Geçen hafta Milletvekilimiz Sayın Cengiz Aydoğdu ile baş başa bir süre hasbihal ettik. Ettiğimiz sohbet geniş teferruatlı idi. Tabi sizlerle paylaşacaklarım  var paylaşmayacaklarım var. Ben brokrasiden gelen ve ulusal medyada köşe yazarlığı yapmam nedeniyle neyin nerede ve neyin paylaşılıp paylaşılmayacağını bilen birisiyim. Tabi bu duruş ve düşünce beni bağlar. Bundan dolayıda kimseyi suçlamak gibi bir düşüncem yok. Her koyun kendi bacağından asılır.

     Konuya girmeden bu konuyu teyit etmek için bir hususu hatırlatmamda yarar var. Eski Milletvekillerimizden Sayın Ahmet Yaşar ağabeyin kardeşinin cenazesine Sayın eski Bakanımız Ali Rıza Alaboyunla beraber gitmiştim. Cenazeden sonra Ortaköy Ortabahçe de çay içmeye gitmiştik. Orada Eski Valimiz Selami Altınok, Ali Rıza Bey, Eski Ak Parti il Başkanı Fatih Yıdırıcı, Ortaköy Kaymakamı, birde Selami Beyin Misafiri Konya Karatay Kaymakamı ve ben vardım.

      Sohbet çok koyu, devletimizin işleyişinden tutun. Selami Beyle Kaymakam Beyin Güneydoğu illerinde beraber çalışmalarına kadar devam ederken. Konu 28 Şubat döneminde kaymakam Bey Selami Beyle beraber yaşadıklarını anlatırken, kaymakam Beyin aklına birden ben geldim. ? Aramızda Gazeteci olduğunu unuttum, konuyu değiştiriyorum? dedi.

       Araya Selami Valimiz girdi, ? benim yanımda nasıl konuşuyorsan konuş, Erdoğan Bey burada Gazeteci olarak bulunmuyor, bir dostumuz olarak burada. Hem o nerede neyi yazacağını iyi bilen bir dostumuz? demişti.

     Bu düşünceye sahip olmak benim için bir şeref. Ben devlet terbiyesi almiş bir gazeteciyim. Devletin üst kademesinde o kadar insanla beraber olmuşum. Ama onlar bende saklı kalmıştır. Aynı düşünce ve fikre aynen sahibim, bu düşüncemden asla taiz vermem bu böyle biline.

      Cengiz Valimle de sohbetlerimiz olur ve olmuşturda. Konu köy yolları idi. İlimizin bazı yolları Özel İdaremiz tarafından hummalı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Sayın Vekilimiz bunlardan bahsetti, artık ufkumuzu geniş tutmalıyız diyerek bu çalışmalardan bahsetti.

      Artık bunlar bir başlangıç, ilimizin tüm bağlantı yollarının genişlemesi lazım dedi. Bu konuda yaptıkları çalışmaların devamını sağlamaları gerektiğininden bahsetti. Mesela, Eskil Eşmekaya yolundan, ekecik bölgesi Ortaköy yolundan, Aksaray Helvadere güzergahından, Turizm bölgesi Ihlara yolunun yapımının devam ettiğinden, Ağaçören bölgesinin yolundan ve bunun Sarıyahşi bölgesine uzanmasından söz etti.

     Bu yolların başlaması ile diğer köy ve kasabaların yollarınında bundan sonra genişleme taleplerinin olacağını bunları karşılamamız gerek dedi. Gerçekten bu düşünce fevkalade güzel bir düşünce.

      ?İlimizde iktidar var, milletvekilleri var, bu hizmetlere odaklanmalılıyız. Dedikodulardan uzak özel hesaplardan bertaraf olarak ilimize neler yapabiliriz bunun çabası içinde olmalıyız? dedi. Bu arada Aksaray merkezde Haluk Başkanın ilin her yerini şantiyeye çevirdiğini müthiş bir çalışma içinde olduğunu övgü ile bahsetti. Şimdi çalışmalardan dolayı ufak tefek sıkıntılar olabilir. Ama hizmetlerin ve projelerin bitişinde herkes bu hizmetten menmun olacağını söyleyerek aynı şevk ve heyecanla çalışmalıyız dedi. Bu düşünceye şapka çıkartılır.

      Devlet terbiyesi alması, devletin üst kademesinde idarecilik yapması fevkalade bir anlayışının olduğunu görmek şahsen beni mutlu etmiştir. Valilik tecrübesinin olması, hizmetlerin nasıl dağılacağına vakıf olması aslında bir kazanç.

     Geçen hafta ve bu hafta sonu gittiğim bazı yerlerdeki çalışmalar göz ardı edilemez. Eskilin yolunun genişleme çalışması fevkalade. Aynı şekilde ekecik bölgesinin Ortaköy bağlantısı aynı şekilde. Ihlara yolu devam ediyor. Sağlık Helvadere yolu aynı şekilde.

      Tabi Sayın Valimiz aykut Pekmez´in çalışma azminide unutmamak lazım. Cesur ve cesaretli bir şekilde Sayın Valimiz bu hizmetlerin bir baş parçasıdır. Kendisinede teşekkür ediyoruz.


10.07.2017 08:42:45

Erdogan Kaya

Aydoğdu ile köy yolları hasbihali

Aydoğdu ile köy yolları hasbihali