Bu gün 2 Ekim Cuma.

   28 Ağustos Cuma akşamı Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun Cumhurbaşkanlığı makamına sunduğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın sunulan listeyi onaylamasından sonra Seçim Hükümetinde görev alan Bakanlar Kurulu listesini açıklamasının üstünden 1 ay´dan fazla zaman geçti.

CİĞERİMİZİ DAĞLAYANLARADA CEHENNEM KORU DÜŞSÜN!

  Bu konudaki yazımı yazarken gelen acı haberle  Akbaş ailesi ile birlikte hepimizin ciğerine kor düştü.

   1 Ay önce Şanlıurfa´dan geçici olarak gittiği Cizre´de pkk tarafından atılan roketatarla ağır yaralanan ve o günden bu yana Gata´da tedavi gören kardeşim,meslektaşım Şair/Sarraf Yaşar Akbaş kardeşimizin yeğeni Özel harekat Polisi Yunus Emre Akbaş´ın şahadet haberini aldım.

   Akbaş ailesi ile birlikte hepimizin içine köz düşüren şehidimize Cenab-ı Allah(C.C.) ?dan rahmet ailesi ve tüm hemşerilerimize başsağlığıyla sabırlar , hainler ve  emir aldıklarının ise bağırlarına Cehennem koru düşmesini diliyorum.

 AKSARAY´A 10 ASIRDA GELEN ŞANSLA 3 HEMŞERİMİZ AYNI BAKANLAR KURULUNDA

  Yazımın girişinde de belirttiğim gibi açıklanan Hükümette 2´si Aksaraylı 1´i ise Aksaraylılar kadar bizi seven Vali Altınok´la birlikte 3 Bakanımız vardı.

 Bu güzel gelişmeyi ?Bir Geldi,Pir Geldi? başlığıyla paylaştığım yazımda Aksaray´ın Turnayı gözünden vurduğunu  belirtmiş ve daha sonraki takip eden yazılarımda ise bu güzel gelişmelerle ilgili hemşerilerimizin sevincinin yanında kendilerinden ilimiz için olan ve beklentilerini paylaşmıştım.

BEKLENTİ AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTI, OTOBANIN AÇILMASINDAN SONRA E.90´IN CAZİBESİNİN KORUNMASI,TIP FAKÜLTESİ,ŞEHİR HASTANESİ VE HASANDAĞI HAVA LİMANI!!!

  Hemşerilerimizin tamamının 3 Bakan hemşerimiz Ali Rıza Alaboyun,Selami Altınok ve Canap Aşçı ile Ak Parti Grup Başkan vekili İlknur İnceöz Hanımdan 3 ay içindeki  ana beklentilerini;

     ?Bu zamanın en verimli şekilde kullanılması teknik olarak mümkün olan her saniyesinin maksimum olarak kullanılabilmesiyle istikbalimizin 1. Olmazsa olmazı iki ilçelik esaretine çarptırılmamızın ana sebebi olan Aksaray-Ulukışla tren hattının.

   Ankara-Pozantı otobanın açılmasından sonra ulaşımda kesilecek olan can damarımız olan E.90 karayolunun cazibesini devam ettirmesini sağlayacak yatırımların.

BAKAN EMRİYLE 90 GÜNDE 30 AYLIK HİZMETİ GERÇEKLEŞTİRMEK MÜMKÜN!!!

   Tıp Fakültemizin,Şehir hastanemizin kurulmasıyla, Aksaray-Konya ve Niğde arasına kurulacak Hasan dağı Hava limanı konusunun ihale safhasına getirilmesini ilimizin Bakanları mevkidaşları olan  diğer ilgili yatırımı gerçekleştirecek olan Bakanlarla görüşerek? Bakan Emriyle!!!? resmi prosedürü 10 misli hızlandırabilirler!!!

   Bu yatırımların ödeneklerini de geçici bütçeye koydurabilirler.

    ÇOBANIN GÖNLÜ OLURSA TEKEDEN SÜT ÇIKARTIR!!!

   Yani çobanın gönlü olduğunda Teke´den süt çıkartması misali bu 3 aylık zamanın her saniyesinin en verimli halde kullanılabilmesi halinde  normal prosedürle 36 ayda alınacak sonuca 3 ayda ulaşmak mümkün!!!

   Bu mümkünün gerçekleştirilerek elimize 10 asırda bir geçen bu imkanın en iyi şekilde değerlendirilmesiyle 3 Bakanımız,1 Grup Başkan vekilimizle 3 Milletvekilimizin tarihe geçmelerinin yanında her biri birer sadakayı cariye olan bu hizmetlerle ahretlerini de pür nur etmeleri dileğiyle.?demiştim.

    Hemşerilerimiz tarafından yapılması istenen hizmetlerin gerçekleştirilmesi için kullanılacak sürenin  İlk ayı hatta fazlası geride kaldı!!!

3 BAKANIMIZIN, İLKNUR HANIMLA 3 MİLLETVEKİLİMİZİN  2 AYLIK ZAMANLARI KALDI!!!

  Hemşerilerimizin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun,Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı,İç İşleri Bakanı Selami Altınok,Ak Parti Grup başkan vekili İlknur İnceöz,Milletvekillerimiz Ethem Tolga,Nevzat Palta ve Turan Yaldır´dan hemşerilerimizin beklediklerinin gerçekleşmesi için bulunduğumuz Ekim ayı ile 1 ayları gitti.

  Seçimlerin yapılması,YSK´nın seçimlerin kesin sonucunu açıklaması,ardından TBMM´sinin yeni üyelerle toplanması,Başkanını ve Meclis organlarının seçilmesi,Cumhurbaşkanının birinci çıkacak Partinin genel başkanına hükümeti kurma görevi vermesi için ise 1 ay olmak üzere önümüzde 2 aya yakın zamanları var!!!

  Kalan 2 aya yakın zamanın en iyi şekilde kullanılarak beklentilerin karşılanması istikbalimizin olmazsa olmazıdır!!!...

 BEKLENTİYİ KARŞILAMALARI BAKANLAR,GRUP BAŞKANI VE 3 MİLLETVEKİLİNİN  VATAN BORCUDUR

   3 Bakanımız Ali Rıza Alaboyun,Cenap Aşçı,Selami Altınok,Grup Başkan vekilimiz İlknur İnceöz,Milletvekillerimiz Ethem Tolga,Nevzat Palta ve Turan Yaldır´ın önümüzdeki 2 aya yakın zamanın her saniyesini en iyi şekilde  değerlendirmeleri şart.!

    Bunun için ilimizin Meslek Odaları ve STK´larınında desteğiyle yapacakları iş ve gönül birliğiyle hemşerilerimizin beklentilerini yerine getirmeleri kendilerinin ilimize olan borcudur!!!

GEREĞİNİ YAPMAYANLARI TARİHTE ,HEMŞERİLERİMİZDE AF ETMEZ!!!

     Daha öncede bu konuda belirttiğim gibi 3 Bakan,1 grup başkan vekili ve 3 vekilimiz beklentilerin gereğini yapmazlarsa Tarihte hemşerilerimizde kendilerini af etmeyeceğini bilmeleri,bu bilinçle gerçekleşecek hizmetler için bir tek saniyelerini bile boşa geçirmemeleri dileğiyle.

    Şehidimizin Ruhu bir defa daha şad olsun,yakınlarına Mevla´mız sabırlar ihsan eylesin.

     Cuma´nız Mübarek Olsun

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

     


2.10.2015 09:37:04

Ali Genç

Biri gitti kaldı ikisi

Biri gitti kaldı ikisi