Nevzat Palta nın ON YIL, Haluk Şahin Yazgı´nın BEŞ yıl olmak üzere Ak Parti belediye hizmeti, 2004-2019 yılları arasında ON BEŞ yıl. MHP nin ise Osman Ertuğrul başkanlığında 1999-2004 yılları arasında BEŞ yıl.

      Süre bakımından BİRE ÜÇ ediyor, yani ONBEŞ yıla BEŞ yıl. Doğal olarak MHP nin beş yılı muhalefet hizmet yılı olarak ele alındığın da ortaya ciddi fark çıkması gerekiyor.

      Her iki partinin yaptıkları hizmetlerin dökümü çıkartıldığında en az ÜÇ KAT FAZLA olması gerekiyor, tabi iktidar payını da eklemek hakça olur.

      İki partinin yaptığı hizmet arsındaki farkı ölçecek seçmendir. Hizmette, şehirleşmede, güvende huzurlu ve mutlu yaşama da gerçek ölçüm ve takdir Aksaraylınındır. Dürüst ANKETLER yapıldığın da gerçek ne ise ortaya çıkar.

      Anket yaptırmak bizim işimiz değil, ilgili parti ve aday adaylarının işi, yaptırırlar veya yaptırmazlar, basına açıklar ise değerlendiririz. Biz anketin ilmi bir gerçek olduğuna inananlardanız. Yapmayı bilenler yaparsa tabi.

      AKSARAY´da, İKİ ORTAK yarışıyor.  Aksaray gibi, eşit veya eşit gibi görünen seçim bölgelerinde İTTİFAK olayının uygulanmayacağı görüşündeyiz. Ancak, karar verecek iki partidir.

      Halkın merakla beklediği adaylar; halkın içinden mi, olacak tepeden mi inecek? Tepeden inecek adaylara sıcak bakılmıyor. Nevzat başkan tepeden inmişti, diğerleriyle ne farkı oldu?

      Mehmet Dalkılıç CHP 1963-1973 on yıl, Takı Tatlıpınar, AP 1973-1980 yedi yıl, Emin Gürün ANAP 1984-1969 beş yıl, Memiş Akın CHP 1989-1994 beş yıl, Ahmet Er MSP 1994-1999 beş yıl, Osman Ertuğrul MHP 1999-2004 beş yıl , Nevzat Palta Ak Parti 2004-2014 on yıl Haluk Şahin Yazgı AK Parti 2014-2019 beş yıl olmak üzere yaklaşık ELLİ YIL Aksaray belediyesini yönettiler.

       Adam, ben Halep´te atmış arşın yer atladım demiş, öbürü de, işte arşın atla da  görelim demiş. Halep yerinde, Aksaray da burada, şehirciliğimiz de medeni seviyemizde, insani davranışlarımızda, yaşantımız içinde, kimsenin de kimseye bir şey diyeceği yok galiba.

      Şu ana gelecek olur isek, HALUK ŞAHİN YAZGI. Başkanın yaptıkları ortada; bütün toplantılarda, yaptıklarını anlatıyor bir kısım projesini, zaman yetişmediği için yapamadığını, İkinci dönemin de, bunları tamamlayacağını ifade ediyor. Partisinden ve seçmenden bir dönem daha yetki istiyor.

      Ak Parti, adayını kılı kırk yararak tespit edip açıklanacağı söyleniyor, biz bu partinin hiçte öyle söylediğine uyduğunu yani kılı kırk yardığını ilimizde görmedik. Adaylarını halk sayıyor bizde bunları yazıyoruz. 

      İl başkanı HÜSEYİN ALTINSOY, iş adamı VOLKAN EROĞLU, Topakkaya belediye başkanı YILMAZ AKBULUT, iş adamı ve MÜSİADIN kurucu başkanı MEHMET ZEKİ KALYA, eski il başkanı KADİR KARATAY, iş adamı Yılmaz İlhan, Mimar Kazım Mutlu, duyduğumuz aday adaylarından.

      Duymadığımız ve henüz ismini açıklamayan, en az ON BEŞ aday adayının da var olduğu tahmin ediliyor.

       Mehmet Zeki Kalyanın kendine çok güvendiği, özel olarak yaptırdığı anketi basına açıklayacağı ifade ediliyor. Kalya gerçek anketlerle yola çıkıyorsa, bu işi bildiği anlaşılıyor.


 

 


22.09.2018 10:44:53

Rasim Gül

Belediye Başkanlığında, Ak Parti ve MHP Yarışı

Belediye Başkanlığında, Ak Parti ve MHP Yarışı