Bu cümleler Belediye Başkanımız Sayın Nevzat palta?ya ait. Geçtiğimiz Pazartesi gecesi kendisini Kanal 68 Televizyonunda canlı olarak konuk ettiğim Belediye Başkanımıza birçok soru sordum. Aksaray?ın önemli meseleleri üzerin söyleşi yaptığımız konulara Sayın Palta açıklık getirdi. Asfalttan tutun, kurtuluş yol genişletmesine kadar birçok konuyu gündeme getirdim. En önemlisi asfalt konusundaki şikâyetlerdi. Başkan; ?kışa kadar asfaltız yol bırakmama amacındayız? dedi.

       İlk sorumuz festivaldi Başkan ? festivaldeki yoğun ilgiden memnun olduğunu ve bu seneki katılım fevkalade idi? dedi. Akşam konserleri ile ilgili olarak halkımıza hem eğlence hem de manevi açıdan konserler verdirdik diyerek memnuniyetini dile getirdi.

       Geçtiğimiz aylarda proje yarışması ile Toki bölgesine yapılacak mesire alanının büyük bir engel çıkmazsa bu sene ihaleye verilip başlanacağını söyledi. Bu bölgemize de bir Kılıçaslan parkına benzer park yapacaklarını söyleyerek toki bölgesine müjde verdi.

       Asfalt konusunda vatandaşların dert yandıklarını söylediğimde; ? vatandaşlarımız müsterih olsunlar, hedefimizde bütün mahallelere girmek var. Kurduğumuz yeni şantiye ile aralıksız olarak asfalt üretiyoruz. Asfalt kesme aracımız ve bütün ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Bazı mahallelerin tamamını bitirirken, bazı yerlerde kısa yerleri bıraktık. Bunların altyapı sorunları var bunlar tamamlanınca buraları da asfaltlayacağız. Yani asfaltsız yer bırakmama hedefimizde? dedi.

         Ana caddelerdeki yapılan kaldırımların bir kısmının tamamlandığını ancak apartman kısımlarındaki yerlerin kaldırım sökerken bozulduğunu. Bu bozulan yerleri vatandaş mı yapacak Belediye mi yapacak? Mahallede vatandaş bizden soruyor diye sorduğumda; ? kesinlikle biz yapacağız kısa sürede tamiratına başlayacağız. Yasa gereği biz yaptığımız bu modern kaldırımlardan katkı almamız lazım. Ancak biz vatandaşımızdan katkı falan almayacağız. Aksaraylı hemşerilerimiz bu güzel kaldırımlara layık değil mi? Birçok ana caddelerde altyapı nedeni ile kaldırımlar çöküp bozuldu. Biz bu vesile ile caddelerimizi yeni kaldırımlarla güzelleştiriyoruz? dedi.

       Kurtuluş mahallesi yani bir nevi Bahçeliyi de içine katarsak Laleliye kadar bu bölgede bir çalışma var yollar genişletilirken yıkılan ev sahiplerinin durumu ne olacak ödeme yapılacak mı diye sorduğumda; ? zaten bu bölgede yıkılacak fazla ev yok, yıkılanların da bedeli ne ise ödeyeceğiz. Ancak bu mahalle sakinlerimiz ise yolun genişlemesi için üç mahallenin muhtarı ve sakinleri çok istekli. Yolun bir an evvel açılmasını istiyorlar, bizde bu sene bu yolu açıp genişleteceğiz? dedi.

         Kılıçaslan parkının ikinci etabının bu sene biteceğini ve ?vatandaşın bu bölgedeki parka yoğun ilgisinin olduğunu. Üçüncü etap için projelendirme çalışmamız devam ediyor. Kısmet olursa bu üçüncü etabı da ustalık dönemimizde bitirmek istiyorum? dedi.

        Bir önemli konuya da sitemde bulunarak Kılıçaslan seyir tepesinin yapımı ile ilgili açıklamalara üzüldüğünü; ?  bu tepeye yapılan seyir tepesinin 13 milyona mal olduğunu söyleyerek müteahhidin paraları alıp kaçtığı ile ilgili iftiralar beni üzmüştür. Elinizin altında telefon var açın alo deyin ne kadara mal olduğunu söyleyeyim. 2 milyonu bulmamıştır, üstelik kimsede paramızı çalmamıştır. Devlet ihale şeklini bilmeyenler ihale durumunu bilmedikleri için ağzı olan konuşuyor. Hak edişi ne ise ona göre para verilir, nasıl olurda ihale bedeli peşin verilip müteahhidi kaçırırsınız? Böyle yalan ve iftira ancak bu kadar olur? dedi.

       Sanayi projesi ile ilgili kalıp kalmadığını sorduğumda; ? sanayi projesi devam ediyor, kalması söz konusu değil. Yeni iyeleştirmeler yapıldı bununla ilgili hemşerilerimizle görüşmelerimiz devam ediyor. Süreç bitmiş değil, hemşerilerimizin lehine yeni gelişmeler olmuştur? dedi.

       Somuncu Baba külliyesi ve camide teravihin kılınıp kılınmayacağı soruma ise; ? teravihte hem içerde hem dışarıda namaz kılınmaktadır. Çevre düzenlememiz de devam ediyor, son rötuşları yapılıyor. En kısa sürede bitirip görkemli bir açılışla açacağız? dedi.

 

       Birbirinde önemli konuları Sayın Başkana sordum ve kendileri samimi bir şekilde cevaplar vererek halkımızı ve kamuoyunu aydınlatmış oldu.


11.07.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Asfaltsız yol kalmayacak

Asfaltsız yol kalmayacak