Sağlıklı yaşamın sırrını arama çabası insanlık tarihi kadar eski bir olgudur. Efsanelerde aranan ölümsüzlük iksirleri ve sonsuz yaşam beklentisi insan fıtratının bir olmazsa olmazıdır. Belirlenmiş günleri yaşasa bile daha uzun yaşarken sağlığın bir kenara itilemeyeceğini insanoğlu çok eskiden beri biliyor. Sağlık, yaşamın kendi kadar önemli ve olmazsa olmazıdır. Sonsuz yaşam iksirleri ile ölümsüzlük peşinde koşan insanın sağlıklı yaşam içinde aynı çabayı sarf etmesi doğaldır. Sağlıklı yaşamın kriterleri zamanın getirdiği değişimlerden etkilenmektedir.

Sağlıklı bir yaşam da fiziksel sağlığında korunması noktasında günümüzde teknolojik gelişmelerden büyük bir beklenti söz konudur. Günümüz teknolojisi baş döndüren hızla ilerlerken sağlık alanında da aynı tempoyu yakaladığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Fiziksel sağlık sorunlarını yaş faktörü, genetik yatkınlık ve travmatik durumlar oldukça büyük oranda oluştururken bunlardan yaş ve genetik beklentinin önceden tahmin edilmesi korunma için yeterli zaman kazanmamızı da sağlamaktadır. Sağlıkta teknolojik gelişmelerin sadece tedavi için gelişmediğini bunun koruyucu kısmında da yeniliklerin olduğunu unutmayalım. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra ya da daha sağlık sorunu ile yüzleşmeden de sağlığımız için bir şeyler yapabileceğimizi biliyor muydunuz?

Bel sorunlarının gribal enfeksiyonlardan sonra iş hayatını kısıtlayan ikinci sağlık problemi olduğunu düşündüğümüzde bu sorunlardan korunmanın ne kadar önemli olduğunu da anlamış oluruz. Bel sağlığını bölgemizde de yoğun olarak görülen problemlerdendir. Bel sorunlarının tedavisinden sonra ya da cerrahiden sonra korunma noktasında yeterince dikkat edilmemesi ve koruyucu yaklaşımların tam anlamıyla öğrenilip hayatımıza adapte edemememiz yapılan tedavilerin kalıcılığının sorgulanmasına sebep oluyor. Kalıcı bir rahatlık için yapılması gereken şeylerin iyi öğrenilmesi ve düzenli yapılması çok önemli bir başlangıçtır. Bunun yanında düzenli kontroller ve size özel belirlenmiş egzersiz reçeteleri ile kalıcı sonuçlar almak mümkün olduğunu bilmelisiniz.

Sağlık, ölümsüzlük beklentisinden daha önemli bir değerimizdir. Sağlığımızı korumak ve özelde bel sağlığını korunmak için çaba sarf etmek gerekiyor. Bel problemlerinin bizi bulmasını beklemeden öncesinde yaşam tarzımızda yapacağımız değişiklikler, düzenli egzersiz alışkanlığı kazanmak, terleme-üşütme konusunda hassas olmak ve hatalı hareketlerden kaçınmak gerekir.

 

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle?


7.10.2018 14:48:07

Abdullah Güdendede

Bel Ağrılarında Kalıcı Tedavi Mümkün Mü?

Bel Ağrılarında Kalıcı Tedavi Mümkün Mü?