Geçtiğimiz hafta sonu Kültür merkezinde yüzlerce kişiye projelerini anlatan Ak Parti Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı’yı Çarşamba gecesi KANAL 68 Televizyonunda Güncel programına konuk ederek projeleri üzerinde söyleşi yaptım. Bir buçuk saatte projelerinin anlatımını bitiremediğimiz gibi diğer projelerini başka bir programa erteledik. Ama benim çok dikkatimi çeken konu ise eski terminal ve Efor AVM merkezinin bulunduğu bölgedeki projeleri ile ilgili idi. Yani bu merkez sanki cazibe merkezi olacak gibi geliyor.

        Geçen bir yazımda yazmıştım, bir yıl önceden açıklanan adayların ortaya ciddi bir proje koyamamaları beni düşündürmüştü. Ancak henüz adaylığının açıklanması 1,5 ay gibi bir zaman olmasına rağmen Yazgının birbirinden güzel projeleri seçmenine sunması harika idi.

      Gönlüm istiyor ki diğer parti adaylarımızda bugüne kadar güzel projeler açıklasa da Yazgıda daha çok çalışıp başka projelere imza atsa idi. Ama maalesef bunu bugüne kadar göremedik, bundan sonrası da beni kesmez. Adama sorarlar bir yıldır nerde idiniz diye.

      Yazgının program sürecinde hiçbir adaya dokunup eleştirmemsi güzel bir seçim seviyesi idi. Hatta diğer adayların ismini bile anmadan yapacaklarını anlattı. Hani sessiz ve sakin diye dedikodusu yapılıyordu ya, inanın sanki beş yıldır adaylığa hazırmış gibi bir eda ile konuşup projelerini anlattı. Konuşması esnasında mimikleri, hareketlerine dikkat eden, en ufak bir tekrar olmadan düzgün bir Türkçe ile konuşması izleyenler tarafından beğenildiğini söylediler.

        Projeleri içinde en çok hoşuma giden ise Efor AVM karşısından geçen Atatürk Bulvarı üzerine battı çıktı yapılması projesi idi. Bunun örnekleri birçok Büyük şehirlerimizde var. Bu bölgeleri giderek bunların maliyetine kadar inceleyip hazırlanmış. Hedefinin eş değer çevre iller olmadığını büyük şehirlerin projeleri olduğunu söyledi. Bu ufuk ve bakış bile çok güzel, yani önüne koyduğu hedef büyük olursa en güzelleri yapılır.

        Yine bu bölgede TMO ofisinin taşınması, bu bölgeyi yeşil alan ve başka hizmetler için kullanma düşüncesi. Tabi bunun arkasında şehrin göbeğinde kalmış Meslek Lisesinin kaldırılması da var. Yine balıkçılar için hem satış hem balık pişirilerek ikram edilecek düzenli bir Balık hali yapımı harika. En azından bizlerde bu bölgeden geçerken balıklı suya bastığımız ayakkabılarımız ile eve gidip hanımlardan fırça yememiş oluruz.

       Eski terminal bölgesinde Nevzat Beyin yaptığı çalışmayı hayata geçirerek buradaki çarpık yapılaşmayı güzel görünüme dönüştüreceğini söyledi. Anladığım kadarı ile bu bölge şehrin güzel mekânlarından birisi olacağa benziyor.

       Yine şehir merkezindeki kapalı çarşıyı yeniden düzenleyerek burayı antika bir şehir haline getirmek istemesi çok güzel. Görüntü olarak en azından bu bölgeyi insanlar görmeye gelsinler ve bölgede canlılık kazansın. Alışveriş yerlerine koşan insanları bu bölgeye çekmek için bir çalışma içinde olacaklarını söyledi.

        Suyla ilgili ise aslında bizim su sorunumuz yok, içilebilirlik sorunumuz var. Yapacağımız çalışma ile herkes evinde çeşmesinden rahat su içebilmeli. Bunlara yeni kaynaklar ilave ederek, Nevzat Beyin Başlattığı Ağzıkarahan bölgesi suyunu takviye ettiğimizde su problemimiz kalmaz. Tabi uzun vadeli olan Ecemiş Çayı suyunu ilimize getirene kadar.

    Yine Selçuklu parkı gibi bir park yaparak ecdadımızı burada yaşatacağını. İnsanlar bir tarihi mekâna girmiş gibi bir alan oluşturacağını anlattı. Yine giriş çıkışlar ve göbeklere ilimizin tanıtılması için farklı minyatürler koyarak ilimizin simgelerini buralarda yaşatacağını söyledi.

 

      Projeleri ile ilgili çalışmalarını devam ettiğini, uçuk projeler değil yapılabilecek projeler yapmaya çalıştıklarını. Bunların dışındaki diğer projelerimizi ileriki günlerde hemşerilerimizle paylaşacağını söyledi.


17.01.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Battı çıktı şehre yakışır

Battı çıktı şehre yakışır