Aksaray Ticaret borsası deyince biz eskiden bu ismi normal bir para işlerinin çevrildiği yer olarak bilirdik. Kimse bu ismin Borsa olduğunu bilmez adının Buğday Pazarı ya da zahire pazarı olarak bilirdi. Hâlbuki burası çiftçinin ofis dışında tüccara satış yaptığı borsadır. Şehrin Adana-Konya yolu üzerindeki Borsa binası ve alım satış yeri gerçekten şehre yakışmayan bir yerken, şimdi yeni binası ile önümüzdeki aylarda modern binasına kavuşacak.

       2 hafta önce kendisini televizyona canlı yayın konuğu olarak misafir ettiğim Borsa başkanı Sayın Hamit Özkök program öncesi yaptığı bir konuşmaya şahit oldum. Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanı Rigat Hisarcıklıoğlu ile konuşuyordu.

       Kendisini Ramazan ayında bir iftar yemeğine davet ederek Konya yolu üzerinde yapımı başlayan modern Borsa binasının temel atma törenine davet etti. Genel Başkanda bu davete icabet ederek temel atma törenine katılacağını söyledi.

       Önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan Borsa binası ile ilgili açıklama yapan Hamit Özkök bir haberle bunu duyurdu. Hatta temel atma törenine eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gülde davet edildi. Haberin bir kısmını bilgi babından sizlerle de paylaşayım.

         Aksaray Ticaret Borsası tarafından yapılan açıklamaya göre Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret İhtisas Merkezi alanı temel atma törenine 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül başta olmak üzere TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu´nun davet edildiği bildirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu´nun gelişinin netlik kazandığı 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül´ ün ise katılacağının netlik kazanmadığı ifade edildi.

       Aksaray Ticaret Borsası Tarafından 160 adet iş yeri, depo, Ticaret Merkezi, Aksaray Ticaret Borsası İdari Binası, mezat satış salonları, sosyal tesisleri ile bölgenin en büyük Tarım Ticaret İhtisas Merkezi Alanı üyelerine ve Aksaray´a çok yakında kazandırılacağı belirtilirken, bu projenin Aksaray Ticaret Borsası ve Aksaray Belediyesinin ortak çalışmaları ile projelendirilmiş Aksaray Ticaret borsası üyelerinin destekleri ve güvenleri ile ortaya çıktığı, Projemin bitiminde Aksaray - Konya karayolu üzerinde, İpek yolu güzergâhında Tarımsal Ticaretin kalbi bu bölgede atacağı vurgulandı.

    Belediyemiz ile işbirliği halinde yapılan Borsanın bulunduğu alana Ofiste taşınacak. Dolayısı ile hem mevcut Borsa binasının olduğu çirkin görünüm buradan temizlenirken, diğer yandan şehrin göbeğinde kalan Toprak Mahsulleri Ofisi de kalkmış olacak.

      Bazı ilçelerde şubelerini açan Borsa bana göre en büyük hizmeti burada yapmış olacak. Başarılı Başkan Özkök´e bu güzel hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum.

                                YAZGI İFTARLARI İLE TAKDİR TOPLUYOR

     Ramazan ayı münasebeti ile geçen hafta içi Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgının mahallelerde verdiği yemeklerden birisine katıldım. Bu yemek eski adıyla Aratol kasabası ve yeni adıyla Aksaray´ın iki ayrı mahallesi. Okul bahçesinde verilen yemeğe mahalle sakinleri katıldı.

      Yemek öncesi tüm misafirleri tek tek gezen ve hatırlarını soran Yazgının bu performansı gerçekten beni şaşırttı. İftar vaktinde insanların yorgun ve halsiz bir vaziyette olması nedeniyle onun binlerce kişinin elini sıkıp hatırlarını sorması çok enteresan. Hatta çocukları bile es geçmeden onların başını okşuyor ve hatırlarını soruyordu. Şimdi anladım ki halkın gönlüne girmek bu olsa gerek. Neden Aksaray´ın %75´nin onu sevdiğini şimdi daha iyi anladım. Güler yüz tatlı dil ve halkın içinde olmak bu olsa gerek.

       Eşi Hasibe hanımda kendisi ile beraber katılımcıların içindeki hanımlarla tek tek ilgilenip onların gönlünü alması ayrı bir güzellikti. Buradaki iftarın hemen ardından kimsesizlerin ve yetim çocukların katıldığı iftar yemeğine geçti.

      Hele bu iftar sofralarının kurulduğu ve iftar sofralarının halkın ayağına getirdiği yerlere Beyaz Masa kurarak halkın talep ve isteklerini ayaklarında dinletmesi çok güzel. Beyaz masayı izledim vatandaş her türlü istek ve taleplerini Belediyeye iletiyorlardı. Görevliler bu talepleri tek tek not aldılar.


28.06.2015 00:43:04

Erdogan Kaya

Bölgenin en büyük ticaret merkezi

Bölgenin en büyük ticaret merkezi