Konuşmasında bir sonra söyleyeceği kelime veya cümleye zaman kazandıracak bir tane bile ”I” yoktu.

     Yaptığı konuşması görsel ve yazılı bir hazırlığa ihtiyaç duyulmadan doğaçlama olarak yapılmasına rağmen sanki işinin ehli bir uzman tarafından hazırlanan yazılı bir metinden okunuyormuş gibiydi.

    Toplantıda belirteceği konular  haber kalıbı gibi giriş,gelişme ve sonuç ilişkisine göre kurgulamış.

    Bu çerçevede anlatacaklarının önce girişini yaptı.

   Ardından bu girişini genişletip söylemek istediklerini anlattı.

   Konuşmasını işinin ehli bir gazeteci tarafından yazılan haberdeki gibi sonuç bölümüyle toparladı.

   Soru cevap bölümüne geçildiğinde de kendisinden emin bir şekilde sorulacakları bekledi.

   Gelen tuzak sorularını soranların maksadına hizmet etmeden ustalıkla ve kendi misyonun,yani Ak Partinin kuruluşundan bu günü kadar ülkemiz ve Aksaray’da gerçekleştirilen hizmetleri sağlayan ekibin i faal bir üyesi olarak hem bu  dolu,dolu geçmişi hem de yeni  hedefleri çerçevesinde akıcı bir dille cevapladı.

   Yine bilinçli ve bilinçsiz şekilde algı operasyonları çerçevesindeki sorulara verdiği net cevaplarla çekilmek istenen mecraya izin vermeden, bu toplantı üzerinden lokal olarak bilinçli ve bilinçsiz olarak yapılmak istenen operasyonlara da geçit vermedi.

    Toplantıdaki medya mensuplarının çoğunu hatta ekserisini isimleriyle kendilerine hitap edecek şekilde tanıdığından kendilerine Adlarıyla hitap ederek sorularını cevaplandırdı.

   Bu Basın toplantısında yıllardır gördüğüm en rahat ve hitap edenle, hitap edilenler arasında yine en çok bire bir karşılıklı rahat diyalogların yaşandı.

    Bu günkü yazımın girişinden itibaren anlattıklarım yılların tecrübesi ve bu tecrübeden gelen bilgilerinin rahatlığının tezahürüydü.

   Yılların tecrübesi ve bu tecrübeyle kazanılanların rahatlığıyla konuşan ve sorulan sorulara ”Takır,takır” verdiği cevaplarıyla gerçekten “Aksaray’ın Abisi” unvanını hak eden.

     2002-2007 arası hem nitelik ve hem de nicelik yönüyle Aksaray’ın daha önce çeyrek asırda alabildiğinden fazla hizmetlerin gerçekleştirilmesini sağlayan ekibin doğal lideri ve 7 Haziran Genel Seçimlerinin de Milletvekili aday,adayı olan Eczacı Ahmet Yaşar’dı.!

   8 senedir hizmetler konusunda Aksaray’ın Ak Parti’yi verdiği tam destekle çelişen 2002-2007 arasını mumla aratan hizmetsizliğin sona ermesi için Üniversitemizin açtırılması.

     Teşvikte başta Aksaray Organize Sanayi Bölgesinin şu andaki konumuna gelmesini sağlayan 5084 sayılı “Kalkınmada Öncelikli Yöre (KÖY)” kanunu kapsamına alınmamız.

  Atıl vaziyetteki Şeker Fabrikamızın sağlanan maddi ve manevi teşviklerle hizmete açtırılması.

    Şehrimizin üç tarafının duble yollarla çevirtilmesi başta olmak üzere sayısız hizmetlerin yeniden ivme kazanması için akıl sahipleri tarafından gerekenlerin yapılması dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


10.03.2015 14:11:59

Ali Genç

Bilgi ve tecrübenin verdiği rahatlık

Bilgi ve tecrübenin verdiği rahatlık