Başlığını okuduğunuz cümleler eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç´a ait. Sebebi ise parti kurucusu olması nedeni ile güya ikinci sınıf muamelesi görüyormuş. Hayret edilecek bir durum demekten başka bir şey diyemiyorum. Ak Partide iki yer hariç her yere gelmiş bir ismin partide ikinci adam muamelesi gördüğünü söylemesi ve ?biz evin danasıyız? cümlesi yakışan bir durum değil.

      Yani diyor ki biz evin eski adamıyız, yeni gelenler öne geçti biz geride kaldık. Nasıl geride kalmaksa bu anlatayım. Genel Başkan yardımcısı olacaksın, Genel idare kurulu üyesi olacaksın, Meclis Başkanı ve Başbakan yardımcısı olacaksın. Bilmiyorum var mı başka bir koltuk, herhalde oturmadığı bir Başbakan koltuğu kalmış.

     Ben uzun yıllardır Manisa ve ilçelerine giderim ve oradaki insanlarla konuşurum. Bölge insanlarının yanında Sayın Arınç´ın hiçbir sevgi yeri yoktur. Zaten bundan dolayı da geçen dönem Bursa´dan Milletvekili adayı yapıldı. Nedeni ise kendi bölgesinde yapılan anketlerde çıkmadığı görüldüğü için harcanmaması için aday yapıldı. Hatta ve hatta mahalli seçimlerde Manisa bölgesinde kaybedilen seçimlerin en başında yine Arınç tepkisi vardı.

     Şunu da söylemek isterim ki, eğer gücünüz varsa buyurun kurun bir parti gelin istediğiniz yere. Buralara geldi iseniz Sayın Tayyip Erdoğan sayesinde geldiniz bunu unutmayın. İşte size Abdullatif Şener örneği, şimdi nerede bir bakarmısınız?

       Beyaz TV´de yayınlanan Ortak Akıl programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Hüseyin Gülerce, AK Parti kurucularından ve Meclis Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı, MKYK üyeliği gibi görevlerde bulunan Bülent Arınç´ın ´parti içinde dışarından gelenlere bile bizden daha fazla değer verildi.´ ´Biz evin danasıyız.´ gibi sözlerini sert sözlerle eleştirdi.

       Anadolu´da bir söz vardır ´evin danasından öküz olmaz´ diyen Hüseyin Gülerce, ´Ben Sayın Arınç´a soruyorum ´Sayın Arınç daha ne olacaktınız?´ Niye kendinize ´biz evin danasıyız´ diye ağır bir laf söylüyorsunuz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve siz partiyi kurdunuz dışarıda kalmadınız ki. Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı oldu. Başbakan oldu. Cumhurbaşkanı oldu. Sayın Gül daha ne olacaktı? Gelelim size Meclis Başkanı oldunuz. Başbakan Yardımcısı oldunuz bundan sonra olacağınız şey Başbakan. Eğer ´biz evin danasıyız; dışarıdan gelenlere bile bizden daha fazla değer verildi´ lafı ki; siz onu kastetmediniz ama.. Birileri alır o lafı, Sayın Davutoğlu´na getirir. Hem Davutoğlu´nu övüyorsunuz, hem de dışarıdan gelenlere bizden fazla değer verildi diyorsunuz. Bu lafı açıklamanız lazımdı? dedi.

     Sayın Abdullah Gül ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Zaten Hüseyin Gülerce söylemiş söyleyeceğini. Herkes bir yerlere gelirken birilerinin sırtından geldiğini unutmamalı.

       Lider öyle kolay yetişmiyor, herkeste zaten lider olamaz. Halk sizi sevmeli, sizi beğenmeli ve takdir etmeli. Türkiye tarihinde %50 üzerinde ilk seçimde başka bir Cumhurbaşkanı gelmişmidir?

      Türk siyasetinde bazen insanları anasından doğuşundan itibaren Allah şanslı yaratmış. Ya da bir tabir vardır, ? anası Kadir gecesi doğurmuş? diye. Bazı insanlar şanslarını değerlendiremeyip açılan şans kapısını kapatabiliyor.

     Bazen ilimizde de anasının karnından şanslı doğanlar var. Herhalde onlarda kadir gecesinde doğmuş olmalılar.

     Kısacası herkes geldiği yeri bilmeli ve vefasızlık yapmamalı. Ben olmazsam her şey tufan diye düşünmemeli. Analar dünyaya ne yiğitler ve akıllar doğuruyor. Bırakında birazda o yiğitler işin başında olsun, ölene kadar bir yere çöreklenmeyin. Yeni nesile ve akıllı beyinlere yer verin, yol verin.

                               


15.09.2015 22:19:46

Erdogan Kaya

Biz Evin Danasıyız

Biz Evin Danasıyız