Belediye Başkanı Sayın Nevzat Palta’yı geçtiğim hafta Kanal 68 TV’de güncel programına konuk etmiştim. Konu ile ilgili yazacağım yazıyı bazı önemli yazılar nedeni ile bugüne kaldı. Programda yaptığım söyleşide 2 dönemin hesaplaşmasını yapan Başkan, “yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır, ustalık dönemi için halkımız yetki verirse çok daha güzel hizmetler yapacağım” dedi.

       Bu söyleşiye geçmeden önce şunu söylemek istiyorum, geçtiğimiz hafta başı Ak Parti temayülünü değerlendirdiğim yazımda bazı arkadaşlarımın yakınları bana sitemde bulundu. “Neden Nevzat Palta’nın dışında diğer aday adaylarının ismini yazmıyorsun korkuyormusun, yoksa sana çok baskı mı var” diye sitem ettiler.

       Öncelikle şunu söylemek isterim ki, ben kimseden korkmam. İl Genel Meclisi aday adayıyım kısmette varsa olur. Olmazsa ne küserim nede kırılırım bana destek korkum falanda yok. Çünkü aday olursam Ak Partiyegetirim olur ve seçildiğim takdirde Ak Parti ilkeleri doğrultusunda hakkını verir partimi en iyi şekilde temsil ederim.Eğer seçilirsem Aksaray ilk defa bir temsil şekli görecektir.

       Belediye Başkan aday adaylarının tamamı benim eşit mesafede olduğum dostlarım. Mevcut aday adayı olan Başkan Palta şuanda ilimizin bir Belediye Başkanıdır. Gelen Milletvekilleri ile teşkilat Başkanlarımız ile beraber onunda ismini yazmamak etik olurmuydu? Ben aday adaylarımız müracaatını yaptığında herkese eşit mesafede olacağımı yazmıştım.

       Sayın Palta 9,5 yıldır Ak Partinin Belediye Başkanıdır, onu göz ardı etmek partiyi göz ardı etmek olmaz mı? Seversiniz sevmezsiniz o şuanda partimizin Belediye Başkanıdır, yaptığı güzel hizmetleri var elbette isminide hizmetini de yazacağız. Bu bir korku değil hakkı teslimdi, yarın Başkan adayımız kim olursa olsun aslanlar gibi onun yanında olur çalışmalarına katkı sağlarız merak etmeyin, bu taraflık değil. İki gün önce İstanbul’da idim burada Brisa fabrikasının 25 yıl kutlamasına vardı Milletvekili İlknur Hanım ve seçim çalışmaları nedeni ile davetli olarak katılamayan Başkanın fabrika kuruluşunda çalışmalarını, katkısını ve yol konusunda her türlü taahhüdü vermesine rağmen o yazımda konuşmalara daha fazla yer verdiğim için kendisinin gayretlerini yazmadığım için bana öfke mi duydu?

Gelelim Sayın Palta ile yaptığım söyleşiye, bana göre ana başlıklarla en önemlileri Somuncu Baba Külliyesi, Kılıçaslan parkı ikinci etap çalışmasının sona gelinmesi, seyir tepesini yılsonuna bitişi, asfaltta en verimli dönemin yaşanmasıidi.

       Kendisi ile ilkbahar aylarında yaptığım söyleşide halkımızın en çok asfalt konusunda taleplerin olduğunu sorduğumda, bana; “ vatandaşımız acele etmesin yetişebildiğimiz kadar her mahalleye gireceğiz asfaltını yapacağız” demişti. Bende bu konuyu kendisine sorduğumda, yani bu sözünüzü ne kadar gerçekleştirdiniz dediğimde:

      “ bazı altyapısı eksik olan yerler hariç girmediğimiz mahalle kalmamıştır. Giremediğimiz bazı yerlerisatıh kaplama ile yapıyoruz, yazık olmasın diye. Bazı yerlerde doğalgaz ve altyapı eksiklikleri var bu kaliteli asfaltı attığımızda birkaç ay sonra söküleceği için yazık olmasın. Altyapısı biten her yeri asfaltlayacağız.Yaptığımız asfaltları seçim asfaltı olarak niteleyenler geçmiş yıllarda yaptığımız asfaltları herhalde görmemişler. Biz geçmiş yıllarda da asfalt yaptık, ama bazı mahalleleri alt yapı çalışmaları nedeni ile yapmamıştık. Makine, şantiye ve ekipmanlar dönemimizde en iyi seviyeye getirilmiştir” dedi.

      Bu arada ettekraru Ahsen hesabı zaman zaman hatırlatılması gereken çalışmalarını hatırlatarak bizi eleştirmek insafsızlık olur diyerek önemli hizmetleri şu ana başlıklarla sıraladı: “ Ulu Cami önü düzenlemesi, Vilayet önü düzenlemesi, Efor ve Migros AVM merkezleri, Kültür parkın %60 tamamlanması, Kılıçaslan parkı, Kapalı Pazar Pazarı, Yavuz Sultan Selim mahallesi kapalı Pazar yeri, Yeni Hal, Şehir merkezinin altyapısı, Katı atık deposu, 60 yıldır çözülemeyen karasu bataklığının kapanması, TPO AŞ. Yerinin kazandırılması, Somuncu Baba külliyesi, Seyir terası, Belediye TOKİ evleri, Hobi Bahçeleri, TOKİ bölgesine spor tesisleri, Yeni İtfaiye binası, yeşil alanlar ve çocuk oyun bahçeleri, asfalt şantiyesi, yeni araç gereçler,açılmamış yeni yolların açılması, kaldırım ve kavşak düzenlemeleri, Eğri minare çevre düzenlemesi, azmi milli restorasyonu, tarihi köprü ve eski evlerin onarımı, Akmek kanalı ile meslek edindirme, Kanalizasyon çalışmaları, gençler için spor sahaları ve aklıma şuan gelmeyen hizmetleri yaptık” dedi.

           Yaptığı çalışmaların anlatımını iki saatlik programa sığdıramayan Başkan program sonunda ustalık dönemi için yetki istedi. Yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu söyleyerek, “Belediyecilik bizim işimiz bu işleri öğrenmek kolay olmuyor. Halkımız yetki verirse ustalık dönemimizde daha iyi hizmetler vereceğiz” dedi.


23.11.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Başkan neden ustalık istedi

Başkan neden ustalık istedi