Yazımı kaleme aldığımda Türk Silahlı kuvvetlerimiz Suriye'nin doğusunda yani Fırat bölgesinde resmen savaş halinde terör örgütü ile çarpışmaya devam ediyordu. Allah Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve Mehmetçiklerimizi korusun. Bundan sonra şehit vermeden harekat başarıya ulaşsın. Fırat bölgesi Suriye'de çok önemli bir bölge, bundan dolayıdır ki, ABD bu bölgeyi kontrol altında tutarak burada ikinci bir İsrail kurmak için yıllardır teröre destek veriyor.

Bu bölgede su var, tarım bölgesi, petrol ve yeraltı zenginliklerinin fazla olduğu bir bölge. Bundan dolayı Amerika 15 yıldır bu bölgeyi kontrol etmek istiyor. Bunun içinde PKK ve PYD terör örgütlerini silahlandırarak kullanıyor.

Turump’ın çelişkili ifadeleri içerisinde çok para ve silah harcadık demesi tesadüfi değildir. Yukarıda anlattığım gibi burada Ermeni kürdü olan bu örgütlere ikinci bir İsrail kurdurarak Türkiye'nin başına bela etmekti. Bunun için bu bölgeler bizim için önemlidir.

Bizim bu bölgede işimiz ne diyenlerin amacı nedir anlamış değilim. Allah'tan Rabbım ona uzun ömür versin Tayyip Erdoğan gibi dik duran, kararlı olan ve ABD’ye geri adım attıracak kadar dirayetli bir liderimiz var. 15 yıl önce böyle bir lideri arasanız bulamazdınız.

Türkiye’de ekonomik sıkıntılara kızabiliriz, hepimizi etkiliyor. Ekonomik sıkıntıyı atlatırız ama, vatansızlığı asla atlatamayız. Ülkemizdeki Suriyelilerin varlığı bir ekonomik yük. Dolayısı ile bölge temizlendiğinde ülkemiz tehlikeden arınırken, Suriyeli göçmenlerin de ülkelerine dönerek ülkemizden bir yük kalkmış olacaktır.

Bir gerçek var ki, ülkemizin tüm güçleri ve vatandaşlarımızın tek yürek olmasıdır. Bir ülke için bu çok önemlidir. Neden önemli olmasın ki, Suriyeliler ülkemize geldiler Allah korusun bu hainler güçlü olsa içimize saldırsa biz nereye sığınacağız?

Onun için bizim bizden başka dostumuz olmadığını çok önemli olan bu harekatta görmüş olduk. Düşünebiliyormusunuz, Arab birliği içinde yer alan Filistin lideri bile ülkemizin Suriye'den çekilmesi için bildiriye imza atabiliyor.

Bu ne demektir, Arab ülkeleri liderleri kendi ülke vatandaşlarını temsil etmiyor. Avrupa siyonizminin emrinde hareket ediyor. Halkın düşüncesi farklı, idarecilerin düşünceleri farklı. Etrafımızdaki Arap ülkeleri zaten siyonizmin emrindedirler.

Şimdi bizi Suriye'den çekilmemizi isteyen ABD’nin ne işi vardı da uyduruk bahanelerle gelip Irak’a girdiler? Denk gelirseniz bir Irak’lı vatandaşa sorun memnunlar mı değil mi? Saddam Hüseyin’i arıyorlar mı aramıyorlar mı? binlerce haklı gerekçelerimiz varken bizi sorgulayan Avrupa'ya sormak lazım 10 bin km. Yerden gelip orta doğuya yerleşen ABD’nin ne işi vardı?

Sınırlarında tehdit mi vardı, ülkesine terör saldırısı mı vardı? Ama bizim her türlü tehlikeyle karşı karşıyayız. Ülkemizin geleceği çok önemli. Bakın terör örgütüne ne kadar yardım ve silah verdiğini alenen söyleyen bir ABD lideri karşımızda.

Kim ne derse desin artık savunma sanayimiz eskisi gibi değil. Son on yılda savunma sanayimiz fevkalade güçlendi ve artık dışa bağımlı IHALAR olmadan kendimiz üretiyor, başka ülkeden el açmadan yapıyoruz.

Dolayısı ile bu harekat çok kısa zamanda amacına ulaşacaktır. Belkide iki günlük bir harekat olacakken. Burada sivillerin zarar görmemesi için dikkatli devam ettiği için yavaş ilerliyor. Sivil vatandaşların zarar görmemesi için dikkat ediliyor.

Hep birlikte tek vücut halinde ülkemizde birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Başı dik, düşman liderlerine karşı dik durup eğilmeyen bir lider Erdoğan var. Allah ona uzun ömür ve sağlık sıhhat versin. Allah Mehmetçiğimizi korusun onları muzaffer eylesin. Dualarımız ve gönlümüz her an onlarla beraber.


13.10.2019 00:46:00

Erdogan Kaya

Allah Mehmetçiğimizi korusun