Geçtiğimiz Çarşamba günü Naci Karaköy, Ramazan Öztürk ve Murat Göksu arkadaşlarla beraber Ankara´ya gittik. Hem ziyaret hem de siyaset koklamaya çalıştık. TBMM gittiğimizde nezaketen ilimizin dört Milletvekilini de ziyaret ederek sohbet etme imkanı bulduk. Daha sonra eski Enerji Bakanı ve Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyunu ziyaret ederek akşamın külliyeye bakan ofisinde uzun uzun sohbet etme imkanı bulduk. Tabi bu arada Meclis ve kulislerde aday adaylarını da görme imkanı bulduk.

        Ankara da kulis çalışması yapan aday adaylarının çoğunun müracaatlarını göremedik. Kamuoyunda isimleri dolaşan bir çok aday adaylarının müracaatlarını henüz görmüş değiliz. Neyi bekliyorlar bilmiyorum, ama isim falan yapmak mı istiyorlar.

         Benim bu güne kadar aday adaylarından sadece Volkan Eroğlu, Yusuf Kara ve Yılmaz Akbulut´un müracaat ettiklerini öğrendim. Son duyumlarıma göre mevcut Başkanların aday olmama engelinden Akbulut´un adaylık başvurusu yapamadığı şeklinde.

          Mevcut Başkan Sayın Haluk Şahin Yazgı zaten potansiyel aday olduklarından müracaat edemiyorlar, Başkanları Sayın Cumhurbaşkanı belirleyecek. Ama sadece aslanlar gibi ben aday adayım diyen Volkan Eroğlu´nu gördüm. Kendinden emin olmalı ki, adaylık için çok çalışıyor.

         Mecliste ilk olarak Sayın Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu Beyi ziyaret ettik. Cengiz Bey liseden tanıdığım bir dostum, ve hayatı bürokrasi içinde geçen bir Milletvekili. Kendisine elimde az kalan, ? Tarihten günümüze Aksaray? isimli eserimi hediye ettim.

        Çok emek vererek hazırladığım ve her köyle dost ve akraba olduğum bir çalışmadır. Cengiz Bey beni onura ederek, ? çok mutlu oldum ve okuyacağım. Her eser emek verilen bir çalışma, ama bu eser ilerde Aksaray için kaynak olacak bir çalışma olmuş. Çalışmanızdan dolayı teşekkür ederim? dedi. Cengiz Bey reklamı çok sevmeyen bir vekil olmakla beraber, Ankara bürokrasisi ile iyi ikili ilişkileri olan bir vekilimiz.

          Bu ziyaretlerimizde inanın bana sorulduğu gibi gizli kapaklı görüşmeler olmadı. Olsa bile bu sadece bana mahsus kalır ve dostluk içinde olur Aksaray´ı konuştuk. Dört milletvekilimiz de benim yakinen tanıdığım dostlarım. Bir Aksaray´lı olarak hiçbirisini ayırmadan ziyaret ettik.

        Cengiz Beyle olan sohbetimizin ardından MHP Milletvekili Sayın Ramazan Kaşlı´yı ziyaret ettik. Ramazan beyle de hem siyaset hemde Aksaray ile ilgili konuları konuşma imkanı bulduk. Ramazan Beyin de derdi Aksaray ve Aksaray konusu.

        Ardından İyi Parti Milletvekili Sayın Ayhan Erel Beyi ziyaret ettik. Sempatik ve hoşgörülü bir vekilimiz. Sürekli Aksaray konularını ve problemlerini araştırıp dile getirdiğini söyledi. Böyle bir muhalefet Milletvekili olması gerektiğini bize hatırlattı.

        Ardından Milletvekilimiz Sayın İlknur İnceöz Hanımefendiyi ziyaret ettik. Güzel bir sohbet oldu ve artık sahada olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi. Gerçekten de son günlerde bunu yapmaya devam ediyor. Cuma günü de Başkan Yazgı ile yaptığı ilimizdeki üç ayrı çalışmaları takip ettim.

        Daha sonra eski Bakan ve Milletvekilimiz Sayın Ali Rıza Alaboyun´u ofisinde ziyaret ederek hoş bir sohbetimiz oldu. Yürütmekte olduğu holdingi biraz olsun düzlüğe çıkardığını ve bir çok insanın haklarını korumaya ve mağduriyetlerini önleme çalıştığını gördük. Milletvekillerimizin ve Ali Rıza Beyin misafirperverliklerinden dolayı hepsine teşekkür ederim.

                               GÜZEL HASTANE GÜZEL HİZMET VERMELİ

       Cuma günü Milletvekilimiz İlknur hanım ve Belediye Başkanı Yazgının ziyaretlerini izlemek için gittiğim Hastanede gelmişken raporlu ilacımı da yazdırayım dedim. Saat de 16.00 ya 20 dakika var doktor hanıma vardım. Raporlu ilacımı yazması için istirham ettim. Doktor hanım,    ?ben ilaç yazmıyorum hasta muayene ediyorum çık dışarıya? dedi. Halbuki muayene için bekleyen hasta yoktu ve başka bir hastanın da mağduriyeti söz konusu değildi.

        Israrla rica ettim ilacım yok benim doktorum da heyetteymiş ben bu ilacı hafta sonu nasıl alayım diye ısrar ettim. Canımı sıkma beni sinir etme çık diyorum? dedi. Tabi ben o ilacı almam lazımdı oradaki doktor olmayan görevli yazıyor, doktorun bu tavrına bende sinir oldum reçeteyi yazdı mı yazmadı mı almadan çıktım. Doktor hanımın bir dövmediği kaldı.

        Sonra il Sağlık Müdürü Dr. Cengizhan Beyi aradım konuyu ilettim. Cengizhan Bey reçetemi göndermiş, ama raporumu da yazmamışlar. Salı günü kızımı cildiyeye götürdüm görevliye hastane yeni olduğu için polikliniği sordum. Hanım kızlar ciddiyetsiz bir şekilde bizi poliklinik yerine 4 kattaki servise çıkarmış.

         Bu güzel hastaneye güzel insanlar olmalı ve güler yüzlü olmalılar. Tabi bunu tüm personel için söylemiyorum. Güler yüzlü personel için başarılı ve gayretli Sağlık Müdürü Cengizhan Beyin eli güçlendirilmeli. Kendi ekibini kendisi kurması için yetki verilmelidir. Senin adamın benim adamım´dan vazgeçilmeli. Cengizhan bey gibi gayretli kişiler iş başında olmalı. Cengizhan Beye de ismini yazmadığım hoca hanımı buradan şikayet ediyorum ve gerekli işlemini bekliyorum.

 


10.11.2018 10:26:30

Erdogan Kaya

Ankara kulisleri fıkır fıkır

Ankara kulisleri fıkır fıkır