin simgesi olarak kalsa idi dedi. Hatta ben burasının yıkılmasına hiç razı olmadım dedi. Hayret ettim, dört demir ve sacın ne simgesi olacak? Dün burasının kaldırılması için çaba harcarken bugün karşı olmayı anlayamadım. Ofisin kaldırılması için 8 yıl önce bakın neler yazmışım. Bugün burası nasıl düzelmiş ve kime kısmet olmuş.

      ?Okurlarımız bundan sonra yazdığımız bazı yazıları bugünkü gibi göreceklerdir. Hayali yazılar yazmadığımızı resimlerle ispat edeceğiz. İkinci şehir merkezi olarak adlandırılan TMO bölgesine dev gibi iki tane iş merkezi yapılıyor. Yapılıyor yapılmasına da, bu Ofisin burada işi ne? Neden önce burası yıkılıp kaldırılmıyor? Ofis kaldırılırsa bu yazımı tekrar gündeme getirir kaldıran Başkanın alnından öperim.

      Acaba çevrenin ikinci çarşı merkezi olup olmadığına baktığımızda. TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) bölgeyi çirkinleştiriyor. Şehrin güzelleşmesi çevre düzeni ile mümkündür.

      Bir yandan ikinci çarşı diyeceksiniz. Diğer yandan traktörler ve kamyonlar burada kuyruk olup arpa buğday boşatmak için konvoy oluşturacak. Hele hemen yanı başında bulunan Salıpazarı yoğunluğunu da katarsanız çıkın bakalım işin içinden.

      Bir taraftan araçlar mahsul indirirken, ofiste aktarma yapıyor. Burada hafifte yel eserse zannedersiniz ki 30 yıl öncesi reçberimizin harman savurduğunu zannedersiniz.  Kafanız biraz ıslaksa oradan geçmeniz değirmene girmenize gerek bırakmaz.

       Tarım bakanımızın Ofisin kalkmasına sıcak bakmadığını duymak insanı üzüyor. Burada Tarım Bakanımız yaşamıyor ki. Bunu burada yaşayanlara sormak lazım. Bu sıkıntıyı Sayın Bakanımıza taşımak ilimizin seçilmişlerine ve bürokrasiye düşmektedir. Bu zevatlar bu zamanlarda lazımdır. Yoksa mesele Bakanla tartışıp işi olumsuza sokmak değildir.

     İki iş merkezinin arasında kalan bu yerin tam olarak bilmiyorum ama 30 dekar civarında bir alanı işgal ettiği kanaatindeyim.

     Bu bölge şehir dışına taşınsa. Bu bölgeye otopark yeşil alan ve sosyal tesisler yapılsa kötü olmaz. Her tarafı beton yığını olmuş ilimizde bu tür yerlere ihtiyaç vardır. Bunu sağlayanlar Aksaraylıdan alkış alacaktır. Belkide ömür boyu burası ile anılacaktır.

       Her geçen gün araçların çoğaldığı bir ilde. Geniş alanlara ihtiyaç vardır. Yazın bu trafiğe şehrin göbeğindeki TMO alımlarını ekleyin. Çıkın bakalım buradan nasıl çıkarsanız. Kavgalar gürültüler kargaşalar almış başını gidiyor. Burası kalksa kavşağın olduğu yerede bir alt geçit yapılsa aliyyün ala olmaz mı Ama nerede bu cesareti gösterecek bir idareci?

      Bu bölgedeki esnafın tamamı ile konuştum. Tamamı Ofisin varlığından rahatsız. Ticaretimize katkısı yok zararı var. Ancak öğleden sonra bize iyi gölgelik yapıyor diyorlar.

      Hele bu bölgenin çevresindeki satıcılar ayrı bir çirkinlik oluşturuyor. Şehir bu bölgeye taşındığında, acaba bu çirkin güzellik devam edecek mi? Şehrin göbeğindeki lojmanlara ne dersiniz? Nüfusun bulunduğu eski Tekel Binası aynı şekilde. Migros´un karşısındaki eski terminal çevresi. Buradaki bu çirkin yapılaşma bu bölgenin güzelliğine güzellik katar mı?  Bu iki olumsuz etken ortadan kalkmadığı sürece şehrin bu bölgeye kayması bir anlam teşkil etmez. Eski terminalin arka çıkışına bir bakın. Buralarda kimler yaşıyor. Akşamdan sonra olumsuz insanlardan geçmeniz imkânsız. Bu bölgenin huzura kavuşması için Eski terminal bölgesitemizlenmeli. Öncelikli olarakta Ofis buradan kaldırılmalı.

     Kısacası TMO kalkması bu bölgeye nefes aldıracaktır. Sayın Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımızla birlikte bu konunun üstesinden gelmeliler. Bu mesele çözülürse bu bölge nefes alacaktır. İkinci çarşı merkezi sözü gerçek olacak.?

      Bakın kimsenin cesaret edemediği bu bölgeyi Yazgı gibi bir cesur babayiğit çıktı islah etti. Kimse kusura bakmasın bunlar bizim özlemimizdi. Yazgının anlından öpüyorum.

 


31.12.2017 10:19:25

Erdogan Kaya

Bu ofis buraya yakışıyor mu?

Bu ofis buraya yakışıyor mu?