Cuma günü Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Palta?nın sivil toplum kuruluşlarına Orhan Ağaçlı tesislerinde verdiği iftar yemeği vardı. Yemekten sonra Sayın Valimiz ile ayaküstü kısa bir konuşmamız oldu. Bu konuşmayı açacağım, ama önce yemekten bahsetmek istiyorum. Sivil toplum kuruluşları yemekte idi. Yemeğe dernek, oda, vakıf, sendika gibi birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar. Hatta yemeğe farklı siyasi parti temsilcilerinden de katılanlar oldu.

       Benim yemeklerin içinde en hoşuma giden iftar yemeklerinden birisi bu idi. Yemeğe katılanların tamamının binlerce üyeleri bulunmaktadır. Dini kurumların temsilcileri ise nerede ise tamamı bu yemekte idiler. Siyaset adına söylemiyorum bu temsilcilerin nerede ise tamamı temsil ettikleri insanların düşünce ve hareketlerine hakimdirler.

      Yemekten sonra Sayın Başkan bir konuşma yaparak katılımcılara teşekkür ederek. Bu birlik ve beraberliğimizi Cenabı hak bozdurmasın temennisinde bulundu.

      Konuşmanın ardından namaz için hazırlanan bölümde nerede ise ufak ufak cemaatler halinde katılımcıların tamamına yakını akşam namazlarını kıldılar. Benim bu manzara çok hoşuma gitti ve birbirlerini belki de uzun zamandır görmeyenler görüşme imkânı bularak ayaküstü sohbet etme imkânı bularak herkes birbirini kucakladı. Bu güzel manzarayı oluşturan Başkana teşekkür ediyorum.

       Konuşma sonrası akşam namazını kıldıktan sonra masama geçecektim. Sayın valimizde namaz kılmak için kalkmıştı beni görünce döndü elimden tutarak; ? Erdoğan Bey sen niye benim aleyhim de yazı yazarak evde bizi dövüştürüyorsun? diye mütevaziliğini patlattı.

       Okurlarım hatırlarsa geçen hafta içinde, ? Bizim Köye Vali Geldi? başlıklı bir yazım vardı, sayın valimizde bu yazım üzerine böyle bir espri yaptı. Bu yazımda Hanımefendi Sayın Valimiz den daha çok köy ve kasabalarımızı gezdiğini yazmıştım. Aslında Sayın Valimizin eşi de çok aktif ve ilimiz kırsal alanındaki dar gelirli insanları bire bir gezerek tespitini yapıyor. Hem de gönül elçileri kurumunun başkanlığını da üstlenmiş bir durumda.

      Sayın Başbakanımızın da Valilerden istediği bu tür çalışmalar. ?Alacaksınız eşinizi de yanınıza garip gurabanın kapısını çalacaksınız evinizde yatmayacaksınız? diyor. Bunu fazlası ile yapan Sayın Valimize eşleri de katkıda bulunuyor. Ben şahsen gerek memurluğum döneminde gerekse aktif gazeteciliğim döneminde ilk defa bir Valinin eşlerini bu kadar aktif ve adım adım gezmesini görüyorum.

        Hanımefendi evinde oturur, zaman zaman şu toplantı bu toplantı ve eğlencelerde de gezebilir. Bana ne şu Sarıyahşi?nin Yaylak köyü, Ağaçören ilçesinin Camili kasabası, Gülağaç ilçesinin Kızılkayası falan filan der geçerdi de. Ama bunu yapmadan sosyal aktivitenin içinde olup eşlerine yardımcı olması ve adım adım her yeri gezmesi zannedersem küçümsenemez.

      Bunu yaparken ne basının haberi oluyor, nede bir başka kimsenin haberi oluyor. Reklam yapmadan sessiz sedasız bir şekilde ihtiyaç sahiplerini geziyor. 15 gün önce tesadüfen kızımın evinden geliyorum, Paşacık mahallesinde kendilerini bazı kurum amirleri ile beraber garibanın evine girerken gördüm. Sonra araştırdım ihtiyaç ve taleplerini karşılayıp dinlemek için gitmişler.

      Ben ise köyleri gezdiğini inanın bilmiyordum, Sayın Valimize de aktardığım gibi tekrar tekrar köylerimizi geziyorum. Burada görüşüp konuştuğum inanlar Sayın Valimiz ve eşlerinin buraları gezdiğini vatandaş söyledi. Daha dün Vali Beyin hanımı geldi, yâda Sayın Valimiz geldi diye yöre insanları bunu bize anlatıyor. Yoksa ne reklam nede gösteriş için yapılmadığına bizzat şahit oldum.

      Sayın valimizin şakası bir yana, yıllardır benden başka Aksaray da köy ve kasabalarımızı gezip bilen yok diye övünürken bana hanımefendi rakip çıktı diye asıl ben kıskandım. İşin şakası bir yana inanın böyle gayret ve çalışkan bir vali ve eşlerini ilimizde ilk defa görüyorum. Bundan dolayı da her ikisine namazlardan sonra dua ediyorum. Her başarılı erkeğin arkasında başarılı bir hanım vardır.

 

        Allah onlara zeval vermesin, gayretlerini artırsın. Benin Sayın Valimizden yâda başka bir idarecimizden hiçbir menfaat beklentim yok. Ne işe girecek oğlum var, nede bir yere müdür yapılacak yakınım var. Bugüne kadar şahsım için hiçbir kurum ve kuruluştan en ufak bir talebim olmadı olamazda. Olursa Aksaray menfaati veya ihtiyaç sahibi için olur, oda hak etmiyorsa kesinlikle taraf olmam. Ama bu güzel faaliyetleri de teşvik olması babından müsaade etsinler de okurlarla paylaşalım.


28.07.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Başarılı olmanın sırrı

Başarılı olmanın sırrı