Türkiye´nin en son koalisyonu olan Ana-Sol-M yamalı bohça koalisyon hükümeti döneminde yaşanan sayısız ekonomik krizler.

       Bu dönemde yaşanan milletimizin geleceğini ipotek altına alan irili ufaklı krizlerinde,daha önce  Türkiye´de yaşanan krizlerinde anası olan döviz kurunun %400´lere ulaşmasıyla paramızın resmen ve alenen pul olduğu,

   Bir günde milletimizin cebindeki paranın yarısını kaybettiği 2001 yılının 21 Şubat krizinin bezerlerinin bir daha yaşanmaması.

   Bu krizle yaşanan gecelik faizlerin %7500´lere çıkmasının tekrarlanmaması.

  İthal bakana mahkûm edilmememiz başta olmak üzere koalisyonların sebep olduğu tüm olumsuzluklardan tamamen kurtulmak.

 Ülkemizin ekonomi yönetiminin çok başlılıktan kurtarılması,çok başlığın sebep olduğu tüm akla gelen,gelmeyen olumsuzlukların tamamen bertaraf edilmesi.

 Koalisyonların sebep olduğu insanları nana muhtaç eden maddi ve manevi zararların bir daha gelmemek üzere gönderilmesi için şu anda görülen en ideal sistem Başkanlık  olduğundan ?Evet!!!?

 TÜM GEÇMİŞ YÖNETENLERLERİN HAYATLARINDAN DERES ÇIKARTILMALI

   Milletimizin mutlu istikbali için  geçilecek başkanlık sisteminin Anayasal ve yasal alt yapısı  düzenlenirken mutlaka ?Ama´lar!!!? ve ?Fakat´lar!!!? dikkate alınmalı!!!...

     Öncelikle İslam öncesi tarihimizden başlanarak Selçuklu ve Osmanlı tarihindeki adil ve zalim ile pasif  Sultanlar,Padişahlar,Şahların  idareleri birer,birer incelenerek artı ve  eksileri ortaya konmalı.

   Bizim tarihimiz dışındaki geçmişte dünyadaki büyük devletlerin krallarının idareleri de,yine günümüzün Başkanlık sistemiyle yönetilen ülkeleri ve  buralardaki artılar ve eksilerde birer,birer incelenmeli.

 YENİ ANAYASA VE YASALAR İÇİN İPE UNDA SERİLMEMELİ İKİ AYAK BİR PAPUCADA SOKULMAMALI!

    Özelde Başkanlık sistemine geçmemiz,genelde ise  yapılacak yeni Anayasa düzenlemesi ve buna bağlı yasal düzenlemeler için ipe unda serilmemeli!!!

   İki ayağı bir popuca sıkıştıracak şekilde de aceleye de getirilerek ileride telafisi mümkün olmayan zararlara da sebebiyet verilmemeli!

     GELECEKTE ?EYVAH DEMEMEK İÇİN KILI KIRKA YARMALI!!!

  Yani gelecekte ?Eyvah? dememek için Türkiye´de öyle bir başkanlık istemi olmalı ki akla gelen tüm olumlu görüşlerin yanında,yapılacak en küçük bir hatanın sebep olacağı maddi ve manevi zararlarda  kılın kırka yarılmasıyla nelerin olabileceği en ince şekilde hesaplanmalı!

  BAŞKAN YETKİSİZDE OLMAMALI! YETKİLERİ SINIRSIZDA OLMAMALI!!

  Türkiye´de milletimiz tarafından seçilecek ve koalisyonların sebep olduğu olumsuzlukları ortadan kaldıracak olan başkan hem yetkisiz, laf olsun diye  makamda oturanda olmamalı.

   Hem de kuvvetler ayırımını gözeten,fakat erkler arasında sürtüşmeyi de önleyen hak ve sorumluğunu dengeleyen yetkilere sahip olmalı.

   Yetkileri mutlaka evrensel hukuk kuralları çerçevesinde belirlenerek asla ve asla Tiranlığa!!! izin verilmemeli.

   Her zaman yaptığı tüm icraatlarından dolayı Meclise ve Anayasa mahkemesiyle milletin denetimine tabi olmalı.

    Milletimize zarar verecek muhtemel tüm zararların önlenmesi için mutlu istikbalimiz için görülen en önemli olmazsa olmazlarımızın başında gelen Başkanlık istemi için gerekenlerin zamanında ve yerinde yapılarak vatanımıza ve milletimize mutlu bir istikbal sağlanması.

    Bunun için gelecek  olan sistemin tüm eksi ve artıları da göz ardı  edilmeden yeri ve zamanında hareket edilmesi dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


27.10.2016 08:26:48

Ali Genç

BAŞKANLIĞA ?EVET? AMMA!

BAŞKANLIĞA ?EVET? AMMA!