2011 Genel seçimleri öncesi tüm partilerin millete ortak taahhüdü olan yeni Anayasa yapılması çerçevesinde seçimden sonra bunun için birde tüm partilerden oluşun bir komisyon kuruldu.

   Bu komisyona iletilmesi için TBMM başkanlığı tarafından vatandaşa, Siyasetçilere, Meslek Odalarına ve STK´lara yapılan çağrıya hangi ilden kimin tarafından ne gönderildiğini bilmiyorum.

 ANAYASA YAPACAKLARA BAŞVURU VEYA EL ALTI KAYNAĞI OLUŞTURABİLMEK İÇİN  2 YILLIK ARAŞTIRMAMI 1 YILDAN FAZLA HER GÜN YAYINLADIKTAN SONRA TBMM SİNE GÖNDERDİM!

  Bende bu ülkenin nimetlerinden faydalanan  bir vatandaş olarak iki yıla yakın kaynaklardan yaptığım araştırmalar, kendi bilgi dağarcığımdakileri bir araya getirerek tam olarak bir Anayasa metni olmasa da Ana Yasa yapacak olanların başvurabilecekleri bir el altı kaynağı niteliğini taşıyan iki bölümden oluşan metni hazırladım.

  İlk bölümünü o zamanki TBMM Başkanı Cemil Çiçek e hitaben yazdığım üst yazıyla TBMM´si tarafından anayasa metni atılması istenen linke de attım.

KESİN OLMAMAKLA BİRLİKTE YÜKSEK İHTİMAL İLE AKSARAY´DAN BU KONUDA GÖNDERİLEN TEK ANAYASA  TASLAĞI BENİM GÖNDERDİĞİM ARAŞTIRMALARIMLA OLUŞTURDUĞUM  BELGEYDİ!!!

     Yüksek ihtimal ile Aksaray ilinden bu konuda gönderilen ilk ve tek teklif olan  ve 2 yıla yakın sürede köşemde de yayınladığım  teklifimin? ŞEFFAF DEVLETİ SAĞLAYAN ANAYASA? başlıklı yazımda teferruatlı şekilde bilgisini verdiğim devletimizin şeffaf olmadığını, şeffaf olmaması nedeniyle de bu durumun ardına saklanan atanmışların işine geldiği gibi yasaları kullanıldığını.

      Bunun en bariz örneklerinden birisinin ise ?Bilgi edinme yasası? nında göstermelik olduğu, bunun en samut kanıtının Ekecik Sıra dağlarının Büyük Ekecik dağının batı zirvesinde bulunan bölge insanlarının ve dağ gezisi meraklılarının defalarca gezip gördüğü yerle ilgili verilen bilgi ile bunun tutarsızlığının ortaya çıktığını.

       Konuyu somutlaştırmak için yasa gereği burasıyla ilgili istediğim bilgi konusunda yazılan cevapta herkes tarafından aleni olarak bilinen yer hakkında bunun gizli bilgi olduğu gerekçesiyle cevap verilmediğini yazmıştım.

       Bu konudaki somut bilgiden de anlaşılacağı gibi bilgi edinme yasasıda işine gelenin istediği şekilde bilgi vermek istemediğinde ?Gizlilik? ardına saklanarak istediği sansürü yasanın girişindeki amir hükme rağmen, devam eden maddelerinde kanunun ruhunun yok edilmesi nedeniyle  gerçekte uygulanamıyor.

MİLLET ONLARCA YIL HAYAL DÜNYASINDA GEZDİRİLEREK BOLCA HAYAL DENİZİNDE YÜZDÜRÜLDÜ

      Durum böyle olunca da millete hizmet etmek için maaş alan atanmışlar milletin istediğini değil kendi istediklerini millete vererek milleti hayal dünyasında gezdiriyorlar.!!!

    Bundan dolayı ?Bize münhasır? ´dan tutunda Hibrit İdareye sahip olmamıza, İnsan Hakları ,Fikir ve İnanç hürriyeti konusunda çok yakın zamana kadar 3. sınıf ülkeler arasında olmamıza rağmen ?Demokrasinin ,İnsan Haklarının ve akla gelen her şeyin en iyisinin bizde olduğu(!) ?asılsız sözlerle hayal denizinde yüzdürülmeye devam ettirildik.

CUMHURİYETİMİZİN KIYEMETE KADAR DEVAMI ASLI OLMAYAN HAYALERDEN KURTARILMASINDA!

      Milletimizin medeni ülkelerin onurlu bir üyesi olabilmesi ve kıyamete kadarda bunu aynı şekilde iyiden, doğrudan, Haktan ,Hakikatten, Birlikten, Dirlikten, İnanç ve fikir hürriyetinden, demokratikleşme ve sivilleşmenin gelişerek demokrasimizin dünyadaki emsallerinin içinde en yüksek seviyeye çıkartılmasından yana geliştirerek sürdürebilmesi için ülkemiz vatandaşlarının 7´den 77´sine kadar olanların öncelikle Cumhuriyet idaresi tarafından tüm kurumlarının yayınlarındaki  hayali olanlardan kurtarılması.!!!

 KOMİSYONLAR SÖZDE OLMAKTAN ÇIKARTILARAK İSİMLERİNDEKİ İŞLEVLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPARAK VATANDAŞLARIMIZLA DEVLETİMİZİN EN İYİ ŞEKİLDE BİR BİRİNE GÜVENİ SAĞLANMALI

     Bu çerçevede Çarşamba günkü yazımızın konusu olan , Mülkiyet ve Tapu kanunu ve İnsan hakları komisyonu? ile bu günkü konumuz olan bilgi Edinme komisyonları da dahil tüm kurumların isimlerine uygun şekilde  haksızlığa karşı yaptırım uygulayan ,mazlumların haklarını zalimlerden alacak şekilde işlevlerinin olmasının sağlanarak  vatandaşımızın devletin  ve devletten iş alan uygulayıcıların, şirketlerin keyfi  ve milletimize tarihte dahil her şeyin gerçeğinin anlatılarak hayal aleminden kurtarılması.

      Yapılacak bu çalışmalarla yasaklar ve gizliliklerin ardına saklananların rantlarının bu şekilde ellerinden alınarak bu rantların milletimize verilmesiyle gerçek manada Cumhuriyet olmamızın sağlanması dileğiyle.

       4 gün önce idrak ettiğimiz Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünün tamamlanmasıyla gelecek seneki 96. Yıl dönümünde bu yazdıklarımızın gündemden çıkartılması için gerekenlerin ivedilikle yapılması  dileğiyle.

    Cumamız mübarek olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


2.11.2018 09:48:32

Ali Genç

Bilgi Edinme Hakkı da,İnsan Hakları Kurumları´da Göstermelik Olmayan Cumhuriyet!

Bilgi Edinme Hakkı da,İnsan Hakları Kurumları´da Göstermelik Olmayan Cumhuriyet!