Bugün 11000 yıla yakın geçmişi ve bu muazzam tarihi geçmişinde yeryüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi.

    İyi insanlar,Zaferler diyarı ve Selçuklunun Şanlı Başkenti,3 semavi dinin merkezi Aksaray´ımızın 59 yıl süren hiç hak etmediği, asla ve asla da hak etmeyeceği 1. ilçelik esaretinden kurtarılmasını sağlayan 40 Numaralı kanunun BMM´ sinde kabul edilişinin 95. Yıldönümü.

   Hiç hak etmediğimiz ve bizi adeta yer yüzünden silen 59 yıllık ilk esaretimizi sonlandıran Kanun´u teklif edenle,bu kanunun gündeme gelmesini sağlayanla,yine bu kanunun kabul edilmesine oy verenler belli!!!

   Bunun la ilgili Meclis tutanakları elimizde olmasının yanında bu konuda yaptığım araştırmalarla kabul edilen kanunla ilgili yapılan perde önü ve arkasındaki daha önce yeri geldiğinde defalarca yaptığım haberler ve köşe yazılarımda kullandığım bilgilerde elimde.

   Tüm araştırmalarımdan çıkan sonuçla ayın 14´ü gibi açık olan bu çalışmanın kahramanlarının birincisinin bu konuda Atatürk´ü ikna eden memleketimizin hayırlı evlatlarından Çorakçı zade Kara Vehbi(Vehbi Çorakçı) ve geleceğini Atatürk´ü o zamanki Meclis Başkanı Mustafa Kemal Paşadır.

   Aksaray´ın 56 yıl süren ikinci ilçelik esaretinden kurtarılmasını sağlayan kurmaylarda aynı şekilde 1. Vilayetliği gerçekleştirenler gibi hepside bellidir.

   Çünkü Vilayet olmamızın ilk kıvılcımı olan 1983´ün Ekim ayının sonundaki Hükümet meydanında yapılan ANAP mitinginden 1987 yılının Ramazan Bayramına kadarki gelişmeleri bilen yaşayan tek kişi olarak kesin ve net bilgilerin yanında bu konudaki belgelere de Aksaray´da sahip olan tek kişiyim!!!

   Yine 1987 yılının Ramazan Bayramı gazetesinde bu konudaki manşete ilham veren belgeyi de hazırlayan ve bu konudaki ilk talebimiz olan Gazetenin manşetinde kullanılmasına da vesile olanım!!!

   O andan itibaren vilayetliğimizin gerçekleşebilmesi için merhum Turgut Özal,Mehmet Altınsoy ve Raşit Daldal´ın elinin güçlenmesi için kamuoyu oluşturmak için çıkartılan gazeteleri de  can dostum,kardeşim ve meslektaşım merhum Gazeteci-Yazar Çapan Tekeli ile birlikte bize destek olan ve yine her vesileyle isimlerini belirttiğim insanların çabalarıyla çıkarttık.

  Bu gazetelerin yanında liderlerle görüşme ve kendi gazetelerimizde kamuoyu oluşturulmasını yukarıda belirttiğim  gibi bize yardımcı olanların desteğiyle sağlayan merhum Çapan Tekeli ile ikim iziz.

   Aksaray´ın il olmasının ilk yıldönümünden 1993´e kadar kardeşim Çapan Tekli ile birlikte,onun vefatından günümüze kadarda sürdüren tek kişiyim!!!

   Cenab-ı Allah(C.C.)?Ne ile gelirseniz gelin sizi af ederim, fakat kul hakkı istisna!?diye belirtmesine rağmen geçen sene 15 Ağustos´ta yapılan bilgilerin tamamı, belgelerin ise  genel çoğunluğu benden alınmasına rağmen vilayet olmamızdan 17 ve 18 sene sonra yazılan yazılar sanki vilayetlik mücadelesini sağlayan yazıları gibi kutlama broşüründe verildi.!!!

   Bu kadar net ve kesin bilgiye rağmen Aksaray´ın vilayet olmasından 17 ve 18 sene sonra yazılanları mücadele yazılarıymış gibi gösterip bu kutlu çalışmaya akla ziyan zorlamayla ortaklar bulanlar acaba Atatürk ve Vehbi Çorakçı ´ya da zorla  başka ortak veya ortaklar bulabilecekler mi?!!!

   Bu dünyada yenen hakkın sahiplerinin haklarını almalarına kadar mahşer meydanında bekleyecek olanların bu manevi emri düşünerek iş,işten geçmeden gereğini yapmalar dileğiyle.

   Birinci Vilayetliğimizin 95. Hakkımız olan hizmetlerin alınması için 3 Bakanımız Ali Rıza Alaboyun,Cenap Aşçı ve Selami Altınok, Ak Parti grup başkan vekili İnceöz,3 Milletvekilimiz Palta,Yaldır ve Tolga,Vali Ataklı ,Başkan Yazgı,İGM Başkanı Tüzün´le birlikte ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleri tarafından gereğinin yapılması.

    Bulundukları makamların gereğini yapmayanların bunun hesabını Allah(C.C.)´ya ve milletimize veremeyeceklerini de bilmeler dileğiyle 1. Vilayetliğimizin95. Yılı kutlu olsun.

YARIN HİCRİ YILBAŞINDA YAPACAĞIMIZ DUALAR ANKARA´DA KAYBETTİĞİMİZ TERÖR MAĞDURLARININ RUHLARINA!!!

   Yarın Yeni Hicri yılbaşı.

    Bu gün akşamdan başlanarak yapacağımız ibadetlerle dualarımızı başta Peygamberlerimiz olmak üzere tüm geçmişlerimizle birlikte Cumartesi günü Başkent Ankara´da meydana gelen hunhar terör eyleminde katledilenlerin ruhlarının şad olması,yaralıların şifa bulması için kendilerine hediye etmeyi lütfen unutmayın.

   Yaratanımızdan ülkemizle birlikte tüm insanlık alemini bu ve benzeri terör belalarından korumasını ve milletimizin birliğini kıyamete kadar daim etmesini niyaz ediyorum.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


13.10.2015 14:18:23

Ali Genç

Atatürk ve Vehbi Çorakçı yada Ortak bulurlar mı?

Atatürk ve Vehbi Çorakçı yada Ortak bulurlar mı?