Atalarımızın  ”Bilenle bilmeyen bir olur mu?, bilen söyler, bilmeyen susar, söylemek için bilmek, bilmek için öğrenmek gerekir, alim ile beyle sohbette bulursun mertebe, cahil ile eyleme sohbet dönersin merkebe! ” sözlerini boşa söylemediklerini her biri binlerce deneme yanılmadan sonra oluşan bu sözler birer Ayet veya Hadis hükmünde olmasalar da isabet oranlarının ne kadar yüksek olduğunun ete kemiğe bürünmüş, yani pratik halinin hazzını geçen hafta iki ayrı görüşmede yaşadım.

KALKINMIŞ ÜLKELERİN ALT YAPISINI VE KİŞİLERE BAĞLI OLMAYAN SİSTEMİNİ BİZZAT YAŞAYARAK

ÖĞRENEN İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ ALTUNDAĞ BİLGİYLE LİYAKATİ YOĞURMUŞ!!!

   Perşembe gününü çalışmalarını gıpta ile takip ettiğim İl Özel idaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile Çarşamba günü önce yayınladığım sorunsuz alt yapı seri yazılarımın bir gününü kurumlarına ayırdığım konuyu ve geneli bu minvalde olmak üzere ilimiz ve bölgemizle ülkemiz meselelerini istişare etmeye.

  Kurumun Destek Hizmetleri Müdürlüğüne atanan Belediye Özel Kalem Müdürlüğünden itibaren başlayan ve eskimeyen dostlarımızdan olan Dursun Baltacıyı tebrik etmeye ayırdım.

  Dursun beyi ziyaret edip evrak imzalaması ile kendisine iletilen diğer konulardan fırsat buldukça yaptığımız memleket meselelerini ve 8 Şubat 28 Mart arası Avrupa’daki inceleme gezimi konu alan sohbetle geçen ziyaretim kendisine ilettiğim başarı dileklerimle sonuçlandırıp oradan ayrıldım.

  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Bey’in ise çok yoğun çalışma temposu nedeniyle görüşebilmemiz ancak mesainin bitiminden sonra mümkün oldu.

  Mesai bitiminden sonra kendisiyle görüşmem esnasında makama gelecek olanlar veya bağlanacak telefonlarla sıkça kesilmediğinden konularda bölünmedi.

  Kendisiyle özelde kurumlarıyla ilgili, genelde ise sorunsuz alt yapı ile tüm yerleşim yerlerine iyi bir planlama ile bir defada hizmetlerin götürülmesi, ardından buralara onlarca yıl girilmemesini ilettiğimde daha bu konuları ilettiklerimden istisnanın dışındaki genelinden aldığım negatif tepkilerin yerine 5 yıl boyunca Bürüksel'de Türkiye Büyük Elçiliğindeki görevi esnasında  bu ülkenin 2 yıl hükumetinin güven oyu almamasına rağmen kurulan sistem nedeniyle sanki burada güven oyu almış bir hükumet varmış gibi kamu idaresinin aksamadan işlevini yerine getirmesiyle somutlaşan sistemi de öğrenen.

   Türkiye ye dönüşünden sonra ise görev yaptığı il birim amirliklerinden gelen tecrübeyle birleşen  liyakatiyle bunları yoğurmasıyla bu konuya ve vatandaşların hayat standardını yükseltecek çalışmalar konularına ne kadar hakim olduğunu gördüm.

  1.5 Saate yakın kesintisiz süren görüşmemizde kalkınma ve demokrasilerini yüksek seviyeye çıkartan ülkelerin bir önceki paragrafta belirttiğim  gibi sistemlerini  tam olarak oturttuklarından makam sahibinin olup olmamasına göre değişmeyen her hükumete göre değişmeyen yöntemle başarıldığını.

  Bu başarılı sistemle elde edilen birçok başarının yanında sorunsuz alt yapının da oluşturulduğunu özellikle görüşme konumuz olan bizimde şehirlerimizle birlikte kırsal kesimlerimizde bu sorunsuz alt yapının oluşturulabilmesiyle milli servetin korunmasının yanında sık, sık kazılarla ve bunların sebep olduğu trafik kesintisinin de milimize edilmesi için yeni inşaat alanlarından buna başlanması konusunda ilgili kurumların gerekeni rahatlıkla yapabileceğiyle ilgili olarak  ortak akılda birleştik.

  Ramazan beyden bu görüşmede öğrendiğim ve uygulanması halinde hem her köyden boşalacak binlerce dekar  yer ile her köyün arazilerinin  tarla olanlarının dışındaki arazilerinde yapılacak ıslahla toplu tarımdan, hayvanların otlanabileceği geniş otlaklardan ,yonca ekiminden alınacak verim başta olmak üzere tarım ve hayvancılığımıza katacağı sayısız artıları olacak olan daha önce Atatürk döneminde planlanan.

  Bülent Ecevit tarafından “Köy Kent”, Alpaslan Türkeş tarafından d ise “Merkez Köy” olarak isimlendirilen parti programlarına alınan günümüz koşullarına göre artan ihtiyaçlar ve muhtemel teknolojik gelişmeler göz önüne alınarak ileride oluşması muhtemel ihtiyaçlarında hesaplanarak nüfusları azalan köylerin bir araya getirilmesiyle oluşturulacak her türlü sorunsuz modern alt ve üst yapıları  olan.

  Bu çerçevede Camii, okul ve diğer sosyal tesislerin ve güzel bir çarşısı ile ebeveynlerle çocuk park ve bahçeleri de önceden oluşturulan gelişme alanları da maksimum şekilde hesaplanarak buna göre imar planları yapılan.

  Bu plana göre oluşturulacak yeni yerleşim merkezleriyle şu anki mevcut köy sayısının%10 ila 15’e indirilmesiyle ulaşım, sağlık, yangın ile selden korunma, kar mücadelesi ile sel baskınlarının önlenmesi başta olmak üzere yaşayanların hayat standardını yükseltecek her türlü hizmetin daha kolay verileceği çalışma gerçekten uygulanabilirse en azından pilot köyler seçilerek  bunun bir nüvesi oluşturula bilinirse hem kelimenin tam anlamıyla kamuda, hizmet alacak olan kırsal kesimdeki vatandaşlarımızda, ilimizin tarım ve hayvancılığı da birlikte kazanabileceği gibi “Aksaray Modeli” olarak ta ülkemiz genelinde uygulanır.

  Konumuz tamamlanmamasına rağmen yerimizi fazlasıyla doldurmamız nedeniyle ikinci görüştüğüm kişi ve söyledikleri birliğimizi kıyamete kadar sağlayacak olan kucaklayıcı söz ve  fiili hizmetleriyle başardıklarını ise İnşallah Cuma günü yayınlayacağım.

  Birlik ve dirliğimizin mutlu istikbali için takip edilmesi dileğiyle.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

  Devamı Cuma’ya.


16.10.2019 00:40:00

Ali Genç

BİLENLE GÖRÜŞMEK,KONUŞMAK,DİNLEMEK VE UZLAŞMAK NE KADAR GÜZELMİŞ!!!