Bugün her şeyin sahibi olan Ezel ve Ebet olan Mabudumuzun yarattığı biz kullarına verdiği iradeyi cüziye ile iyiyle kötüyü bir birinden ayırt etme yetisini kullanma konusunda pozitiften,iyiden,Haktan yana olunması veya,daha önce bunun tam yerine getirilememesinden duyulacak samimi pişmanlıkla tüm suçlardan berat edilip,Yüce Mabudumuzun affına uğramamız için bulunmaz bir fırsattır.

     Bu nedenle biz Müslümanların öncelikle geçmişimizdeki tüm olumsuzluklardan gerçekten pişman olmamız.

      Bu samimi pişmanlıkla bir daha bunları yapmamaya söz vererek tövbe edip  samimi şekilde ibadet edenlere yardımcı olunması için Rabbimiz tarafından Meleklerin gönderildiği.

    Yapılan ibadetlerin faziletlerinin diğer gecelere göre daha fazla olduğu,kendisine tüm ümmetlerine şefaat yetkisi verilen Nebiler, Nebisi Peygamber  Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)?Her kim bu gece Yüz rekat Namaz kılarsa Yüce Allah ona yüz melek gönderir.

     Otuzu ona Cenneti müjdeler, otuzu ona Cehennem azabından teminat verir.

     Otuzu da ondan dünya afetlerini savarlar, On`u da ondan şeytanın tuzaklarını hilelerini savarlar."
      "Yüce Allah bu gece ümmetine öyle rahmet eder ki Kelb kabilesinin koyunlarının kılları sayısınca. Günahlarını af eder"
     "Yüce Allah bu gece bütün Müslümanlara mağfiret buyurur ancak kâhin, sihirbaz, yahut çok kin güden veya içkiye düşkün olan, yahut ana-babasını inciten, veya zinaya ısrarla devam eden müstesna."

     `Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun.

      Çünkü yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve; `tevbe eden yok mu! Onu affedeyim.

     Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim, hastalığından şifa isteyen yok mu ona şifa vereyim.

      Yok mu şunu isteyen yok mu bunu isteyen` der.

      Bu durum, sabaha kadar devam eder` `Ameller, bu ayda âlemlerin Rabb`ı yüce Allah`a arz edilir. Ben de amellerimin oruçlu iken Allah`a arz edilmesini isterim? diye buyuruyor.

       Bu geceden hakkıyla yararlanmak için Sabah ve Yatsı Namazlarını cemaatle kılmak, imkânı olanların bu gecenin geldiği günü ve ertesi gününü oruçlu geçirmesi, sabaha kadar ibadetler geçirmesi gerekir.

      Tüm Müslüman kardeşlerimle birlikte ben Mevla?mızın en edna kulununda yazdıklarını yerine getirmesi ve tüm din kardeşleriyle birlikte Mabudumuzun gazabını kaplamış olan rahmetine, onun Habibi efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)?inde şefaatine kavuşarak af beraat ini alması dileğiyle.

       Kandilinizi tebrik ederim.

 

       Rabbim yar ve Yardımcımız olsun.


23.06.2013 00:00:00

Ali Genç

Beraat Belgesini Kim Almak İstiyor`

Beraat Belgesini Kim Almak İstiyor?