Teklif laf olsun diye yapılmamış.

Yani istenen hizmet karşılığında yapılan taahhütte cahil cesaretiyle de verilmemiş.

İstek ?Biz söyleyelim de üstümüzde kalmasın? diye de her hangi bir siyasi sebeple de iletilmemiş.

 Dile getirilen mesele için kılı kırka yarmışlar.

Doluya da, boş ada koymuşlar.

İnce eleyip sıkça da dokumuşlar ve sonuçta ayakları yere basın bir teklifte bulunmuşlar.

Bahsettiğim konu gerçekten birçok yönüyle ülkemizin en avantajlı konumunda olduğumuz ?Milli Otomobil(Yerli Otomobil) ?projesinin ilimizde gerçekleştirilmesi için ATSO Başkanı Ahmet Koçaş tarafından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ne yapılan  1000 dekarlık arsa taahhüdü.

 Öncelikle mevcut teşvikteki avantajımız.

 Ardından ise mevcut kara ulaşımımız ve bu sene ihalesinin yapılıp inşaatına başlanacağı en son 10 Şubat Cuma günü ilimizi yanlarındaki bakanlarla birlikte ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından belirtilen Aksaray-Ulukışla ve Aksaray-Konya, Aksaray-Nevşehir tren hatlarımızın avantajı.

Yine 5 Şubat Pazar günü ilimizi ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından ilimize ait yapılacağı belirtilen hava limanı.

 Mercedes gibi bir dünya markasının Aksaray Kamyon fabrikasında gerçekleştirdiği her gün artan ve gelişen üretiminde kullandığı her geçen gün oranı da artan sağlam ve kaliteli yerli parçaların temininde sıkıntı çekilmemesi.

 Yine başta Mercedes´in üretiminde kullanılan bir çok yedek parçanın OSB´deki Sarıgöz Otomotiv,Aytaç Makine,Oruçlar Dorse,Star depo,Sarsılmazlar dorse,Elmacılar Karasör ve dorse ,Politek,Mağna tomotiv,Aksaray Moderen Otomotiv ve Motoysan başta olmak üzere  mevcut bir çok kuruluş zaten  Yerli Otomobilin  ihtiyacı olan bir çok  gereksinimi karşılayacak sanayimizde mevcut.

ŞİMDİ SIRA SİYASİ İRADENİN SAMİMİ DESTEĞİNDE!

 Ataları ve Ecdatlarına rahmet olsun Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve arkadaşlarının uzun araştırma istişareden sonra yazının girişinden itibaren belirttiğim gibi ayakları yere basan Yerli Otomobilimizin ilimizde üretilmesi halinde fabrikanın kurulabilmesi için 1000 (Bin) dekar arazinin bağışlanacağının taahhüt edilmesi gerçekten ilimiz ve ülkemiz için taktire şayan bir samimi çabadır.

   OSB´deki TOBB Teknik Okulunun açılışında hemşerimiz  Hisarcıklıoğlu´na yapılan teklifin gerçekleşmemesi için bir sebep yok!!!

    Bundan sonrası öncelik ilimizin milletvekilleri Ak Parti Myk üyesi ve Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz,Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti olmak üzere diğer iktidar ile muhalefet partilerindeki siyasilerle ilimizin mülki ve diğer atanmışlarında.

   Ardından isme tüm Meslek Odaları ve STK´larıyla basının çabasında.

  SAMİMİ ÇABAYLA İLKLERİMİZE YERLİ OTOMOBİLİDE EKLEMEK MÜMKÜN!

   Yazının girişinden itibaren sunduğum artılarımızın göz önüne alınarak tarih boyunca maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan  sayısız ilkler ve teklerin merkezi iyi insanlar, zaferler diyarı, Selçuklunun şanlı başkenti, dini önderler ve  kahramanlar diyara,11000 yıllık geçmişiyle Şehirlerin de atası olan Aksaray´ın bu ilikleri ve teklerine yerli Otomobilimiz inde eklenmesi mümkün.

   Bunun için iğne ucu kadar sorumluluğu olanların her türlü taassuptan uzak durularak  konunun gereğinin yapılması ve bunu gerçekleştirenlerin bu milli yatırımın maddi ve manevi getirilerinden faydalanmaları dileğiyle.

   Cuma´nız mübarek olsun.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


18.08.2017 00:02:16

Ali Genç

Ayakları yere basan teklif!

Ayakları yere basan teklif!