Hemşerimiz Yunus emre Hazretlerinin ?Elif okuduk ötürü,Pazar eyledik götürü,Tüm yaratılanları severiz Yaratandan ötürü? dörtlüğünde  vücut bulan Yüce dinimiz İslam´dan gelen inancım gereği insanlar arasında hiçbir ayırım  yapmasam da tek istisna olarak kendilerine Alman faşistler  tarafından2. Dünya savaşı öncesi ve savaş esnasında reva görüleni misli,misline Müslüman Filistinli kardeşlerimize uygulayan Siyonist Yahudileri sevmem!!!

            SEN İSTERSEN HAYAL DEĞİLDİR!

   Yahudileri bu insanlık düşmanı icraatlarından dolayı sevmesem de 20 asır önce sürgüne gönderildiklerinde söyledikleri? Sen istersen hayal değildir? vecizesinin doğruluğuna ise hayat tecrübelerimle ulaştığım sonuçlardan dolayı taktir ederim.

   İnsanların samimiyetle istemesi ve sadece istemekle de kalmayarak isteklerinin gerçekleştirilmesini aynı samimiyetle her zaman her yerde aralıksız olarak  istikrarlı bir şekilde sürdürmeleri halinde isteklerinin gerçekleşeceği konusunda bu günkü haberimizde bilgisini verdiğim mutlu son benzeri bir çok şeye ulaşmamı Yaratınım ben edna kuluna nasip etti.

   Samimiyetle istenildiğinde ulaşılacağına kanıt olan mutlu sonla biten birkaç başarımızı paylaşırsam bu söze neden inandığım daha iyi anlaşılır!!!

    Ulular, Ulusu Mabudumuzun bize bahşettiği samimiyetle istenildiğinde sonuca ulaşılacağını önce Vilayet olmamızın başarılmasıyla bize yaşattı.

   1987´nin Ramazan Bayramında Aksaray Gazeteciler Cemiyeti tarafından yayınladığımız Aksaray´ın ilk Bayram ve aynı zamanda da 4 renkli gazetesini yayınlamıştık.

   1980 Nüfus sayımı sonuçlarına göre Aksaray´ın o zamanki 31 ilin merkez ilçesinden nüfus olarak fazla,yüz ölçüm olarak ta büyük olduğunu kanıtlayan elimdeki belgenin ilham vermesiyle can dostum kardeşim ve meslektaşım merhum Çapan Tekeli ile ve bizlere kendi cürümlerince maddi ve manevi destek sağlayan onlarca hemşerimiz ve meslektaşımızın çabasıyla oluşturulan kamuoyu desteğiyle ?Olmaz? denilen şey başarıldı!!!

   Merhum Turgut  Özal,Mehmet  Altınsoy ile Raşit Daldal´ın ortak çalışmasıyla  15 Haziran 1989 günü TBMM sinde kabul edilen 3578 sayılı  kanunla 56 yıllık 2. İlçelik esaretimizin son bulmasıyla Vilayet olduk!!!

    Aksaray´ın vilayet olmasından sonra ise Üniversitemizin kurulması için verilen mücadele de 2005 yılı bitmeden dönemin milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz,Ramazan Toprak ve Ahmet Yaşar´ın perde önü ve arkası ve yine kendilerine  perde arkasında yardımcı olan hemşerilerimizin katkısıyla Hüseyin Avni Coş ilimiz Valisiyken ulaşılan başarıyla  kendi müstakil üniversitemize kavuştuk.

    İlk defa Aksaray´ın 59 yıl süren 1. ilçelik esaretinin sona erdirilmesini sağlayan 40 Nolu kanunun 13 Ekim 1920´de kabul edilmesi esnasında Burdur milletvekili Soysallı İsmail Süphi Bey tarafından gündeme getirilen.

     Ak Partinin ise 2004 ve 2009 Mahalli Seçim vaadi olan 2008 den itibaren ise her yerde aralıksız olarak yazılan onlarca haber ve köşe yazımla gündemde tutmamızın yanında ilimizin siyasileri,Meslek Odaları ve STK´ yetkilileri nezdinde ki  girişimlerimizle de  zinde tutulan geleceğimizin olmazsa almazı olan Aksaray-Ulukışla tren hattı konusunda ise 25 Haziran´da etüt proje tekliflerinin alındığının Milletvekilimiz Nevzat Palta tarafından verilen müjde ile 2. aşamaya geçildi.

    Kara Yollarına bulunulan yere ilimizin isminin ve mesafesinin yazılması konusunda ise 2013´ün Ramazan´ından itibaren aralıksız süren çalışmaların ilk etabı olan Ankara-Kulu makası arasına  Milletvekilimiz İlknur İncöez Hanım´ın  çabalarıyla konan levhalarla sona ermesi ile niyeti hayır olan azmin elinden hiç  bir şeyin kurtulamayacağı bir kez daha  kanıtlandı.

    Bu günkü haberimizin konusu olan ilimizin ismini gösteren Levhaların diğer tüm çevre illerin merkez ilçelerinin giriş ve çıkışlarına konmasıyla birlikte tüm yetkililer tarafından ilimizin istikbali için gereken yatırımlar konusunda da aynı azmin gösterilmesi.

     Bu samimi azimlerinin Cenab-ı Allah(C.C.)´tarafından başarıya ulaşılmasına vesile edilmesi dileğiyle Vekilimizin talimatıyla bize levhaların fotoğrafını ve bilgileri atan danışmanı Fatma Önder´e de teşekkür ederim.

     Cuma´nız Mübarek olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


10.07.2015 12:22:33

Ali Genç

Azmin Elinden

Azmin Elinden