Geçen hafta yapılan davete icabetle diğer meslektaşlarımızla birlikte ASÜ merkez Kampus’unda Rektör Profesör Mustafa Acar hocamızın misafiriydik.

   Rektör bize bir kısmı kendisinden önce başlatılan ve döneminde tamamlanan yatırımlarla,kendi döneminde başlatılıp geneli halen inşaat aşamasında olan hizmetleri tanıttı.

 BÜROKRAT AYMAZLIĞIYLA YAPILAN YER SEÇİMİNİN MENFİLİĞİNE BİR KEZ DAHA ŞAHİT OLDUK!!!

    Tüm spor dallarının milletler arası,hatta olimpik müsabakalarında  yapılabileceği stadyuma giderken kampus sahasında yapılan yeşillendirme çalışmalarında çekilen maddi ve manevi sıkıntılar anlatıldı.

   Bu sıkıntıların sebebi ”Bilmediğini” bile bilemediğinin farkında olmayan bürokratları ile kısmen de olsa dönemin atanmış ve seçilmiş mahalli idarecileridir..!!!

   Üniversitemizin temeli olan Meslek Yüksek Okulundan itibaren konunun teşvikçisi ve takipçisi olarak yer seçimi konusunda yapılanlara da direk ve dolaylı olarak şahit olmuştum.

    Kampusun kurulmasına karar verilen yerle ilgili dönemin milletvekillerinden Aksaray’ımızın iki elin parmaklarını geçmeyen efsane siyasetçisi Mahmut Öztürk’ün  zemin suyunun yakınlığını  her Aksaraylı gibi bildiğinden buranın yerine zemin suyu daha aşağıda olan Yapılcan köyü civarı veya o bölgede bir yerin ayrılmasını istedi.

   Mahmut Ağabeyin bu isteği Bürokrat aymazlığı ve kısmen de olsa  dönemin atanmış v e seçilmiş üst yönetenleri tarafından kabul edilmemesi nedeniyle sürekli olarak şahit olduğumuz Kampus içi ulaşım yollarının yapımından tutunda,kanalizasyon ve yeşillendirmeyle ağaçlandırma ve hizmet vermesi için yapılacak tüm inşaatların maliyetlerinin%100 artmasına sebebiyet verildi.

   Bu ziyaretimizde atletizim,yarı olimpik yüzme havuzu,bilimsel araştırma ve uygulama merkezinin yanında göğsümüzü kabartan milletler arası başarılara imza atan milli okçularımızın ve hocalarının başarılarına da şahit olduk.

   ÜSÜ YEREL’İ GÖZETİYOR MU?

   Sloganı “Evrensel düşünen,yereli gözeten” olan ASÜ acaba gerçekten yereli düşünüyor mu?

  Ben yereli düşünmenin lafta kaldığı kanaatindeyim.

 Çünkü yerel demek” o yerli” demek değil mi?

 Başta Rektör’ün o yerli olması veya en azından ikametini tam olarak oraya aldırması gerekmez mi?

  Devlet memurlarının ikametleri kadrolarının olduğu yer ise Mustafa hocamın kadrosu ASÜ’ demi? yoksa kendisinden önceki rektör gibi kadrosu geldiği Üniversitede mi?

 Eğer ki kadrosu oradaysa kendisi tam olarak yerel midir?

 Bir diğeri hangi üniversiteye giderseniz gidin buraların akademik kadrosunun ekserisinin mahallinden olduğunu görürsünüz.

   Sloganı mahalliyi düşünmek olan bizim üniversitemizde de öylemi?

    600 Akademik Personelin sadece %10 civarındaki mi Aksaraylı?

   Öyle ise %90’ı yerli olmayan akademik personeli ile hizmet veren kurum yereli düşünmüş olur mu?

    Acaba ihtiyaç olan kadrolara talep mi olmuyor?

  Yoksa bu talepler oluyor da bunlar çeşitli sebeplerle karşılanmıyor mu/karşılanamıyor mu?

  Akademik Kadrosunun %10 civarındakileri o yerden olan kendi sloganın gereğini yapıp yapmadığını kamu oyunun taktirine bırakıyorum?

  Üniversitemizin gerçekten sloganındaki gibi mahalliyi gözetmesi,bununla birlikte başta dosyası yıllar önce hazırlanan ve  Sağlık bakanının masasında bekleyen Tıp fakültemiz olmak üzere ilimizin ve bölgemizin ihtiyacı olan tüm yatırımların  yapılması için gerekenlerin gerçekleştirilmesi dileğiyle Mustafa hocam ve tüm kadrosuna başarılar diliyorum.

  Nasip olursa gelecek ayın sonundaki 2006’dan beri  Üniversitemizin temeli olan Yüksek okulun kurulmasında tuzu olan olarak Aksaray’daki medya mensupları içinden sadece tarafımdan her yıl aksatılmadan yapılan haberler ve köşe yazılarıyla takip edilen yıldönümünde konuyla ilgili övgü ve eleştirilerimi yazacağım.

   Cuma’nız Mübarek Olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


28.11.2014 00:00:00

Ali Genç

ASÜ Gerçekten yereli düşünüyor mu`

ASÜ Gerçekten yereli düşünüyor mu?