Geçtiğimiz cumartesi günü bir dizi programa katılarak yapılan çalışmaları izledim. İlk olarak Gençlik ve spor Müdürlüğünde düzenlenen tekerlekli araba dağıtımına katıldım. Ardından Azmi Milli Un Fabrikasının müzeye dönüştürülmesi ile ilgili temel atma töreninin ardından ebru sanatı ile yapılan resim sergisine katılarak oradan Borsa ziyareti gerçekleşti. Ben öncelikle önceliği iki konuya vereceğim Borsa ziyareti ile ilgili izlenimlerimi yarın yazacağım.
Gençlik ve Spor Müdürlüğü gençlik salonunda yapılan tekerlekli sandalye dağıtımına katıldım. Aslında bir duruş sergileyerek bu müdürlüğümüze karşı tavrım belli. Bunları burada yazmak istemiyorum, ama burada ki yanlış kadro istihdamı ile ilgili sıkıntıları biliyorum ve gerekli yerlerle paylaşıyorum. Paylaşmaya da devam edeceğim nedeni ise iktidarı eleştirenlerin sus payı ile burada baş tacı edilmesi. Durum da yumuşak ve tatlı dille geçiştirilmeye çalışılması.
Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır, kimse ben engelli olmam diyemez. Cumartesi günü burada gördüğüm engelli kardeşlerimizin aileleri de onların yanında idi. 10 tane engelli yavrumuza tekerlekli araba dağıtıldı, kekçe gençler ve çocuklar daha çok plastik kapak toplayıp daha çok engelli çocuklarımıza araba kazandırılabilse.
Bu toplantıya Sayın Valimiz Selami Altınok, Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ve merkez ilçe Başkanı Haluk Yazgı ile birlikte engelli çocukların aileleri ile meslek kursunu bitiren gençlerimiz katıldılar.
Burada tören öncesi Sayın Valimiz ile sohbet esnasında çok önemli bir konu gündeme geldi ve Sayın Valimiz de gereğinin yapılmasını istemiş. Orhan Ağaçlı da yıllarca muhasebecilik yapan Mehmet ağabey uzun süredir yaşam mücadelesi verdiği rahatsızlığa yenik düşerek vefat etmişti. Kendisine Allahtan rahmet yakınlarına Başsağlığı diliyorum.
Cenaze nedeni ile hastaneye giden Sayın Valimiz ziyaret esnasında Morgla Diyaliz merkezinin yan yana olduğunu görünce çok rahatsız olmuş ve sinirlenerek Hastane Sekreterine ve yardımcılılarına kızarak; ? bu morgla diyaliz merkezini birbirinden derhal ayırın. Böyle bir psikoloji bozan bir durum olamaz. Diyalize gelen hastaya sonun burası diye morgu mu göstermek istiyorsunuz? Nereden bulacaksanız bir yer bulup diyaliz merkezinin yerini değiştireceksiniz, gerekirse makam odalınızı değiştirip oraya yerleştireceksiniz. Nerede oturursanız oturun, ama insanların psikolojisini bozacak iki üniteyi yan yana olmaktan bir an evvel ayırın? diyor.
Böyle bir düşünceye şapka çıkarılır, burada Sayın Valimiz bunu görür görmez düşününce neden yetkililer düşünememiş hayret ettim. Şu olabilir sağlık ekipleri sürekli hastalarla yakın olmaları nedeni ile gayet normal karşılayabilirler. Çünkü onlar için hastalık günlük olay gibi gelir. Bende bir zaman mezarlıklar müdürü iken ölüm sıradan gibi geliyordu bana. Yani orada çalışanlar için bunlar normal olabilir ama oraya gelenler için normal olmaz. Bu psikolojiyi iyi hesap etmek lazım.
Öğleden sonra Azmi Milli de ki temel atma törenine katıldım. Sayın Belediye Başkanı Nevzat Beyi tarihe sahip çıkması adına teşekkür ediyorum. Zinciriye medresesini aldı, eski tarihi evlerin onarımını yaptı, tarihi köprülerimizin bir kısmı devam ediyor. Kılıçaslan Hamamı tadilatı devam ediyor burada yep yeni bir tarih ortaya çıktı. Şimdi de Azmi Milli gibi bir tarihi onararak içindeki malzemeleri müze olarak halkın ziyaretine açmaya çalışıyor. Ben ilk defa bu kadar tarihimize sahip çıkan bir başkanı görüyorum bundan dolayı da kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum.
En son söz alan Sayın Valimizin konuşmalarında şu ibareler çok önemli, ? Gökdelenler, binalar dünyanın her yerinde yapılıyor. Birbirine benzeyen apartmanlar her ülkede var. Ama tarihimizi ve ecdadımızı hatırlatan bu binalar her yerde yok, önemli olan bunu yaşatabilmektir? dedi.
Bu toplantıya da Milletvekillerimiz, Ak Parti kurmayları ve vatandaşlar katılarak temel atıldı. Burada Zinciriye medresesindeki ebru sanatı ile Belediye öncülüğünde yapılan kurs sonunun da kursiyerlerin yaptığı resim sergisi gezildi. Hakikaten ben birçok resmi sanki ebru ile değil de elle çizilmiş zannettim. Çok güzel çalışmalar ortaya konmuş emeği geçenlere teşekkür ederim.


26.05.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Azmi Milli müzeye dönüşüyor

Azmi Milli müzeye dönüşüyor