1976’dan günümüze kadar genel ve mahalli gazetelerde yazdığım haberler ve köşe yazılarımı okuyanlar bu yazılarımda dile getirdiklerimin hiçbir zaman şahsım için olmadığı gibi belli kişi ve zümreler içinde olmadığını bilirler.!!!

   Yaptığım Haberler ve köşe yazılarımda hemşerilerimiz veya kendi adıma yaptığım taleplerin tamamı kamu çıkarınadır. !

YAZMANIN YANINDA BİRE,BİR GÖRÜŞTÜKLERİMEDE MESELELERİ İLETİRİM!!!

     Başta Vilayetlik mücadelemiz, Üniversitemizin kurulmasıyla vilayet ve üniversite kanunumuzun kabul edilmesinden sonra sahip olduklarımızın o zamana kadar bağlı olduğumuz yerler tarafından gasp edilmesinin engellenmesiyle ilgili haber ve köşe yazılarımın tamamı.

    Yine İstikbalimizin olmazsa olmazı olan tren hattına kavuşturulmamızla,Otoban açılmadan E.90 Karayolunun cazibesinin arttırılmasıyla ilgili yaptığım haberler ve yazdığım köşe yazılarının yanında bu isteklerin hedefine ulaşması için ayrıca önüme gelen etkili ve yetkililerle de bulduğum her vesileyle bire bir’de yaptığım görüşmelerimde bunların bizim için neden gerekli olduğunu da belirttim.!!!

   Bu meselelerimizdeki gibi memleketimize hizmet edenlere karşı gereken vefanın gösterilmesi konusunu da yazdığım sayısız haber ve köşe yazılarımda konuyu gündeme getirmemin yanında önüme gelenlere de yine konunun ehemmiyetini aralıksız olarak ilettim.

HALUK BAŞKAN VE ARKADAŞLARINDAN BAŞKA VEFAYI UMURSAYAN OLMADI!!!

   Seçildikleri veya atandıkları makamlara gökten zembille indiklerini sanan, fakat şimdilerde yerlerinde yeller esenlerden!!! Aksaray’ımıza hizmet edenlerle ilgili olarak ilettiklerimi umursamadılar.

    Ataları Nur içinde yatsın, geçmişin umursamazlarının aksine Haluk Başkan ve mesai arkadaşlarıyla Belediye Meclis Üyelerinin tamamı tarafından ahde vefa konusundaki taleplerim umursandı.

   Ocak ayı Meclisinde alınan kararla;

     Çiftlik, Cumhuriyet, Somuncu baba ve Yeni mahallelerinden geçen 1.Bulvarına 12. Cumhurbaşkanımız milletimizin 3.adamı Recep Tayyip ERDOĞAN.

Aratol Bahçeli Mahallesi 157 Bulvarına Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU.

 Aratol Bahçeli, İstiklal,Bahçesaray Kırımlı mahalleleri 135. Bulvarına  Türkiye’nin ilk ve tek denk bütçesini yapan,Türkiye sanayisinin ve Aksaray’ın en büyük Sanayi kuruluşu olan Mercedes Fabrikasının da mimarı olan merhum Başbakan Necmettin ERBAKAN.

    Atatürk Bulvarı(40 m.yol)’ından Organize Sanayi Bölgesine giden Ereğli kapı,Paşacık,Mehmet Akif Ersoy ve Yavuz Sultan Selim mahallelerinden geçen Acem Bulvarına Aksaray’ımızı vilayet yaptıran milletimizin 1. adamı şehit Başbakan Menderesten sonraki 2. Adamı 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal.

   Minarecik,Zincirli ve Muhsin Çelebi Mahallelerinden geçen 42. Caddeye 1920’de Aksaray’ımızı il yaptıran,Aksaray lisesi,İl Halk kütüphanesi,3 Tarihi Vilayet konağıyla Yollar idaresi binası Azmi Milli Un fabrikasını yaptırtan Vehbi Çorakçı.

    İstiklal Mahallesi 59 Caddeye 1989 ‘da Aksaray’ımızın 56 yıl süren ikinci ilçelik esaretinden kurtarılması için canla başla çalışan dönemin ANAP Grup Başkan vekili Avukat Raşit DALDAL.

Çiftlik,Yunus Emre ve Cumhuriyet mahallelerinin 14 Bulvarına Mamasun Barajını yaptıran,Topakkaya’nın yeni yerleşim yerini kuran Medeni Berk.

     Çerdiğin Mahallesi 28. Caddeye Aksaray’ı 3 asırdan fazla içtiği ırmak suyundan kurtarmak için Ekecik Sıra dağlarının Küçük Ekecik(Tavşan Dağı)’den getirdiği suya kavuşturan.

    Ulu Camiye şadırvan yaptıran, Debbağlar köprüsünü yeniden yaparcasına tamir ettiren. Paşa hamamını ve Ortaköy’e bir cami ve ilk okul yaptıran Sultan Abdülhamit Hanın baş yaveri Ortaköy’ lü  Hacı Ali Paşa ismi Meclisin tüm üyelerinin ittifakıyla verildi.

   Şimdiye kadar gösterilmeyen vefayı gösteren Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya,Belediye Meclis Üyelerinin tamamına ve Başkan Yazgı’nın kurmay heyeti olan mesai arkadaşlarına teşekkür eden hemşerilerimiz emeği geçenlerinin ataları ve ecdatlarının nur içinde yatmasını.

    Bu vefanın tarih boyunca Aksaray’ımız için hizmet edenlerin tamamına da gösterilmesini dilediler.

   Yapılan bu güzel uygulamanın devam ettirilerek Aksaray için taş üstüne taş koyanların tamamına karşı gerekli ahde vefanın gösterilmesi ve tüm numaralı sokakların tarih boyunca Aksaray’a hizmet edenlerin isimlerinin verilmesi içinde gerekenin yapılması dileğiyle.

YEMEĞE DEĞİL CUMA NAMAZINA GİDECEĞİM!!!...

  Üstünüze afiyet soğuk algınlığından dolayı rahatsızlandığım için hafta boyu ilaç alarak evde dinlendim.

    Bu nedenle bazı Ak Parti aday,adaylarının Partiye müracaat törenleriyle bir sendikamızın tanıtım kahvaltısına davet edilmeme ve yapılan davetlere icabet etmek istememe rağmen katılamadım.

   Davet edenleri aradıklarında verdiğim cevapta veya sonradan kendilerini arayarak mazeretimi ve başarı dileklerimi ilettim.

   Biraz toparlandığım için ömrüm olursa bugün Cuma Namazını kıldıktan sonra yapılacak etkinliklere katılmak istememe rağmen bir Ak Parti milletvekili aday,adayının evime çok yakın davetine ise katılmayacağım.!!!

   Katılmama sebebim bu toplantının hangi akla hizmet ise kazası bile olmayan Cuma Namazı saatine denk getirilmesidir.!!!...

    Herkes gibi siyasilerinde milletimizin dini ve milli hassasiyetlerini bilerek!!! ve organizasyonlarını bu hassasiyetleri bilenler!!! aracılığıyla yapılacak programa göre gerçekleştirmeleri dileğiyle.!!!    

    Cuma’nız Mübarek Olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


20.02.2015 19:27:43

Ali Genç

Başkan Yazgı ve arkadaşlarının vefasına teşekkür

Başkan Yazgı ve arkadaşlarının vefasına teşekkür