Eskiden Aksaray denilince insanın aklına Uzun Uzun Kavaklar gelirdi .Her evin bir avlusu olurdu ve her evde kavak ağaçları ve meyve bahçeleri vardı. Her evin içinden bir ırmak akardı. Irmak öyle temizdi ki? Gerektiğinde içme suyu olarak kullanılırdı.O zamanlarda Aksaray'a Yeşil Aksaray denirdi. Zümrüt Aksaray denirdi.(30-35 yıl önce)
1989 yılında tekrar Vilayetliğe kavuşan Aksaray'da, Belediye Şehirde, Orman İşletme Müdürlüğü tüm Aksaray sınırları içinde ağaçlandırma çalışmalarına hız verdi.
Aksaray Orman İşletme Müdürlüğünde görev yapan tüm müdürlerden ve ekiplerinden Allah Razı Olsun. Aksaray'da yapılan çalışmalar sonunda her yer ağaçlandırıldı sayılır. Aksaray-Ankara ve Aksaray Ortaköy yolculuğu yapanlar bunu yakından görür. Önümüzdeki 5-6 yıl içinde bu ağaçlandırma kendini daha iyi gösterecektir.
Ortaköy Balcı Mahallesinde ve Ekecek eteklerinde 25.000 dönüm ağaçlandırılma yapılmıştır.Zamanın Belediye Başkanı Sayın Yunus Yıldız sayesinde Balcı Barajı ve çevresine 19.000 dönüm, sonraki başkanlarda bunu artırarak devam ettirmişler ve Orman İşletme Müdürleride buna destek vererek 25-30.000 dönüm Orman yetiştirilmiştir.Bunu herkes görüyor.
Ortaköy Derneği olarak Zamanın Valisi Sayın Selami Altınok,Tarım Müdürü Sayın Bestami Zebun ve Orman İşletme Müdürü Sayın İsmail Gürsoy 'un da destekleriyle,Ortaköy Göbek Dağına 1500 dönüm Orman dikilmiştir.300.000 fidan toprakla buluşmuştur.
Aksaray belediye başkanları görevleri süresince Aksaray'ı ağaçlandırmak için çok çalıştılar.Canlı şahidiyiz.Lakin,Aksaray'da yeşilin değeri yeni yeni anlaşıldığından,Ağaçlandırma çalışmalarında istenen sonuç alınamadı.Ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.
Bugün geldiğimiz noktada, şehrin hakim tepesi olan Kılıçaslan Tepeleri Boz Toprak görünümündedir.
Ulu Cami yanından bakıldığında, Kılıçaslan Tepeleri çok çirkin bir görüntü vermektedir.
Halbuki ağaçlandırılmış olsaydı?Bakınce Yeşil Yeşil görünseydi?Yeşil bakan gözlerimizi dinlenirdi.
68 Aksaray Kültür Derneği olarak, Sayın Valimiz Ali Mantı'dan Aksaray Kılıçaslan Tepesinin ağaçlandırılması için destek istedik.Orman İşletme Müdürü Sayın Mustafa Uygun'dan ve Tarım ve Orman Müdürü Sayın Bülent Saklav'dan destek istedik.
Ve tüm konuştuğumuz Kamu ve Özel Kurumlar bu işe destek vereceklerini belirttiler ve bundan da cesaret alarak,Kılıçaslan Tepelerinin ağaçlandırılması için yola çıkıyoruz.İnşallah ağaçlandırma çalışmalarımız başarıya kavuşacaktır.Ulu Caminin yanından baktığımızda,İnşallah yeşil bir Kılıçaslan Tepesi göreceğiz.Ve öğünerek diyeceğiz ki,
İŞTE KILÇASLAN TEPELERİ
BAK YEŞİL YEŞİL


19.07.2019 09:03:00

Cemalettin Öztürk

Bak Yeşil Yeşil Yeşil