Sayın Valimiz Selami Altınok Cuma günü 68 Aksaray Gazeteciler cemiyetine iadeyi ziyarette bulunarak cemiyet binasında cemiyet üyeleri ile karşılıklı sohbet ederek ilin çeşitli konularında fikir alışverişinde bulundu. Çok samimi ve içten geçen sohbette yazmamak kaydıyla Aksaray da yaşadığı bir anısını anlatarak şahsen çok güzel bir örnek teşkil etti. Yazmayın dedi ama ben affına sığınarak bu konuyu yazacağım, çünkü mahrem bir şey yok, mütevazilikten yazılmamasını istediğini anladım.

       Bir arkadaşımız, ? Aksaray da Erzurumlular derneği var ziyaret ettiniz mi sorusun; ? ben Aksaraylıyım? cevabı çok enteresandı. Bizlerinde nefsini ve duygusunu yansıtan bir cevaptı.

       Bu görüşmede konuşulan bazı konuları sizlerle paylaşmak istiyorum. Cemiyet Başkanımız Sayın Ali Südemen Beyin ikram ettiği tatlılar yenirken sohbette tatlı idi. Hatta Erzurum kadayıf sarması esprisi üzerine annesinin misafir gelmesi ile gazetecilere annesi tarafından yapılacak kadayıfı ikram esprisi ile sohbet başladı.

      Henüz çiçeği burnundaki valimizi sorgulamak çok erken, hele bir yılını doldursun ondan sonra olursa olumsuzlukları sizlerle paylaşırız. Şimdiden kendisini yargılayıp sorgulamak olamazdı. Ama çok konular burada konuşuldu. Hastanedeki bazı ufak aksaklıkları kendilerine iletilirken, Hastanemizde olumlu gelişmelerin de olduğu takdir edildi.

        Resmi kurumlarımızın taşındığı ek Vilayet konağında harç ve benzeri konularda para yatıracakların şehir merkezine geldiğini ve bina bünyesine bir vezne konulması konusu iletildi. Haberdar olmadığını ve konuyla ilgileneceğini söyledi.

      Bazı arkadaşların kendisini çok samimi bulduklarını söylemeleri üzerine, ? rahat ve endişesiz olursanız hata yapmazsınız. Bunu ben kaymakamlardan tutun bütün daire müdürlerine söylüyorum? dedi. Samimi olmanın ve candan davranmasının Anadolu insanı ve halkın içinde olmayı sevmesine bağladı. Hatta çarşıya çıkıp insanlarla merhabalaşıp çarşıda pazarda halk ile konuşup dertlerini dinlemek istediğini söyledi. Bunu yaparken acaba vatandaşlar bize karşı yanlı bir yorum falan yapar mı diye de düşündüğünü söyledi.

         Böyle bir düşüncenin kamuoyu tarafından gayet olumlu ve güzel karşılanacağını söylendi. Hatta polis eşliğinde değil de tebdili kıyafet gezme düşüncesi çok güzeldi.

      Aksaray?ın hızla gelişmekte olduğunu, bunu çevre illerin dikkatle takip edildiğini söyledi. Kalkınmada beşinci bölge olmanın kolay olmadığını söylerken Aksaray için bir kazanç olduğu noktasında hem fikir olundu.

      Trafik konusunda bazı caddelerde çift parkın yanlış olduğunu ve buna müsaade etmeyeceğini söylerken. Benim aracımda olsa gerekli yasal işlemin yapılması talimatını verdiğini söyledi. Bu düşünce ve örnek davranış takdire şayan bir davranıştır.

       Yaşadığı olayı mahremlik olmadığı için örnek olması açısından affına sığınarak yazacağım; ? konaktan yağmurlu bir havada hanım ve çocuklarla arabayla geliyorum. Yağmurda çok fazla yağıyor, yolda bir kız çocuğu gidiyor. Yanına gelip durdum, ? gel seni ıslanma gideceğin yere götüreyim? dedim. Çocuk önce tereddüt etti binmek istemedi, sonra arkada çocukları da görünce bindi.

       Gideceği yeri sorup götürdüm, inerken kim olduğumu sordu. Söylesem inanamayabilirsin, dedim. Vali olduğumu söyleyince çocuk çok şaşırdı belki inanmadı? dedi.

      Böyle bir örnek davranışı nasıl yazmayayım, bu davranışı normal bir vatandaş yapmazken devletin valisi hanımı ve çocuklarının yanına yolda giden bir yardıma muhtaç ıslanmış çocuğu aracına alıp evine bırakıyor. Şehrül emin ve HZ. Ömer düşüncesi diye ben buna derim. Kafası Kaf dağında yolda kimseyi görmeyen idareci ve yöneticilerimize duyurulur.

      O kadar çok konu görüştük ki, inanın samimiyet ve hoşgörü mükemmeldi. Sevimli, güler yüzlü, hoşgörülü ve saygılı duruş bunun fazlasını almasına yetecektir. Hani bizim adam dediğimiz Anadolu tabiri var ya tam bizim adam. Sayın valimizin halkın yanlış algılaması düşüncesi kendisine gör doğru olabilir ama bize göre hem de halkla kucaklaşmak fevkalade güzel olur.


3.11.2012 00:00:00

Erdogan Kaya

Ben Aksaraylıyım

Ben Aksaraylıyım