Bu mantık benim değil CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu´nun.

   Kılıçtaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Ak Partiye üye olmasından sonra yaptığı açıklamada sayın Erdoğan´ın Partisine üye olduktan sonra sadece Ak Partililerin Cumhurbaşkanı olduğunu söylemesi mantığıyla öncelikle Atatürk´ün Türkiye Cumhuriyetinin değil de sadece CHP´nin Cumhurbaşkanı olduğunu belirtmiyor mu? !!!

ATATÜRK CUMHURBAŞKANI OLMADAN ÖNCEDE,SEÇİLDİKTEN SONRADA CHP´NİN GENEL BAŞKANIYDI

   Mustafa Kemal Paşa 9 Eylül 1923´de kurulan CHP´nin genel başkanlığına 2 gün sonra yani 11 Eylül günü seçildi.

    21 Haziran tarihinde TBMM´sinde kabul edilen ve 2 Temmuz günü resmi gazetede yayınlanan kanunun kabul edilmesinden 5 ay sonra, yani 24 Kasım 1934´e kadar bu isimle, yani ?Mustafa Kemal?  ismi ile anılırken de hem Cumhurbaşkanı, hem de CHP´nin genel başkanı ve aynı zamanda da milletvekiliydi!

    21 Haziran günü TBMM´sinde kabul edilen 2587 sayılı kanunla Kemal Paşa´ya? Atatürk? soy ismi verilirken,17 Aralık günü ise çıkartılan yasayla bu soyadının başkaları tarafından kullanılması yasaklandığında da Cumhurbaşkanlığı ile birlikte CHP´nin genel başkanı ve milletvekiliydi .

ATATÜRK VEFATINA KADAR CUMHURBAŞKANLIĞI YAPARKEN CHP NİN GENEL BAŞKANI OLDUĞU GİBİ AYNI ZAMANDADA 2´Sİ CUMHURBAŞKANLIĞI ÖNCESİ,3´Ü İSE CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINDAYKEN OLMAK ÜZERE 5 DÖNEMDE TBMM´SİNDE MİLLETVEKİLLİĞİNİDE SÜRDÜRDÜ!!!

  16 Nisan Referandumunda seçmenlerin onayıyla getirilen ?Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde ?Cumhurbaşkanı seçilenin partisiyle bağının devam etmesinin önünün açılması sağlanmasına rağmen  Atatürk dönemindeki gibi   seçilecek olan Cumhurbaşkanı aynı zamanda da Milletvekili de olamıyor!!!

   Atatürk ise Cumhurbaşkanlığı öncesi 23 Nisan 1920´de Erzurum´dan-13 Ağustos 1923´de ise Ankara´dan milletvekili seçildiği gibi Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ise 1927,31 ve 35 yıllarında Ankara´dan milletvekili seçilerek Cumhurbaşkanlığı, CHP Genel başkanlığıyla birlikte Milletvekilliğini de vefatına kadar devam ettirdi.

KILIÇTAROĞLU´NUN BU MANTIĞINA GÖRE ATATÜRK´LE BİRLİKTE İSMET İNÖNÜ VE CELAL BAYAR´DA TÜRKİYE´NİN DEĞİ CHP VE DP´LİLERİN CUMHURBAŞKANLARIDIR!

    Kılıçtaroğlu´nun partili bir Cumhurbaşkanının tarafsız olmayacağı(!) gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Partisine üye olduğu andan itibaren Türkiye´nin değil sadece Ak Partililerin Cumhurbaşkanı olacağı(!) mantığına göre Atatürk´ün yanı sıra onun vefatından sonra 1938-50 yıllarında hem Cumhurbaşkanı hem de partisinin genel başkanı olan İsmet İnönü´de.

  22 Mayıs 1950 ile 27 Mayıs 1960 arası Cumhurbaşkanlığı yapan ve aynı zamanda partisiyle ilişkisi, yani üyeliği devam eden Celal Bayar´da Türkiye Cumhuriyetinin değil de sadece CHP´lilerin ve DP´lilerin mi Cumhurbaşkanlarıydı?(!)

KURUCU KADROLARI TARTIŞMALI HALE GETİRMEKTEN HERKES KAÇINMALI!

    Bulunduğumuz coğrafyadan gelen sayısız artılarımızın yanında aynı konumumuzdan dolayı bu topraklarda tarih boyunca bulunanlar gibi bizim yaşadığımız günümüzde karşılaşılan menfiliklerin en az zararla atlatılması.

    Bu menfilikleri olabildiğince müspete çevirmenin çaresi sürekli olarak tartışma oluşturmamak ve aksine birlik ile dirliğimizi oluşturacak söylem ve eylemlerden geçtiğinden mutlu istikbalimiz için millet olarak buna çok dikkat etmemiz.

    Bu çerçevede geçmişimizi ve geçmişimizi oluşturanları tartışmalı hale getirecek sözlerden de uzak durmamız.

   Bu birlik ve dirliğimizle  nice on yıllar belimizi büken koalisyon belasından ülkemizi kurtaran  oylamayı  sandığa giderek kabul eden milletin hür iradesinin ürünü olan sonuca saygı gösterilmesinin başta ana muhalefet Partisi CHP genel başkanı Kılıçtaroğlu olmak üzere herkes tarafından  gerekenin pozitif manada yerine getirilmesi ,aksinden ise mutlaka kaçınılması dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 

(*)Bu günkü yazımı kaleme alırken? https://tr.wikipedia.org/wiki/Soyad%C4%B1_Kanunu

http://akillica.blogspot.com.tr/2008/09/atatrk-ka-kez-ve-nereden-milletvekili.html?sitelerindekibilgilerden faydalandım. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Ali Genç.

 


8.05.2017 08:51:00

Ali Genç

Atatürk Türkiye´nin Değil de Sadece CHP´lilerin mi Cumhurbaşkanıydı?

Atatürk Türkiye´nin Değil de Sadece CHP´lilerin mi Cumhurbaşkanıydı?