Çarşamba günü ilimizde Aksaray Belediye meclisi ve sivil toplum kuruluşları ülkemizin Suriye’de terör örgütüne karşı yaptığı barış harekatına destek açıklaması yaptılar. Gerek Belediye meclisinde gerekse sivil toplum kuruluşlarında görüş ayrılığı olmadan barış harekatına destek açıklaması yapıldı. Belediye meclisinde yapılan oturum sonrası toplu resim karesi esnasında Başkan Dinçer ve meclis üyeleri asker selamı verdiler. Masalar bayraklarla süslendi. Sivil toplum kuruluşları ise Atso meclis salonunda yapıldı destek açıklamasını Borsa başkanı Hamit Özkök yaptılar.

Aksaray Belediye Meclisi Olağan Üstü toplanarak Ülkemizin birliği ve bütünlüğünü korumak adına kahraman Mehmetçiklerimiz tarafından Suriye’de düzenlenen “Barış Pınarı Harekatı’na tam destek verdi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer başkanlığında Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, İyi Parti ve CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin tamamının katılımı ile gerçekleştirilen Olağanüstü Meclis toplantısında tüm meclis üyeleri “Barış Pınarı Harekatı”na destek verdi. Parti sözcüleri grupları adına yaptıkları konuşmalarda harekatı desteklediklerini ifade ettiler.

Belediye Başkanı Evren Dinçer şu görüşlere yer verdi

“Kırk yıldan bu yana karanlık bir ideolojiyle on binlerce vatandaşımızın hayatına kast eden Güneydoğu Anadolu Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını engelleyen; bebek, çocuk, kadın dinlemeden insanlarımızı katleden PKK terör örgütü, yok edilmesi gereken bir cinayet şebekesidir.

Teröre karşı milletçe verdiğimiz bu mücadelenin bir diğer ayağını da Barış Pınarı Harekâtı oluşturmaktadır...DAEŞ, PKK, PYD, YPG AYNIDIR” dedi.

Türkiye Barolar Birliği, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Emekliler Derneği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (KAMU-SEN) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), ile Türkiye genelinde eş zamanlı olarak Barış Pınarı Harekatına destek açıklaması sivil toplum kuruluşları adına Borsa başkanı Hamit Özkök tarafından yapıldı.

“ 81 İl’de aynı anda tüm Odalar ve Borsalarla birlikte bu açıklamayı yaparak, sizler aracılığıyla hem ülkemiz, hem de dünya kamuoyuna sesleniyoruz.

Türkiye, 9 Ekim 2019’da Suriye sınırı üzerinde “Barış Pınarı” adı verilen sınır ötesi harekat başlatmıştır.

Amaç, hem ülkemiz sınırlarının güvenliğini sağlamak, hem de ülkemiz ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmaktır.

Bu bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleyerek, Suriye halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmektir.

Bizler devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Zira Türkiye, uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır.

Barış Pınarı Harekatı, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi’nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır.

Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir.

Dolayısıyla bu harekat, meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur.


17.10.2019 08:57:00

Erdogan Kaya

Belediye ve sivil toplum kuruluşlarından barış harekatına destek