Belediye Başkanlığına seçilen Sayın Haluk Şahin Yazgı seçildiğinde ilk meclis toplantısını izlemiştim. Perşembe günü gazetede idim meclis toplantısı olduğunu duyunca ikincisini izlemek istedim. 2000 yılından önce Belediye Meclisini çok fazla basın mensubu izlerdi. Teknoloji geliştikten sonra haber alma kolaylaşınca basın mensubu arkadaşlarımız fazla ilgi göstermiyorlar. Aslında fazla ilgi gösterilmesi eskiden mecliste muhalefet iktidar denk olduğu için yoğun tartışma olurdu. Bundan dolayı basının fazlasıyla ilgisini çekerdi.

       Son dönemlerde iktidar meclis üyeleri çoğunlukta oluyor, karşıda da sadece bir muhalif parti olunca eskisi gibi tartışma yaşanmıyor. Birçok kararlar muhalefetinde desteği ile oy birliği ile çıkıyor, bazen muhalefet çekimser kalıyor.

      Perşembe günü Meclisi yöneten Başkan Sayın Haluk Yazgı 40 yıllık başkan gibi meclisi yönetti. Muhalefet ile diyalog çok güzel karşılıklı fikir alışverişi içinde Aksaray meseleleri oy birliği ile tek parti meclisi gibi meclisten geçti,

      Doğru olanı bu olsa gerek, sırf muhalefet olsun diye her önergeye ve öneriye karşı çıkmak muhalefet değil. Görülen yanlış ve eksik varsa alternatif öneriler sunarak çözüm önerileri sunulmalı. MHP meclis üyeleri bunu yaparak uyum içinde çalışma gördüm.

     Meclis toplantısında geçen meclisin özeti okunduktan sonra, yeni bir uygulama ile imar Müdürlüğünden gelen evraklar eskiden direk mecliste görüşülür. Eksik görülen ve ya itiraz edilenler İmar Tadilat komisyonuna sevk edilirdi.

      Başkan Yazgının bir önerisi ile artık İmar Müdürlüğünden gelen evraklar bundan sonra direk İmar tadilat komisyonuna gönderilerek İmar tadilat komisyonundan sonra meclise getirilmesi kararlaştırıldı. Zaman kaybı ile ilgili soruya ise bu şekilde zaman kaybı olmayacağı daha çabuk çözüm üretileceği bilgisi verildi.

       Bir önemli konu ise eskiden mecliste görüşülecek evraklar meclise bir gün kala guruplara gönderilirdi. Bu konuda yeterli zaman verilmediği gerekçesi ile iktidarla meclis arasında tartışma yaşanırdı. Yine Sayın Başkan Yazgının bir önerisi ile bundan sonra mecliste görüşülecek evraklar Perşembe günü meclis varsa Pazartesi günden evraklar guruplara gönderilecek. Bu teklif muhalefetçe de çok olumlu bulundu.

       Suyla ilgili yeni bir kaynak çalışması ile ilgili teklif gündeme geldiğinde Başkan Yazgı; “ Bağlıkaya tesislerine yeni bir kaynak aktarmak için çalışma yapıyoruz. Milletvekillerimiz ile Ankara’da bu konuda yaptığımız çalışmada olumlu sonuçlar aldık. Sayın Bakanımızda gelip konuyu yerinde inceleyecek.

      Burada suyun gücünü artırdığımız gibi arsenik oranını da minimuma düşürmek istiyoruz. Şu anda acilen suyla ilgili çalışmalar yapıyoruz, işimiz gücümüz şuanda suyla ilgili çözüm üretmek olacak. Bunun dışında başka kaynak çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

      Muhalefet ise suyla ilgili kendilerinin de çalışmaları olduğunu bu konuda projelerinin mevcut olduğunu söylemesi üzerin Başkan Yazgı; “ mesele Aksaray ise muhalefetin önerisini seve seve alırız. Neden yararlanmayalım derdimiz Aksaray’ın sorunlarını gidermek” dedi.

       Daha sonra yeni atanan Başkan yardımcılarını tanıtarak meclis üyelerine bilgi verdi. İşlerin çabuk halli için iş bölümü ve yeni Müdürlükler kurulduğunu, proje ve imarla ilgili konuların çalışması için ek binada görev yapılacağını meclis üyelerine aktardı.

      Sayın yazgının burada işlerin bir yerde birikmesi sonucu yeterli verim alınamadığını, işleri yaparken sorun değil çözüm üretileceğini vatandaşın şikâyetinin zamanında giderileceğini meclis üyelerine anlattı.

 

      Biz basın mensuplarının görevi ise milletin seçtiği meclisin çalışmalarını halkımıza aktararak onları bilgilendirmektir. 


12.05.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Belediye meclisinde su görüşmesi

Belediye meclisinde su görüşmesi