Bu gün 1 Kasım Genel Seçimlerinin ilk raundu olan aday seçiminde dananın kuyruğunun kopacağı gün.

  Aksaray´da kamuoyunun genel tarafından MHP´nin 7 Haziran seçimlerindeki adayı 25. Dönem ilimiz milletvekili Turan Yaldır´ın yeniden aday yapılmasına kesin gözüyle bakıldığından.

 CHP´nin aday listesine ise yeni aday adayları içinden bir kişinin dahil edilmesi ve diğer iki adayın ise 7 Haziran listesiyle aynı olması beklenildiğinden.

Ak Parti´de ise 7 Haziran öncesi tepkiler ve bu tepkilerin sandığa yansıması nedeniyle parti genel merkezinin tepkileri dikkate alacağı yönündeki kanaat nedeniyle aday listesinde beklenen rötuşun yüksek oranda gerçekleşmesi beklendiğinden bilinenin tekrarını belirtmeye bir yazıyı ayırmaya gerek görmedim.

 Listeler açıklandığında ömrümüz olursa  konuyla ilgili kamuoyunun görüşünü de belirten yazımı Pazartesi günü yazacağım.

 Bu nedenle uzun zamandır  paylaşmayı düşündüğüm,fakat çeşitli sebeplerden dolayı yazamadığım Sadakat konusunda Aksaray ilinin çevre illeri geride bırakmasını somut kanıtlarıyla paylaşacağım.

       AKSARAYLI EŞLER BÖLGEMİZİN EN SADIKLARI!!!

       Kelime anlamı? İçten bağlılık,Sağlam güçlü dostluk? olarak ifade edilen ve  pratikteki anlam  ise içten gelen karşılıksız sevme,saygı duyma ,karşılıklı  samimiyet olan sadakat konusunda Aksaray ?lı eşler bölgemiz illerinin içinde en iyisi!!!

    Devlet İstatistik Kurumu(DİE) Nevşehir Bölge Müdürlüğü tarafından medya kurumlarına gönderilen boşanmalarla ilgili Aksaray ın rakamları istatistiki bilgilerde belirtilen Türkiye genelindeki  %4.5 olan boşanma yüzdesinin %0.8 önündeyken bölgemizdeki çevre illerin ise tamamının gerisinde.

    DİE Nevşehir Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan istatistiklere göre  %17.1 ile Niğde ili en yüksek boşanmayla bölge de 1.

   Niğde´yi %10´la takip eden Kırşehir 2.

   %9´la takip eden Kırıkkale Vilayeti 3.

   %7.4´le Nevşehir 4. Olurken,Aksaray ise Niğde´nin 3´de biri orandaki %5.3´le bölgemizde en az boşanmanın yaşandığı ili olmasıyla  komşular arasındaki en sadık il unvanını fazlasıyla hak ediyor!!!

    Mevla´mızın tüm yuvaların mutluluğunu arttırması, boşanmaların azalmasını  sağlaması,Aksaray´ında bu sadaka tını ilelebet devam ettirmesi dileğiyle.

    Cuma´nız Mübarek Olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


18.09.2015 11:25:29

Ali Genç

Bölgenin en sadakatlısı

Bölgenin en sadakatlısı