Çarşamba günü ilimize gelen Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum Aksaray´a kentsel dönüşüm ve 500 sosyal konut sözü vererek, Ak Parti Belediye Başkan adayı Evren Dinçer´in projelerine maddi ve manevi destek sözü verdi. İlimizde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Kurum sivil toplum kuruluşları ile de fikir alışverişinde bulunarak önemli konuları görüştü.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Aksaray Valiliği 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, parti yöneticileri ve kamu kurum müdürleri tarafından karşılandı.

Bakan Kurum, ilk olarak Aksaray Valisi Ali Mantı´yı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Valilik Toplantı Salonunda Vali Ali Mantı ve kurum müdürleri ile geniş kapsamlı istişare toplantısı yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, açıklamasında Aksaray´la ilgili projeleri anlattı. Aksaray´ın kentsel dönüşümünün hızla yapılacağını belirten Bakan Kurum, katı atık tesisinin yerinden kaldırılacağını, 15 kilometre bisiklet yolu yapılacağını ifade etti. Bakan kurum ayrıca vatandaşların merakla beklediği Aksaray´a yapılacak olan TOKİ konut projesinden bahsederek, Aksaray´a ilk etapta 500 konut yapılacağı müjdesini verdi.

Denizli Acıpayam´daki kardeşlerimize, vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Bu depremlerden ders almak sureti ile de kentsel dönüşümü hızlı ve kararlı şekilde yürüteceğimizi buradan ifade ediyorum" dedi.

Bakan Kurum aslında bu ziyaretinde Daire Başkanı olan Evren Dinçer´i desteklemek için geldiğini düşünüyorum. Bundan dolayı da projelerine destek sözü vermiştir. En önemlisi de kentsel dönüşüm yapılacak yeri incelemesi olmuştur.

Dolayısı ile Hamidiye mahallesinin kentsel dönüşümle yeniden yapılması şehrin merkezini nefes aldıracaktır. Trafik konusunda ise zaten şehrimize bir nefes aldıracak projedir. Hastane bölgesinde bulunan katı atık tesisin kaldırılması sözünü de vermiştir.

Bana göre Evren Dinçer kazandığında çok güzel ve önemli projelerine rağmen kentsel dönüşümle şehrin merkezine nefes aldırması bile bir dönem için yeterlidir. Bunu başarırsa mükemmel bir hizmet olur, bunun sözünü Bakan verdiğine göre mesele zaten kalmamıştır.

Ayrıca 500 sosyal konut projesi ise yine Bakan tarafından destek görülmüştür. Eğer bu proje hayata geçer ardından diğer konut projeleri gelirse Aksaray´da evsiz kimse kalmaz. Ama bu konut projelerine merkezden müracaat olmalıdır.

Geçmiş konut projelerinde ise ikamet zorunluluğu aranmadığı için nerede ise köylerde ikamet eden insanlara yarısı çıktığı için kiraya verilmiştir. Şehirde oturanlar yine evsiz kalmışlardır. Ben bir çok köyde oturup konut alanları biliyorum.

Bisiklet yolu ile ilgili projeye de destek sözü vermiştir. Geçtiğimiz günlerde Evren Dinçer Beyle yaptığım televizyon söyleşisinde de bu kadar projeye parayı nereden bulacaksın dediğimde bazılarını hibe ve devlet destekli yaparız demişti.

Demek ki, Evren Bey bazı projelerini Belediye bütçesinden harcama yapmadan yapabileceği ile ilgili çalışmalar yapmıştır. Temennimiz o ki, Allah gönlüne göre verir kazanınca da yaptığı projelerini hayata geçirir.


21.03.2019 10:24:10

Erdogan Kaya

Bakan Kurum 500 konut ve kentsel dönüşüm sözü verdi

Bakan Kurum 500 konut ve kentsel dönüşüm sözü verdi