Bugün çoktandır ele almadığım bir konuyu işlemek istiyorum. Düşen kasaba Belediye Başkanlarının bazılarını hiç görmemeye başladım. Bu konuya değineceğim, ama önce Salı Günü Ak Parti İlçe Teşkilatının hükümet meydanında halka dağıttığı ayrandan bahsedip konuma geçeceğim.

      Ak Parti Merkez İl ve İlçe Teşkilat Başkanlarının Ankara da toplantıda olmasına rağmen Yılmaz İlhan öncülüğünde Sayın Başbakanın Milli içeceğimiz ayran sözüne destek vermek üzere teşkilattaki diğer arkadaşları ile birlikte saat 13.00 başlayan ayran dağıtımı yaklaşık bir buçuk saat devam etti.

       Halkın yoğun ilgisi ile karşılanan bu dağıtım vatandaşlarda alkışlarla desteklediler. Dağıtıma destek olmak için Belediye Başkanı Nevzat Palta da bir süre İlçe Teşkilatı ile birlikte ayran dağıttı. Ayran dağıtımı hazır ayranla birlikte yayık ayranı olarak da dağıtıldı. Yayık ayranına vatandaşlar büyük ilgi gösterirken tertip komitesinden Yılmaz İlhan ve Belediye Başkanı Nevzat Palta birer konuşma yaptılar. Konuşmalarında milli içeceğimize vurgu yaparlarken Sayın Başbakana da destek oldular.

       Dün de ben bu konu ile ilgili bir yazıyı kaleme almıştım. Hakikaten vatandaşlarımızın buna destek vermesi de çok önemli idi. Daha sonra ilçe teşkilatı ile beraber meydandaki gölgede oturan vatandaşları dolaşarak Ayran dağıtan Başkan Palta bu arada vatandaşlarında dertlerini dinledi. Aslında bu şekilde vatandaşların bire bir dertlerini dinleyerek birinci ağızdan problemleri duymak fevkalade yararlı olduğu kanaatindeyim. Ayran dağıtımını akıl eden ilçe teşkilatına teşekkür ederim.

       Gelelim küskün Belediye Başkanlarına, daha önceleri her etkinlikte gördüğüm bazı kasaba Belediye Başkanlarının bir kısmını göremez oldum. Bunların içinde hatta İstanbul da Ak Parti teşkilatlarında görev aldığını söyleyerek aday olup kazananları da göremiyorum. Belediyelerin düşüşünü kimse sağlamadı, nüfus düştü ve Beldelikten de düştü.

       Bunun faturasını İktidara kesmek yerine biraz vicdanlı olmaya bakmak lazım. Kasabanızdan büyük hatta iki katı nüfusu olan köyler, hak alınmaz diye pembe köşk gibi döşenmiş odada oturma uğruna bunu savunmak biraz vicdan işi olsa gerek. Halkına hiçbir hizmette bulunmayacaksın, maaşını alıp konforlu odada oturacaksın bunun neresi hizmet? Köyler çok kasabadan daha iyi hizmet almaktadır. Köylerde insanların ayakları çamura değmezken çok kasabada kışın çamurdan çıkılmıyor.

      Bir büyüğümüzün beraber olduğumuz toplantıda bir fıkra anlattı. Bu toplantıda bir Belediye Başkanımızda vardı. Ben anlatanın ismini vermeyim bende kalsın. Bu fıkrayı sizlerle paylaşmak isterim, yalnız eksik tarafları olursa anlatan büyüğümüz beni bağışlasın.

      Şehre hiç gelmeyen bir yaşlı köylü vilayete gidip Vali Beyle görüşmek ister. Sora sora valiliği bulur, valiliğe girerken her halde burası cennet der. Adam derme çatma perişan bir yaşamdan Vali konağına gelmiş, halı konfor görmemiş. Valinin makamına girince baksa her taraf da konfor ve çiçekler.

       “ burası herhalde olsa olsa cennet, cennetin en köşesinde oturanda Allah olsa gerek” demiş. “selamın aleyküm ya Resulallah” der.

     Vali bey şaşırır, “ adam sende ne Haşa Allahı” der. Adam bu sefer ya burada oturan Allah değilse herhalde peygamberdir diye bu sefer; “ selamın aleyküm ya emirel müminin” der.

      Vali yaşlı adam sen kafayı mı bozdun ne Peygamberi diye adama kızar. Adamı ya acaba yanlış mı söyledim Allah değil, Peygamber değil. O zaman bu cennette oturan olsa olsa halifedir;

       “ selamün aleyküm ey adaletin temsilcisi halife” der. Tabi vali iyice sinirlenir ve yaşlı adamı dışarıya çıkmasını ister. Yaşlı köylü de bu sefer o makamda oturana sinirlenir;

       “ Allah değilsin, Peygamber değilsin, Halife değilsin be kâfir adam Allahın cennetinde ne işin var” diye çıkışır, çıkar gider.

        Tabi bu bir esprili kıssa, ama alması gerekenler hissesini alabilirler. Çok kasaba Belediye makamları sekreterli konforlu nerde ise Vali konağı. Altlarında son model arabalar, nüfuslarına bakıyorsunuz köyden küçük. Hizmet dersen hiç yok, be kardeşim bu cennet gibi odalarda oturmak bir vebal değil mi? Bana göre bu kırgınlıklar bu makamlardan mahrum kalma kırgınlığıdır. Ortaköy ilçemize gidiyorum en çok düşen belde burada bir etkinlik olsa bütün Belde Başkanları orada. Bu biraz da İl Belediye Başkanlarımızın tamamını kapsasın. Tabi bu sözüm geneline değil küskünlere.

       


1.05.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Ayran Dağıtımı ve Küskün Başkanlar

Ayran Dağıtımı ve Küskün Başkanlar