Mart sonunda önemli iki sivil toplum kuruluşu seçimleri var. Borsa seçimleri bir önceki seçime göre sessiz ve derinde giderken, Atso seçimleri sanki ilde Milletvekili seçimi var gibi kıran kırana bir yarış içinde gidiyor. Temennim o ki, seçimler provoke edilmedin ve belden aşağıya vurulmadan bir dostluk havasında geçmelidir. Seçimleri kirletmek isteyen kim olursa olsun kuruluşlara üye olanlar bunlara fırsat vermeden boylarının ölçülerini vermeliler.

     Aksaray bizim ve bu şehirde yaşayacağımıza göre, yine herhangi bir şekilde bu şehirde birbirimizi görüp bir yerlerde karşılacağız. Bu nedenle seçimlere nifak girmeden kardeşlik ve beraberlik içinde gidilmesi dileğimiz.

      Borsa seçimleri geçen dönem çok farklı ve çekişmeli geçmişti. Mevcut Başkan Hamit özkök dışında ikinci bir adayı ben duymadım. Varsa da bununla ilgili bir duyum almadım. Zaten Hamit Başkan rakipsiz gibi görünüyor.

     Borsa seçimi Atso seçimine göre biraz daha derli toplu bir vaziyette. Burada guruplar ve çok çeşit meslek sahibi seçimi yok. Bundan dolayı Borsa seçimi daha rahat görünüyor. Zaten bu seçimde de çok fazla bir seste yok.

      Başkan Özkök Başkanlığa geldikten sonra Borsa tağa kalkarak gerçekten Türkiye´de adından söz ettirir duruma gelmiştir. Hamit Başkan ve ekibi gerçekten çok önemli hizmetler yapmıştır. Yaptıkları Borsa binası bile yeterli.

     Bunun dışında hayvan pazarı, Toprak Mahsulleri deposunun alınması, Aratol ve Eşmekaya bölgesine Ofis yapılması ayrı bir güzelliktir. Bunun yanında canlı hayvan barınağı da ilimiz için çağdaş bir gelişmedir.

     Yine Borsa tarafından yapılan fuarlarda ayrı bir başarıdır. Ben şahsen bu döneme kadar Borsanın fuar açtığını hiç görmemiştim. Her iki sivil toplum kuruluşunun el ele vererek meslek okulu kazandırmaları da ilimiz için bir kazançtır.

      Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ise Ahmet Koçaş başkanlığında Aksaray bu kurumu yakından tanıma imkanı bulmuştur. Pırıl pırıl yepyeni göz kamaştıran binasını Aksaray´a kazandırmıştır. İki katlı ufacık bir yerden kurtulup modern bir bina tamamlanmıştır.

       Ahmet Koçaş tanıdığım kadarı ile babamın oğlu değil. Ama mütevazi, güler yüzlü, çalışkan ve alanında başarılı bir Başkan. En azında bir duruş ve vizyonu bulunmaktadır. Bundan dolayı odayı yeterli temsil ettiği kanaatindeyim.

      Kendi üyelerine ve girişimcilere açtığı kurslar, kurslar, yine üyelerinin ticaret alanında istifade etmesi için kurum ve kuruluşlarla görüşmeler sonucu onlara kolaylıklar istihdam etmesi bir girişimciliğini göstermektedir. Açtığı fuarlar ilimize ayrı güzellikler oluşturmuştur.

Aksaray için birlikte kazandırdıkları meslek okulu çocuklarımız için bir güzel gelişmedir. Aynı şekilde Organize Sanayi bölgesine yeni müteşebbislerin kazandırılmasındaki gayret ve çabaları takdire şayandır.

       Ben eskide Borsa Genel Başkanlarını televizyondan görürdüm. Bu iki Başkanın Ankara ile diyaloğu sayesinde Genel Başkanı sık sık Aksaray´da görme imkanı bulduk. Yine bu güzel diyalog ve samimiyet ilimize bir okul kazandırmıştır.

      Aday olan kimseyi ne küçümsüyorum, ne de basite alıyorum. Elbette herkesin dağarcığında bir şeyler vardır. Tabi ki, meclis üyeleri olacak, ben tüm meclis üyelerimize başarılar diliyorum.

      Ancak ilimizi temsil konusunda seçilecek kişiler bizi Ankara´da temsil ederken ezilip büzülmesin. Yaptığı iş ve duruşu ile bize layık olmalılar. Bundan dolayı Meclise seçilecek üyelerin kim olduğuna takılmadan Koçaş´ın Aksaray için yeniden o koltuğa oturmasını temenni ediyorum.


11.03.2018 23:37:44

Erdogan Kaya

Atso ve Borsa seçimine doğru

Atso ve Borsa seçimine doğru