Salı akşamı mesai bitiminde YSK’ya verilen listeye aylardır süren beklentinin sona ermesiyle 7 Haziran seçimlerinde ilimizden aday olacaklarda belli oldu.
    Açıklanan listeye göre Ak Partinin 2007’ Genel Seçimlerinden günümüze kadar ilimiz milletvekilliğini yapan,7 Haziran seçimleri için ise 2007 ve 2011’deki 3. sıra yerine  1. sıradan aday gösterilen İlknur İnceöz’le birlikte 2. sıra adayı Nevzat Palta ve 3. sıra adayı Hüseyin Höyük’ten beklenti yüksek.
  Hemşerilerimizin  kendilerinden beklentileri bu dönemin 2007-2015 gibi değil!!!,2002-2007 arası ve  bu yıllarda alınanlarında üstüne artı hizmetleri de gerçekleştirmeleridir.!!!
           ELÇİYE ZEVAL OLMAZ!!!
   Listelerin açıklanmasından sonra karşılaştığımız hemşerilerimiz”2002-2007 arasında O dönemin milletvekilleri olan Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz,Ramazan Toprak ve Ahmet Yaşar tarafından Aksaray-Ankara,Aksaray-Adana,Aksaray-Nevşehir  karayollarının duble haline getirilmesinin  sağlandığını.
    Aksaray’ımızın Kalkınmada Öncelikli Yöre(KÖY) kanunu kapsamına alındığını.
    O dönemde kurulacak devlet Üniversitelerinin 1. Teklifinin içini Aksaray’ın alınarak kendi müstakil Üniversitemizin kurdurulmasının sağlanarak bir asır sonra yeniden yüksek eğitim veren kuruma kavuşturulduğumuzu..
    Atıl vaziyetteki Şeker Fabrikasının hizmete açılmasıyla şeker pancarı üreticilerimizin uzak olan Bor Şeker Fabrikası yerine bize daha yakın olan kendi fabrikamıza pancarlarını vermelerinin yanında binlerce kişiye direk ve dolaylı olarak ta iş ve aş verilmesinin sağlandığını.
   Bu hizmetlerin dışında Milli Eğitim,Belediyeler ve Kırsal kesimlere sağlanan artı imkanlarla hem sayısal,hem de nitelik olarak daha önce çeyrek asırda alınan hizmetler 5 yılda gerçekleştirildiğini bildiklerini belirttiler
  “ 2019’A KADAR 2002-2007 ARASINDA VERİLEN HİZMETLERİN İKİYE KATLANMASINI AKSARAY FAZLASIYLA HAK EDİYOR!!!”
   Hemşerilerimiz” 2002’den şimdiye kadar yapılan 3 Genel,3 Mahalli seçim,2 Anayasa referandumuna kadarki seçimlerde sürekli Türkiye ortalamasının %14 üstünde Ak Partiye destek verdik.
     Geçen sene 10 Ağustos günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde de bilindiği gibi Türkiye genelinde ilk 5’e girdik.

      7 Haziran Seçimlerinde aday olan Vekillerimiz seçildiklerinde ise Aksaray’ın bu konudaki ful desteği 10 olacağını da göz önüne almalarını görev  sürelerinin 2007-15 arası gibi değil, 2002-2007 arası gibi  hizmet etmelerini.

    Bunların üstüne ise artı olarak ilk etapta istikbalimizin olmazsa olmazı olan bizi en yakın limanlara bağlayacak olan Aksaray-Ulukışla,Aksaray-Ortaköy,Ortaköy-Kırşehir ve Kırşehir-Yozgat Yerköy tren hattımızın en azından Aksaray-Ulukışla arasını hizmete açtırmalarını.
    Ankara-Pozantı Otobanı hizmete açılmadan bu yola göre 50 km daha da kısa olan E.90 karayolunun Aksaray-Ulukışla ve Aksaray-Ankara arasına yolda seyreden trafiğin kesilmesini önleyerek trafik akışını kesintisiz hale getirecek yeterli sayı ve genişlikte tünelleri de olan birer yeni şeridin ilave edilmesini sağlamalarını.
  Önce halen inşaatı devam eden Aksaray’la Kapadokya Hava limanı arasını yarı yarıya kısaltacak olan yolu tamamlatmalarını.!!!
    Daha sonra ise ilimize hizmet edecek müstakil bir hava limanı veya civar illerle ortak kullanabileceğimiz bir hava limanını gerçekleştirmelerini.
   Dosyası hazır olan Tıp fakültemizin açtırılmasını veya bu başarılıncaya kadar Aksaray’a bir araştırma hastanesi açtırmalarını sağlamalarıdır.”dediler.
   Elçiye zeval olmayacağı bilinciyle hemşerilerimizin milletvekili adaylarımızdan beklentileri olan konuların gereğini yapmaları dileğiyle adaylıkları hayırlı olsun.
    Cuma’nız Mübarek Olsun.
   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.
 

9.04.2015 23:23:05

Ali Genç

Beklenti 2002-2007 ve artısı

Beklenti 2002-2007 ve artısı