Bir yerin kalkınması, sıkıntılarının giderilmesi için gereğinde yapılan ayırımcılık onlara da yapılmalı!!!

  Onlar dediklerimiz kimler?

   Vatan hasreti ile cayır, cayır yanan yer yüzüne dağılmış ülkemizin oradaki temsilcileri olan direk olarak en az %10´u,dolaylı olarak ise  en az %15´i Aksaraylı olan yurt dışındaki 6 Milyon vatandaşımız!!!

     Bulundukları üniter ülkelerin veya eyalet sistemiyle yönetilen ülkelerde eyaletlerdeki okullarını kapanış tarihleri farklı olmasına, çalıştıkları iş yerlerinin izin tarihleri de bir birinden değişik olmasına rağmen genelde Türkiye´nin, özelde ise Aksaray´ın gurbetçilerinin izne geliş yaz mevsiminin ilk ayıdır.

    Haziran ayının başından itibaren izne gelen gurbetçilerimizin bu gelişlerinin zirveye çıktığı ay Temmuz olurken, dönüşleri ise Ağustos sonu ve Eylül ayıyla devam ederek nihayetinde ise Ekim ayı genel olarak vatanımıza doymadan ayrılan son kafilelerin tekrar gelmek üzere vedalaştıkları zaman dilimidir.

GURBETÇİLER AKRABALARINA AYIRACAKLARI ZAMANLARINI

 RESMİ İŞLEMLER VE FATURA ÖDEMELERİYLE GEÇİRİYOR!!!

        Bilindiği gibi gelir gelmez emlak ve maliyeye biriken borçlarını ödeyen, Türkiye´deki araçlarının sigortasını, muayenesini yaptıran gurbetçilerimiz bu katkılarıyla bu kurumları ihya ederlerken birde yaptıkları ilk alışverişleriyle ve araçlarının tamir ve bakımıyla da esnafları da ihya ediyorlar!

    Yine izinlerinde aldıkları gayrimenkullerle turistik tesislerde ki tatilleriyle ülkemize en zengin turistten bile misli, misline fazla parayı bırakıyorlar.

  Gurbetçilerimiz Türkiye´de bulunan eş dost ve akrabalarıyla fakir fukaralarına aldıkları hediyelerle, onlara yaptıkları maddi yardımları alanlarında bu aldıklarını ihtiyaçlarına harcamalarıyla, biriken borçlarını ödemeleriyle ikinci bir hareketlilik oluşturuyorlar!!!

    Dönüşlerinden önce ise binek araçlarıyla gelenler bunların bakım ve onarımlarını yaptırırken, bunlar için aldıkları yedek parça, lastik ve aksesuarlarla sanayi esnafını.

    Kendileriyle götürecekleri şahsi ihtiyaçları ile bulundukları yerdeki eş, dost ve iş arkadaşlarına aldıkları hediyelerle ve yapacakları düğünler için yaptıkları alışverişleriyle esnafların bir kez daha sıcak para ihtiyacını karşılıyorlar.

    Yine dönüşlerinden önce Türkiye´de kalan anne, baba ve diğer akrabalarının ihtiyaçlarını karşılamalarıyla da bu katkıları kat be kat artıyor.

GURBETÇİLER RESMİ İŞLEMLERİNİ AKRABA ZİYARETİNDEN ÇALARAK GERÇEKLEŞTİRİYOR!!!

    Gurbetçilerimizin resmi işlemleri ve diğer kurumlarda yapacakları çalışmaları eş dost ve akraba ziyaretlerine ayıracakları zamandan çalarak karşılıyorlar!!!

    Bu ise onların yıl boyunca ve veya yıllarca hasretleriyle  yandıkları akrabalarına ve vatanımızda gerçekleştirmek istedikleri ziyaretlere daha az zaman geçirmelerine sebebiyet verdiği gibi gezme, dolaşma ve bu gezmelerden alacakları hazzın engellenmesinin yanında bu  hazzı alırken harcayacakları sıcak parada piyasaya girmiyor!!!

GURBETÇİLERE HER  HAZİRAN BAŞINDAN EKİM SONUNA KADAR TÜM İŞ VE İŞLEMLERİNDE POZİTİF AYIRMICILIK SAĞLANMALI!!!

     Gurbetçilerimizin izne geldiklerinde eş dost ve akrabalarıyla sılalarına daha çok zaman ayırabilmeleri için izin mevsiminde ülkemiz geneline örnek olabilecek bir artı sağlanmalı.

  Bu artı Aksaray´da kendilerine mutlaka Vali Şeref Ataklı´nın talimatıyla bu sene geçte olsa Ramazan Bayramı hediyesi olacak ve gelecek senelerde ise daimi hale gelecek olan ?Pozitif Ayırımcılık? olmalı!!!

    Kamu kurumlarına yayınlanacak genelgeyle sağlanacak bu Pozitif ayırımcılıkla gurbetçilere kazandırılacak artı zamanla daha çok sayıda akrabalarını  ziyaret ederek hasret gidermeleri  sağlanabilir.

  Bu kazandırılacak artı zamanla devletimize olan sevgileri arttırılabileceği gibi kendilerine daha çok boş zamanda daha çok alış veriş yapma ve tatil yapma imkanı sağlanır.

    Daha fazla zamanı eş dost, akrabalarına, turistik gezilere, eğlenceye ve alışverişe ayırmalarıyla da kişi başına yapacakları harcamalarda bu oranda artacağından alanda satanında razı olmasına katkı sağlanır!!!

    Herkesin kazançlı çıkacağı, kaybedenin olmayacağı bu pozitif ayrımcılığın İlimiz genelindeki tüm kamu kurumlarında Haziran başı ve Ekim sonu arasında kurulacak özel masalarla sağlanması gerekiyor.

  Bunun için Vali Ataklı tarafından gerekenin yapılmasıyla vatan hasretiyle yanan bu hemşerilerimizin mutlu olmalarının sağlanması için gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılması dileğiyle.

 Arife gününüz ve yarınki Bayramımız, Bayramla aynı güne denk gelen Cuma gününüz de mübarek olsun.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

       


16.07.2015 08:39:13

Ali Genç

Bayram Hediyesi ? Pozitif Ayırımcılık ?Olsun

Bayram Hediyesi ? Pozitif Ayırımcılık ?Olsun