Konuya öncelikle dini olarak bakalım!!

   Hz Nuh(A.S.)´un oğlu Kenan ve onun annesi olan eşi Vaile´nin ve Hz. Lut(AS)nin eşi emredilenlere uymayarak kafir oldular.

   Allah(C.C.) bu kutlu elçilerini eşleri ve çocuğunun isyanından sorumlu tutumu?!!!

  TÜM HUKUK KURALLARINDA SUÇ KİŞİSELDİR!!!

    Dinin bakışı gibi Tarihteki tüm hukuk kurallarında da suç kişiseldir!!!

    Bu nedenle yakınlık derecesi ne olursa olsun kim başkasının işlediği suçtan dolayı bir kişiyi veya mevki ile makam sahibini sorumlu tutup suçluyla aynı şekilde cezalandırılacağını söyleyebilir veya ima edebilir?

   Buna rağmen bir taraftan medya,diğer taraftan ise sosyal medya ve fısıltı gazetesi kullanılarak kişinin kendisi ve ailesiyle ilgili akla ziyan suçlamalarda bulunulabilir?

KURANI KERİM?KİMKİ ZERRE KADAR GÜNAH VE SEVAP İŞLERSE KARŞILIĞINI GÖRECEK!!!?

  Bireylerin işleyeceği tüm sevap ve günahların karşılığı mutlaka Rabbimiz tarafından mükafat ve ceza olarak verilecek.

  Ulu Mabudumuz bu konuda Yüce kitabımızın Zilzilal Suresinde mealen ?Kim ki Zerre Kadar  Sevap ve Günah İşlerse Karşılığını görecek!!!? diye buyuruyor.

  ?AĞ KOYUN AĞ, KARA KOYUN KARA BACAĞINDAN?

    Semavi dinlerin ve kadim tarih boyunca uygulanan tüm hukuk kuralları ile günümüzde de uygulanan bu  kurallarla ilgili atalarımız ise ?Ağ koyun ağ,kara koyun kara bacağından asılır.?diyor.

 KİŞİ VEYA KİŞİLERİN HAKSIZ YERE SUÇLANMASI ÖLDÜRÜLMELERİNDEN DAHA BÜYÜK SUÇTUR!!!

    Yine  atalarımız toplum düzenin dedikodularla bozulmaması için başkalarının haksız yere suçlanmaması!,haksız yere yapılan suçlamaların o kişiyi öldüren katile verilecek suçtan daha ağır olduğunu belirtmek için ?KATLEDİN AMMA, KARAMET ETMEYİN!?diye ikaz etmelerinin yanında atılan iftiranın belirli bir zaman sonra müfterinin kendisine zarar vereceğini ise? BAŞKASINA ATILAN İFTİRA GÜN GELİR  ATANIN/ATANLARIN AYAĞINA DOLAŞIR!? demişler.

    Kamuoyunun malumu olduğu üzere iki yakınının Fetö/Pyd örgütüne mensup olma suçundan

  tutuklanmaları üzerine Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ailesiyle ilgili önce fısıltı gazetelerinde çıkartılan dedikodunun daha sonra ise direk ve dolaylı olarak medya organlarına aksettirilmesiyle kendilerinin de bu örgütten oldukları imajı oluşturulmaya çalışılıyor!

   Başkan Yazgı´yı siyasete atıldığı günden itibaren tanıyorum.

   Dedesi Aksaray´ın namlı zabıtası Bıyığın Şammas´la tanışmasam da babası merhum Hadi ağabeyi Milli Görüşün samimi bir neferi olarak tanıdım.

   Ayrıca 17-25 Aralık´ın ardından da adaylığı öncesi çıkartılan ve boşa çıkartılan dedikoduları da, Başkan Yazg´ının bu örgütün okulları ile diğer kuruluşlarına karşı sürdürdüğü mücadeleyi de bilen olarak bu suçlamalara kamuoyunun geneli gibi inanmadım.

   Hiçbir zaman dedikodular üzerinden de olaylara bakmadığımdan bu konuda da olabildiğince

Emin kaynaklardan yaptığım bire bir araştırmada söylenenlerin tamamen kişileri yıpratmaya dayalı bir algı operasyonu olduğunu!

    Bu operasyonla fitne tarafından aynı fikrin mensubu olan kişilerin bir birine tutturulmasından rant çıkmaz.

    Bunu isteyenler çok iyi bilsinler ki kendilerine ve destekçilerine buradan ekmemek çıkmaz.

    Aksine bu iftiralar er geç kendi ayaklarına dolaşacak!!!

     İki tarafı bir birine karşı suçlayanların söylediklerinin dedikodudan öte olmadığına kalıbımı basarım.

     Ola ki bu konuda istisnai bir gizli algı içinde olan aynı çizginin insanı olduğunu iddia edenler var ise bunlarda dinimizin tekniğine göre münafık iken, insanlara göre ise bunu yapan ikiyüzlüdür.

     Bununda dinimizde de hukukta da ağır cezai karşılığı bulunuyor. 

     Rabbimizin indindeki en kıymetli gün olan şu mübarek Cuma günü  özelde siyasi rant devşirmek  için yıpratılmak istenen Haluk Başkanın, dedikoduları çıkarttığı belirtilen ve Haluk Başkan  gibi ailesi ve kendisini de yakından tanıdığım kişinin de ?Ayrılıkta ,azap,birlikte ise rahmet olduğu? gerçeğiyle  fitnecilerin çıkarttıkları kazananı olmayan bu ayrıştırma oyununa kesinlikle gelmemeleri!!!, fitnecilere pirim vermemeleri gerekir.

   Oyuna gelinmesi halinde her iki tarafında/taraftarlarının da bundan zararlı çıkacağını bilmeleri.

   VEKİLLER  ARASINDADA HİZİPLEŞME YOK!!!

    Yapılmak istenen bu algı operasyonlarıyla ayrıca ilimiz milletvekilleri Ak Parti Grup Başkan vekili İlknur İnceöz´le Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay´ın bir grup,Başkan Yazgı ile  Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti´nin ise ayrı bir grup olduğu yönündeki dedikodularda bizzat kendileri tarafından 1.ağızdan yalanlandı.

     İlimiz milletvekillerinin,Başkan Yazgının  ve Ak Parti il Başkanı Abdulkadir Karatay´ın kendi görevleri çerçevesinde ihtiyacımız olan hizmetleri zamanında gerçekleştirmelerini, hizmetlerin engellenmesine ise asla ve kata fırsat vermemeleri.

       İNŞALLAH BU SON OLUR!!!

   26 Ağustos günü Şırnak´ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne bölücü terör örgütü tarafından yapılan alçak saldırıda yararlanıp tedavi altına alınan fakat tüm çabalara rağmen tedavi gördüğü hastanede şehit olan Özel Harekatçı hemşerimiz Vefa Altınsoy kardeşimizi dün ikindi Namazından sonra Aksaray şehitliğine göz yaşları içinde defnettik.

    Merhumun son şehidimiz olması dileğiyle  kendisine Yaratanımızdan gani,gani rahmet,ailesi ve milletimize ise  baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.

   Cuma´nız Mübarek olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


30.09.2016 08:14:50

Ali Genç

Baba´nın suçu evlattan sorulur mu

Baba´nın suçu evlattan sorulur mu