Salı günü Ankara´ya bir dizi ziyaretlerde bulunma imkanı buldum. Önce eski Enerji Bakanımız şimdinin Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Alaboyun´u, ardından Ak Parti Genel Merkezini, daha sonra TBMM giderek önce Milletvekilimiz Mustafa Serdengeçti ve Cengiz Aydoğdu Beyleri ziyaret ederek hoş sohbetler etme imkanı buldum. Gurup Başkan vekilimiz İlknur Hanım ise Genel kurulda olduğu için kendisi ile görüşme imkanımız olmadı.

      Eski Enerji Bakanımız Ali Rıza Alaboyun Bey holdingin Sosyal Politikalar Bakanlığı yanındaki büyük binada holdingin ofisinde çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda Ak Parti Genel Merkezine 3 dakikalık bir yerde ki ofisinde görüştüm. Üç saat süren görüşmemizde geçmişi yad ederek hasret giderdik.

     Ali Rıza Beyle dostluğumuz siyaset ötesi bir dostluktur. Kendisi ile siyasetten önce başlayan beraberliğim hala devam etmektedir. Biz onunla bir ağabey kardeş dostluğumuz bulunmaktadır. Kendisini biraz siyaseti geriden izlemeye çekilmiş olarak gördüm. Bir başka adı ile ismini dinlendirdiğini düşünüyorum, zaman ne gösterir onu bilemem.

      Buradan Ak Parti Genel Merkezine geçerek, bazı görüşme ve ziyaretlerim oldu. Genel merkezden Meclise geçerek Milletvekillerimiz ile bir araya geldik. Cengiz Aydoğdu Bey Anayasa komisyon toplantısında olduğunu öğrendim.

       Mustafa Serdengeçti Beyi aradım beni beklediğini söyleyerek odasına çıktık. Mustafa Bey de benim çocukluğundan bu yana beraber olduğum bir kardeşim. Kendisi ile ben hiçbir zaman kopmadan fırsat buldukça görüşmemiz devam etmiştir. Yani onunla da siyaset ötesi bir dostluğumuz olduğunu söyleyebilirim.

      Mustafa Bey tam bir Anadolu çocuğu, şen şakrak, cana yakın bir Milletvekilimiz. İlimize geldiklerinde rahat bir ortamda görüşme imkanı olmadığı için genelde ayak üstü görüşmelerimiz oluyordu. Ama bu sefer bir 5-6 saat beraber olma imkanımız oldu.

       Aksaray ile ilgili bir çok konuyu konuştuk ve tartıştık. Sizlere aktaracağım en güzel haber ise, yük Treni ile ilgili müjde. Bu yaz Ulukışla hattı çalışmalarının başlayacağını, ilk etapta Ulukışla Aksaray arası yolun yapımı müjdesini verdi.

      Hızlı trenle yük trenin kesişerek birleştiği tek yerin Aksaray olduğunu bizlere aktardı. Biz sohbet ederken ilimizin yeni Ak Parti İl ve İlçe Başkanları Hüseyin Altınsoy ve Hamza Aktürk geldiler. Hep birlikte beraberce genç Başkanlarla birlikte Aksaray ile ilgili konuları konuşma imkanı buldum. En çok hoşuma giden ise, bu güzel samimi beraberlikti.

       Bu samimiyet devam ettiği sürece Aksaray için inşallah güzel şeyler olacaktır. Aksaray hep ne çekti ise hizipçilikten çekti. Birlik olmak demek hizmet demektir. Komisyon toplantısını bitiren Milletvekili Cengiz Aydoğdu Mustafa Beyin odasında olduğumuzu öğrenince kendisi nezaket gösterip Mustafa Beyin odasına geldiler.

     Cengiz Bey benim Lise yıllarından tanışıp konuştuğum arkadaşım. Cengiz Beyinde gelmesi ile kalabalıklaştık ve sohbet fevkalade idi. Konu yine Aksaray ve Aksaray meseleleri oldu.

     Gördüğüm kadarı ile hani davulun sesi uzaktan hoş gelir derler ya, Aksaray´dan bazı çalışma ve gayretleri görmediğimiz için eleştiri de yapıyoruz. İnanın Milletvekillerimizin ve teşkilat başkanlarının sadece dertleri Aksaray´a ne yapabiliriz konusu.

      Kafalarını hep Aksaray ile yoruyorlar ve çalışıyorlar. Cengiz Bey bürokrat olması ve devlet tecrübesi olması nedeni ile Ankara ayağındaki bürokrat arkadaşları ile tanışıklığı Aksaray için bir şanstır. Bunu değerlendirirken Genel merkez nezdinde de güzel kullanıyor. İlknur Hanım ise gurup Başkan vekili olması nedeniyle Mecliste olduğundan kendisi ile görüşme imkanı olmadı. Güzel bir günün ardından vekiller oturuma geçerken bizde geç vakit Meclisten ayrıldık.

 


cuma kürklü
7.02.2018 13:43:04
Mustafa bey bende severim muhabbeti sohbeti millet icraat bekliyor iyi niyetli olmak yemiyor lafla peynir gemisi yürümüyor bilirsin selamlar

cuma kürklü
7.02.2018 14:52:57
Mustafa bey bende severim muhabbeti güzel fakat millet icraat bekliyor iyi niyetli olmak yetmiyor girişgen ve iş yapan kişilere ihtiyaç var bilirsin lafla peynir gemisi yürümez derler selamlar

7.02.2018 09:16:06

Erdogan Kaya

Ankara´da siyasi ziyaretlerim

Ankara´da siyasi ziyaretlerim