Pazartesi’den devam.

 

   Pazartesi günü başladığım Başkan Yazgı ve ekibinin 9 ayının hizmetlerinin analizine kaldığım yerden devam ediyorum.

BAŞKAN YAZGI YAZIN AKSARAY’DA TOPLADIĞI GURBETÇİ HEMŞERİLERİMİZLE YARIN’DAN İTİBAREN BULUNDUKLARI YERDEKİ TOPLANTILARDA BULUŞACAK!!!

 *  Ömürleri vatan hasretiyle geçen gurbetçilerimizle yazın izinlerinde gerçekleştirilen toplantıyla bir araya gelen Başkan Yazgı yarından itibaren  ise kurmaylarıyla onların çalıştıkları yerlerde 10 gün sürecek toplantılarla Aksaray’da bir ilki gerçekleştirecek.!!!

     Geçtiğimiz aylarda Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan tarafından ön hazırlıkları yapılan yarından sonra başlayacak ve 10 gün sürecek gurbetçi buluşmalarıyla hemşerilerimizin bulundukları ülkelerde kendileriyle yapılacak seri toplantılarla vatan ve gurbet bağı oluşturulacak.

   Orada kendilerine misafir olacak olan Başkan Yazgı ve heyeti vatan hasreti çeken memleket evlatlarının bulundukları yerlerde ve ülkemizle şehrimizde karşılaştıkları dert ve sıkıntılarını dinleyecekler.

   Bu dert ve sıkıntılarından bulunulan ülkelerin yanında izne geldiklerinde burada karşılaştıklarına da ortak çözüm yollarını birlikte arayacaklar.

  *Başkan Yazgı ve ekibi tarafından Pazartesi günkü yazımda belirttiğim hizmetlerinin ve yazımın ilk paragrafından başlayarak bilgisini verdiğim gurbetçilerimizle buluşmalarının yanında Engelliler atölyesiyle bu kardeşlerimiz tüketen yerine üretin konumuna getirildi.

     Bu insanlarımız için İndirimi su,onlarla birlikte 65 yaş üstü büyüklerimize  şehir içi ulaşımdan bedelsiz olarak faydalanmaları sağlandı.

    Bedensel Özürlülerin şehir içi vasıtalarına rahatça inip ,binebilmeleri için bunu sağlayan modern otobüslerin hizmete açılmasını bugün Hükümet meydanında tanıtımını yapacağı yeni modern otobüslerle sağlandı.

   * TRT’de Aksaray Türkülerinin tanıtımı, yetimlerimize Luna parkta yaşatılan sevinç.

    *Asr-ı Saadet’le diğer Dinin ve Milli konferanslar, tiyatrolar, Ihlara film festivali ve bu festival çerçevesinde yapılan Klasik otomobiller rallisi.

  * Somuncu Baba filmi, geniş katılımlı mahalle toplantıları,Ramazan Sokağı etkinlikleri.

   * Gazilerimiz ve şehit yakınlarıyla birçok kurum ve kuruluş mensuplarının Çanakkale Şehitliklerine gönderilmeleri.

  *Hemşerilerimizle birlikte şehrimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin çekinmeden faydalanacakları Belediyenin standardı olan “Güne Bakan”ın şartlarını yerine getirenlerden 11 iş yerine bu sertifikanın verilmesi.

   *Belediye hizmet binasında yapılan modernleştirme çalışmalarıyla binada girişten itibaren sağlanan modern görünümün yanında hizmet için gelen vatandaşlarımızın alışık olmadıkları güler yüzle karşılanmaları.

  *Sağlıklı içme suyu çalışmaları çerçevesinde bin bir zahmet ve emekle bulunan kaynaklarla şehrimizin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak çalışmaların hızla devam ettirilmesi.

  * Şehir genelinde yapılan yeni Su ve Kanalizasyon hatlarının yanında eskilerinin de yenilenmesi ve onlarca kilometrelik yeni asfaltlama.

  Yeni köprüler ve bu kapsamda trafiği rahatlatacak olan genişletilecek şekilde yapımına başlanan ve yakında hizmete açılacak olan Büyük Bölcek köprüsü.

    *Kent Meydanında Şanlı Çanakkale Destanının canlandırılmasını sağlayan ve hemşerilerimize o günleri yaşatan etkinlik.

  Sözün özü ilk yılın acemilik dönemi olacağı da göz önüne alındığında seçim öncesi Başkan Yazgı tarafından verilen insan merkezli sözlerin 52 sinin 30 Mart Seçimlerinin 1. Yıl dönümünde verilen bilgilerde de belirtildiği gibi pey der,pey gerçekleştirilmesi seçim öncesi verilen diğer sözlerin hedefine de ekibiyle birlikte emin adımlarla  ilerlediğini ortaya koyuyor.

   Bu artılarına rağmen eksileri yok mu?

   Hizmet olan yerde hatanın olmaması mümkün mü?!!!

  Elbette ki bazı hatalarda olacaktır.!

   Hizmetlerin ikinci yılında genel geçmişin artı ve eksilerinin de analizinin yapılarak maddi ve manevi hatalardan ari yeni hizmetlerle hemşerilerimizin hayat standartlarının maksimum şekilde yükseltilmesi dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


2.04.2015 08:59:05

Ali Genç

Başkan Yazgı gurbetçilerle vatan hasretini gideriyor

Başkan Yazgı gurbetçilerle vatan hasretini gideriyor