Pazartesi günü medyaya bir haber düştü, haber çok enteresan bir şekilde ülke gündemine de düştü. Ben haberin ulusal basına, ? Aksaray´da kurtlu su içiliyor? şeklindeki haberlere itirazım var. Haber Kutlu Köyünü ilgilendirirken haberi il genelinde imiş gibi başlıkta kullanılmasına karşıyım. Bu haberin içeriğini çok okuyucu okumadan başlığına bakar geçer. Oda maalesef Aksaray´ın persticini sarsıtır düşüncesindeyim.

      Ama gerçekten Kutlu köyünde böyle bir durum varsa haberin yapılması ve yetkilileri harekete geçirmekte güzel bir durum. Ama konunun Valilik açıklamasına bakıldığında bu suyun şahıs suyu olduğu şeklinde, yani kuyudan kullanılan bir su olduğu açıklaması var.

       İsterseniz Valiliğin Salı günkü açıklamasına bir göz atalım:

       ?İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışanlar Şube Müdürlüğünce Aksaray Merkez Kutlu köyü kaynak, depo ve içme-kullanma suyu şebeke hattı incelenmiş, habere konu mesken dışında şebekede herhangi bir canlı varlığa rastlanılmamıştır.

      Söz konusu meskene ait tali su hattında görülen canlı varlıkların bu evde kullanılan basit usul arıtma filtresinden kaynaklanabileceği düşünülmektedir. Söz konusu ev dâhil olmak üzere şebekenin dört farklı noktası, depo ve kaynak olmak üzere toplam 6 farklı noktadan mikrobiyolojik ve kimyasal su numuneleri alınmış, analiz sonuçları çerçevesinde ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmalar yapılmaya devam edilmektedir.

     Konu Valiliğimizce titizlikle ve öncelikli olarak tetkik ve takip edilmektedir.

     Kamuoyuna saygı ile duyurulur.?

      Bu açıklama ile yapılan haber sanki farklı boyutlarda gibi görünüyor. Ama gerçekten Kutlu köyünde böyle bir durum söz konusu ise acilen konuya el atılmalı. Birde neden bugüne kadar böyle bir durum söz konusu idide bugüne kadar bekletilip basına aktarıldı anlamış değilim.

                                         İNTİHAR OLAYLARI

      Son günlerde gazete ve televizyon haberlerine bakarsanız ilimizde intihar vakaları artmış görünüyor. Hadi evli ve geçimsiz olan bayanların bunalımını anlarım. Ama genç kızların intihar olaylarını anlamış değilim. Nedir bu zehirli madde ve hap içerek ölmek istemek?

      Ergenlik çağında olup kendisini sevgili mevgili gibi işlere kaptıran genç kızların intiharı pek hoş olmasa gerek. Bunun başlıca nedenlerini şu ellerindeki zırt pırt çektleştikleri telefona bağlıyorum. Ufacık tefecik kızların ve gençlerin sevgilileri var. Yolda belde kulakçıklı telefonla veya elindeki mesajlaşmayla sürekli bir yerleri kurcalar durursan bir gün ölmek istersin.

      Bunun ana nedenlerini şuna bağlıyorum ahlak ve manevi çöküşün bir sonucudur bu intihar olayları. Eskiden bu tür şeyler varmıydı Allah aşkına? Hani derler ya, ?delikli demir çıktı mertlik bozuldu? diye. Şimdide gençlerin eline kolay iletişim aracı telefonlar geçti ahlak diye bir şey kalmadı.

       Gecenin geç saatlerine kadar telefonla birileri ile mesajlaşan bu gençlerden ne beklenir Allah aşkına. Benim Üniversitede okuyan oğlumdan görüyorum inanın genç kızlar gece vakti onu rahatsız ediyorlar. Bilmem devir mi değişti, şimdi kızlar erkekleri tavlıyor.

      Evli olup da geçimi olmayan bayanların intihar girişimi ise tamamen saçma. Kardeşim gidecek yerin yoksa devlet artık sosyal politikalar bakanlığı kanalı ile kimsesiz ve eziyet gören kadınlara sahip çıkıyor. Dünyaya yeniden mi geleceksiniz bir ahlaksız ve sorumsuz koca için insan intihar girişiminde bulunur mu?

      Ha birde işin ayrı tarafı var, sosyal yaşam ve özenti ailelerin geçimini bozmaya başladı. Kimse ayağını yorganına göre uzatmıyor ve yaşamıyor. Bundan dolayı psikiyatrik hastalık artık ülkenin ve çağın en önemli hastalığı haline geldi. Ben bunu da manevi boşluk ve eksikliğe bağlıyorum. Dünyalık kadar birazda maneviyatla ilgilensek inanın bunların hiç biri yaşanmaz. 


3.09.2015 09:41:32

Erdogan Kaya

Böcekli içme suyu konusu

Böcekli içme suyu konusu